problémy s Billem a DIVem

tak, problém se týká mych stránek nesro.wz.cz

první je problém ten, že stránky fungují tak jak mají pouze v opeře a ohnivý lišce v billově MSIEu to nějak blbne, asi je chybka v CSS, ale kde to nevim
viz. nesro.wz.cz/style.css

druhý problém je, že mi blbne DIV.. když si dáte stránku http://nesro.wz.cz/?x=kontakt a http://nesro.wz.cz/?x=cak uvidíte, že se celý elment pohne cca 4-5 px doleva.. je to detail, ale mě to štve..
ad 1) zdá se mi to, nebo nadpis a ten wz banner nemáš dohromady obalenej žádným divem? to bude možná ono.

ad 2) jistě, páč se zobrazí vertikální posuvník ;-)
jo, to nebude v tom obalovym divu nic?

#nic{}

? :-)

2- a jak to spravim?
cože?

prostě logo a wz banner obal divem, třeab #header, dej mu pevnou šířku, výšku align right, hned za tím do kódu nadpis - lepší ho dát do <h1> než do divu, a pak wz banner.

nadpisu příslušný padding a float left, a divu ve kterým bude wz banner nějaké ty marginy.

2) ne nejde, jestli sis všiml, IE zobrazuje vertikální posuvník pořád (aktivní nebo neaktiví) a opera jen pokud je nutný. tzn buďto přeprogramuj operu, nebo se na to vykašli. tohle chyba není.
PS.: fakt si na web NEDÁVEJ telefoní číslo...
dám na tvoji radu :p IMHO máš pravdu
jj, ten telefon neni vhodnej... sice asi nepočítáš s nějakou velkou návštěvností, ale i tak nikdy nevíš, kdo k tobě zavítá...

btw kdybys měl ještě problém s tym billem a divem ;-) tak sem napiš, podívám se ti na to trochu podrobněj :)
ten DIV, už to chápu, ale ten Bill, fakt pako MSIE je úplně k ničemu a jestli mě to donutí napsat do zdrojáku ty tagy jako pokud má prohlížjící MSIE tak tam nedej normální styl ale IEstyl, tak mě to naštve :-)

ale asi to je chyba u mě, možná že sem trošičku zprasil margin... vim jak to funguje, ale tohle je první web co sem dělal z hlavy.. (ty předchozí sem vopisoval z jakpsatweb, interval atp. a nebo části kradl)

jinak, ty se asi vyznáš, má cenu dělat styly v nějakém prográmku (bilův front page) nebo na čistym papíře? já to dělam jen v texˇˇtáku, tak jestli se zbytečně nedřu :-)
to nesro.: o:)))))))
doporučuji http://pspad.com - textový editor typu poznámkový blok, umí zvýraznit syntaxi... a řeknu ti, že ve front-page by ses nadřel DALEKO VIC! :o)

zvolil si správné řešení. btw jak tak koukám na tvý css, tak tam máš překlepy: magrin, a paddin - tohle fungovat nebude. :) vždy si to css projed validátorem, ten ti pomůže odhalit překlepy. btw poslení položka se ukončuje středníkem jako každá jiná...

testováno IE6, Opera 9, Firefox 2 ;o)

http://djchemo.wz.cz/www/nesro.html

snad svůj kód znáš natolik dobře, abys našel, co jsem zpravil :)
btw styly jsou interní - abych to měl jednodušší :))
<q>btw poslení položka se ukončuje středníkem jako každá jiná...</q>
Poslední css pravidlo před uzavírající složenou závorkou nemusí být ukončeno středíkem. Obdobně poslední příkaz v php před ?> nemusí být ukončen středníkem.
lepší je dělat to hned od začátku poctivě - jj, teoreticky nemusí. jenže problém nastavá ve chvíli, kdy každou css vlasnost píšeš na zvláštní řádek, a pak jednou za poslení neukončenou položkou odřákuješ a něco tam připíšeš... to už pak fungovat nebude ani jedno ;-)
Mike.. dík že sis na mě našel čas :-) odzkouším a písnu :-)
*nemá slov* tisíceré díky
ještě, co jsi neviděl, protože je to z PHP:

jak vypadá můj odkaz:


<?php echo "<a href='?x=cak'"; if ($x=="cak") { echo " class=\"active\""; } echo ">chuck norris</a>"; ?>

asi to chápeš, takže nemusím vysvětlovat :-)