Proč nefunguje v PHP \ lomitko ?

Nevíte někdo proč mi v PHP nefunguje zpětné lomítko (\)

Např.

<?php

$a="<a href=\"ahoj.html\">";

echo $a;

?>
Jak "nefunguje"?

Příklad, který jsi napsal ti jako výsledek dá: <a href="ahoj.html">
samozřejmě bez lomítek, protože zpětné lomíto (backslash) escapuje uvozovku (ruší řídící funkci dalšího znaku) -- tedy uvozovka se vezme jako součást řetězce. Kdyby tam lomítko nebylo, tak by uvozovka znamenala, že řetězec končí.

Další věc je, že si nesmíš plést uvozovky (") a apostrofy (') -- každý se chová trochu jinak. Např. uvnitř řetězce uvedeném v uvozovkách se proměnná nahradí obsahem, mezi apostrfy ne.

$ahoj = 'text';
echo "ptám se na $ahoj"; //ptám se na text
echo 'ptám se na $ahoj'; //ptám se na $ahoj

___
Mimochodem, nepleť si lomítko (/) a zpětné lomítko (\).

Občas můžeš ještě narazit na znak zpětného apostrofu (`), ale ten se používá víceméně jen v UNIXovém shellu a v databázových jazycích (SQL,...).
No melo by to fungovat ale wz.cz to smaze to lomitko!
<HTML>Ano, mažeme lomítka rádi, a zvláště těm, kteří nepoužívají seriozního FTP klienta a editují online přes tu blbost, co tu máme.</HTML>
Jak "maže"?

Zřejmě používáš editor souborů, který je v adminovi na wz.cz. K tomu mám jen jedno doporučení, nepouzžívej ho. Jedná se o převzatý editor (jako celá atruktura on-line správce souborů) a sám z důvodu bezpečnosti při výpisu zpětná lomítka přidává a při ukládání maže.

Jednoduše řečeno, uprav si ten soubor na svém PC a pak až bude správně fungovat u tebe na localhostu, tak jej nahraj přes FTP na wz.cz.

___
Mimochodem, mohl jsi to napsat na začátku... :/
Dik ja to skusim :-D
Hmm ale furt nic! Ja uz nevim.
V tom případě bude problém mezi klávesnicí a židlí.

Nepoužívej vůbec ten editor, který na wz.cz je. Prostě svůj soubor nahraješ přes FTP (během přenosu se obsah nijak nezmění). A pokud si chceš ověřit, že tam ta zpětná lomítka opravdu jsou, tak si ten soubor zase přes FTP stáhni zpátky do svého PC a tam zkontroluj ;)
martin (phppokusy.zaridi.to)
Vsechno, co pouzivas z wz.cz funguje chybne (prevazne ten jejich FTP manager! kazdy treti dotaz je jenom o nem a oni ho presto stale drzi v provozu). Zkus se pripojovat pres FTP program, treba Far manager. Jedine, co funguje je phpMyAdmin a i ten je v zastarale verzi, takze je lepsi si nahrat pres FTP do slozky vlastni.