Stránku nelze zobrazit

Vcera ani dnes jsem se na sve stranky prakticky vubec nedostal (pres HTTP - porad jsem dostaval chybovou hlasku "Server nelze najit - Stranku nelze zobrazit" - pres FTP to slo, byt s dlouhym cekanim). Predpokladam, ze duvodem byla prilis dlouha odezva ze serveru, nebot ta sama stranka se mi jednou zobrazila bez problemu (byt po nekolikasekundovem cekani), vzapeti vsak pri opetovnem nacteni jsem dostal chybovou hlasku. Zajimalo by mne, jestli je to proste vlastnost webzdarma.cz, se kterou budu muset prijmout, nebo jde jen o momentalni stav, ktery se brzy zlepsi.
P.S. Zda se, ze webzarma.cz tusi muj dopis :-) nebot se behem psani slusne rozbehnul. Muj dotaz ale presto plati.
Jde o web mafeking.wz.cz
normalni to urcite neni :-)
obcas je server zatizeny vic nez by bylo idealni (ano, je to docela eufemismus) ale myslim, ze v 99% pripadech by mela byt reakce normalni - tj. do sekundy na dobrem pripojeni

jenze ten tvuj web reaguje pomaleji i ted, kdyz server na ostatni stranky reaguje ok, takze bych hledal ve zdrojakach, nepocital jsem, kolik tam je sql dotazu v jedne strance, ale pokud by to bylo velke cislo, muze to byt duvodem
nebo neco jineho

zkus to porovnat s ostatnimi strankami - viz katalog - a kdyztak jeste napis
Potvrzuji stejny problem. Pritom problem delaji i nacteni obrazku a normalnich stranek html

vyletnik.unas.cz

jediny o cemz vim, ze zdrzuje je funkce gethostbyaddr, ktera nekdy trva hodne dlouho, ale radove cca 2-4 sec, ale tu mam jen v index, kde jsou jinak definice framu.
Ted jede nas web (mafeking.wz.cz) krasne rychle, a to jsem se zdrojaky vazne vubec nic nedelal (byl jsem den mimo pocitac :-). MySQL dotazy pouzivam, ale vetsinou jde o dva az tri jednoduche dotazy na strance do relativne malych tabulek (jednotky az desitky radku, max.deset sloupcu). Zatim to necham byt. Kdyby se situace s dlouhou odezvou opakovala, zkusim zjistit, kde presne to vazne.
Tak uz to zase vazne! Zkousel jsem postupne orezavat stranku a vysledek:
bez zadneho SQL dotazu 10 sekund
s jednim SQL dotazem cca 30 sekund
dva SQL dotazy uz vraci "Server nelze najit"
Ty casy jsou jen orientacni, casto staci par minut pockat a vse zase bezi OK. Zda se, ze MySQL je v urcitych chvilich pretizena, a to celkem casto! Co s tim?
Myslim, ze v te samotne databazi by nemel byt hlavni problem. Touto vecerni dobou byva server zatizen z celeho dne nejvic a nevidim rozdil u stranek s pripojenim na sql. Fakt je, ze i tak to trva vic nez 5 sec :(

Budu se pres vikend snazit odstranit to uzke hrdlo na strane apache. Momentalne to pres 150req/s neda.

Stay tuned, more to come ;-)
jestli bezi databaze a apache na jednom serveru, pak samozrejme se spojeni ruznou merou rozdeluji mezi apache a databazi.

pro orientaci, tvuj SQL dotaz sezere celkem 3 sokety
1. -> apache
2. apache ->
3. -> mysql

pocet soketu byva omezen, navic kazdy soket sezere minimalne 64KB na buffery, ale v praxi mnohem vic, protoze po uzavreni spojeni visi v pameti jeste tak 2 minuty.

spocitej si kolik soketu se pro rychlosti 150req/s celkem otevre.

150*3*120=54000
coz je 3,3GB pameti :o)
Stalo se mi totéž, když jsem zase zpět postupně rozebíral ten soubor (PHP), zjistil jsem že tam mám odkaz na načetení TXT souboru a ten jsem tam zapoměl uploadovat.
Původně jsem si myslel že soubory PHP musí mít malou velikost, ale nakonec to byla jen taková blbost a místo vypsání klasické chyby se mi stránka vůbec nenačetla.
http://panda.unas.cz - vše kolem elektroniky
S tou odezvou serveru mi to dělá taky. Mám tam i jednoduchý PHP diskuzní forum a to je uplně rozhašený, vpisují se mi tam nesmysly typu stranku nelze zobrazit nebo server je přetížen. To vše z toho dělá nepoužítelnou stránku. turbo.wz.cz. Je problém na straně wz nebo na straně mých stránek? DIky admine.
Ve svych PHP zdrojacich jsem neustale volal mysql_connect a mysql_close pri kazdem mySQL dotazu. Ty dotazy mam na jedne strance asi tri, takze jsem trikrat navazoval a zase rusil spojeni s databazi. Ted jsem to predelal tak, ze spojeni navazi jen jednou na zacatku a na konci ho zase zrusim. Zda se, ze to jede trochu rychleji. Mohl byt problem i v tomto, nebo to nema na rychlost vybaveni stranek vliv?
Stejnej problem, na http://mk.czweb.org/index.php?id=download se mi odmita zobrazit spodni frame u iframe (zadna stranka nepouziva db, je to cisty php + nejaky datovy soubory). Jenom je tam fce, ktera zapisuje IP do souboru a to je asi ten problem