Web nefunguje v IE

Dobrý den, můj web (quagmire.borec.cz) plně běží v Mozile i Opeře, ale v Exploreru má useknuté horní menu a celkově takové rozmazané písmo. Možná, že mám jen starou verzi prohlížeče. Nevíte někdo co s tím?
Kup si brejle a stáhni si novou verzi prohlížeče, ne? :-)
Projdi si stylopisy - http://www.jakpsatweb.cz/css/
Méně je někdy více... na stránce nemáš skoro nic, ale stylopis je skoro román.
=Quagmire=
Tvůj problém spočívá v používání position:relative, ke kterému se IE staví zvláštně (nevím jak verze 8).

Ale pokud mi promineš, tak si dovolím pár poznámek..
a) zkusil sis svůj web zobrazit v menším rozlišení než nějakých 600px na šířku? Rozhodně by se neměly texty překrývat - v takovýchto případech by se měla stránka dát scrollovat do boku, ale hlavně nepřekrývat ;)
b) Absolutní pozicování je fajn věc, ale používá se tam, kde to nejde lépe řešit. Všechno, co tam zatím máš, můžeš dobře nahradit s použitím vlastnosti float. (která nedělá žádnému prohlížeči větši problémy, na rozdíl od absolutních..)
na float neni spoleh prave v IE6, 7, 8 , pozicovani je jistota. Jenze, kdyz clovek neumi ani jedno? pak doporucuji pouzit trosku nepraktickou tabulku. Tabulka je jistota v cemkoliv.

Quagmire (quagmire.borec.cz)
Pozicovani vyzaduje pevne stanovenou sirku a minimalni vysku, jinak muze nastat to, co popisuje free, ze ti menu preteka do textu nebo je text nizky a menu preteka dolu nebo se na ne neda dostat.
Ok, dík. Float je nespolehlivý, nepraktický a nepřehledný. Raději zůstanu u pozicování.
=Quagmire=
Možná bych tě jen poopravil.. float je praktický a přehledný. A když člověk ví jak na to, tak je spolehlivý, jako všechno ostatní.
A nevíte, jak udělat to pozicování, aby to fungovalo i v IE, když nechci float?
Freeze: Možná jsem nepochopil tvůj první příspěvek (21. 05. 2009). Vždyť se mi tam žádné texty nepřekrývají ne?
Quagmire: Přečti si znova celou poznámku "a)" ;)
No vzdyt jo. Asi sem tvuj koment moc nepochopil.
Zakladem je 3x zvetsit pismo a zmensit. Totez sirku vysku stranky, full / 1/3 . Jestli se ti to nerozsype, pak lze rici, ze je to oki.

Ja uznavam pozicovani kvuli presnosti s jakou umisti prvek. Velmi vhodne pro pevne obrazkove pozadi.

Pak uznavam tabulku, protoze ne tu se lze spolehnout.

Float, ten je dobry na fotogalerie (ikdyz mozna lepsi opet tabulka, je s tim mene prace na stylovani) a fotky vedle clanku. Tam je nej problem, kdyz se to s nim neumi, ze ti to nejaky margin rozsype prave na zaklade treba zvetseni pisma, zmeny sirky stranky. Obtekajici prvky s ruznou vyskou se pak zobrazi desne. Samozrejme, kdyz to clovek umi, tak zaridi, aby vsechny float bloky meli stejnou sirku a vysku a pokud je vnitrek mensi, tak jej pekne vystredi.

Quagmire (quagmire.borec.cz)
Position funguje tak, ze zadas prvek, ktery ma position:relative a do nej pres absolute napozicujes prvky. Jeste to delam tak, ze stredni cast necham take relative, nastavim ji min. vysku a menicka necham pozicovat.
Vypada to asi takhle. V tomto pripade mi to preteka, protoze ty stranky nejsou dokonceny.
http://www.slu.cz/odbory-su/
Tez delam to, ze do absolute bloku vlozim relative, tim by se to melo prichytit do stranky. A melo by se to samo roztahovat.