php XMLReader

chci vytvorit parser xml dokumentu,ale neni nainstalovana knihovna XMLReader.jake muzete poradit jiny zpusoby xml parsingu?

P.S. jestli je to mozne,tak prosim adminy aby nainstalovali xmlreader
Viz
http://www.google.cz/search?q=php4+xml
http://cz.php.net/manual/en/book.domxml.php
http://cz.php.net/manual/en/function.domxml-open-file.php
atd.
dekuji,zitra to prectu,ale chci sem zeptat,jestli to co jste mi napsali pracuje pres http take (chci parsing cizich xml) ?

Dekuji
Jistě, fopen() tady po zapnutí normálně funguje.
Jen dodám, že většina lidí používá xml parsery i na kratičká xml (5-10 řádků), ze kterých tahají pouze pár dat (např. 3 obsahy tagů). V takových případek je použití parseru úplně zbytečné a dobře postačí preg_match(). -- Zejména to nepotřebuje tolik hw výkonu..
dekuji moc za pomoc.
fopen? hm. je to celkem zajimave protoze jsem zkousel file() a napsano ze nepodporuje http z duvodu bezpecnosti... o_O
ale ja to ted zkusim.
hw vykon...no nevim nevim...ta stranka co ted delam bude 100% popularni a nevim jestli to bude tak parsing vic nez 20 (20-30) xml za minutu...xml bude tak 100 radku...
V tom případě bych se raději poohlédl po nějakém placeném hostingu.
ad fopen, file a dalsi pres http:
je potreba do .htaccess pridat nasledujici radek
php_flag allow_url_fopen on
>> nevim jestli to bude tak parsing vic nez 20 (20-30) xml za minutu...xml bude tak 100 radku...
To bude pěkná zátěž pro server. Ovšem dá se to snížit i tím, že se využije caching. To znamená, že se soubor stáhne pouze jednou třeba za 15 minut podle aktuálnosti. Při dalším parsingu se použije stažený soubor. Ušetří se tím přenos i čas. Dále pak v závislosti na obsahu. Pokud se z toho souboru využívá pouze jedna část, pak i ten parsing by se dal cachovat.
To Tonik:
slysel sem hodne o htaccess,ale bohuzel nevim o tom nic vic,nez ze to se nejak ovlivnuje pristup ke strance,napr po IP a nejak tak.byl bych rad pokud jste napsali o tom htaccess vice.

To Tomik:
jo,souhlasim s vami,a muzu rict ze kazdy xml dokument po parsingu uz nebude otevren,takze data,ktere sem potreboval,budou ulozeny do databazi a pri dalsim vyvolani uz bude pres DB , ale ne pres xml.

p.s. omlouvam se za cestinu,nejsem cech.
jo,ted sem udelal ten htaccess a jde mi fopen(),dekuji moc vsem za odpovedi.