Kolik Vám je ???

..tak je mi 20 a programuji ~9-10 let.. basic -> qbasic -> pascal -> delphi -> vc++ -> html -> php&mysql -> css(tohle jsem zacal pred tydnem a neco ^_^;;)
No dobry ale html, css a mysql se do to prehledu moc nehodi, nejsou to programovaci jazyky a mysql je databazovej server..
sql = structured query language, mysql je server s jeho implementaci
html = hypertext markup language
..kde v predchozich dvou radcich je to slovo "jazyk" nejasne? ^_^

a btw: ja preci nepsal, ze ten vycrt jsou jazyky, jen to co umim(ucim se)
jsou to jazyky,ale ne programovaci... html je popisovaci jazyk hypertextu (marup language) a sql dotazovaci (query language), ja jen ze to vypada ze je radis mezi programovaci...
radim je mezi jazyky.. jako takove se je ucim a pracuji v nich.. zda vysledny kod nazves programem je pak jen a jen na tobe..
Jak chces.... ;-)
Program je soubor, který je kompilován. Tj. Zdrojový kód se přeloží do jiné formy. HTML se nepřekládá, ale formátuje, takže je nelze považovat za program. Lepší slovo by bylo aplikace.

Ale jinak, jak chceš.

Tomík.
jako definice to zni moc hezky.. ale samozrejme je to nesmysl ^_^ to co jsi popsal ty, ma k definici programu jeste velmi daleko.

4sojkovec - souhlasim. a zustanu u svych pojmenovani. preci jenom jsem se ze tech par let jeste nesetkal s tim, ze by tohle nazvoslovi ovlivnilo kvalitu finalniho produtku.. a tedy nezalezi mi na tom, jestli tomu ja rikam jinak nez druzi ^_^
TO je příspěvků ..... tady se dává něco zadarmo ?
Dámy a pánové dnes oslavujeme 1. rok tohoto příspěvku. Takže přeji mnoho úspěchu do dalšího roku. Za ten rok zde nasbíral neuvěřitelných 161 příspěvků +1 tento. A je to zřejmě jediný starý příspěvek na webzdarma, který je stále aktuální. Co se týká první otázky, tak si udržel téma, i když sem tam se to někam vybočilo. Moje první reakce byla o 2 dní později - 31. 08. 2002. A jak to vypadá, je už nějak zastaralá.
Nové info: Je mi 21 a moji zálibou je programování a programování. Pokročile zvládám HTML a PHP, do kterého jsem se zblbnul (to co neumím ve vyvojáku, tak to napíšu v php - třeba převod titulků srt->sub). Krom těchto jazyků umím ještě MySQL, CSS, WML. A z vyvojáku Delphi (Pascal), VB a C++. Teď se učím Flash. A bla bla bla....

To je z toho vše a jde pokračovat.

2Martin:
Heh. Jestli se tu dává něco zadarmo? To bych musel vědět. Můj první příspěvek z tohoto románu je z 31. 08. 2002.

2Omnislash:
To není definice. Jenom jsem to nějak zapatlal. Program má několik definic.
Každý má svůj názor na program, a jestli nazve svůj výtvor programem, je jeho věc. To jsi říkal. Tu jsem měl jednoho učitele ze střední, který stejně prd věděl, a učily jsme HTML (já blbec už to dávno uměl). Jeho věty o HTML zněly: Napište program, který bude obsahovat nadpis, odkaz a obrázek.

Tak pro dnešek končím. Pa Tomík.
Zdravím, také blahopřeji tomuto threadu k 1. narozenínám, ale ještě jeden přispěvek mi tu chybí, totiž od Míry - našeho všemocného admina, kolik mu je let, nevíte někdo, nebo Míro, odpověz sám :-)).
16
Odpověď od Míry asi těžko dostaneš. Je to jeho soukromí. Navíc nikdo neříkal, aby sem někdo něco dával. Je to jen právo člověka, jestli své osobní údaje zveřejní nebo ne.
Jsem na Webzdarma již dost dlouho, takže mám na Míru jistou představu, ale nebudu nic prozrazovat. Není to navíc ověřené.

Tomík.
No vim naprosto přesně kdy se Míra narodil ... ale neřeknu to ... buď si to najděte na webu ... (pokud na tom nejste uplne blbe da se to najit do dvou minut) ... a nebo to Míra řekne sám ...
Cus Ropík
12 s pocitaqcem se znam od 5 let a s internetem od 11 nikdy sem nic kloudnyho na kompu nehrala az prisla Mafie
bhzuu me je 18 :)
http://webdesign.euweb.cz/ - neni v obch. rejstriku
tak říkáte,kolik Vám je? Mně je taky 14.......Trochu pozdní věk ne? Ne,tak ne :)) A co myslíte? Kolik je Mírovi?
a nejni tomu lukasikovi uz nahodou 15?..
jo ted sem v devítce
Lukasik: Tak si tu devítku užij, protože jestli nejdeš na nějakej učňák, tak se těš :o). Na co vůbec pujdeš?
Zlata zakladka, co bych dal za to kdybych se tam moh vratit :-)
Sojkovec: To jo, kór na tu, kde sem byl já, úplná flákačka v polovině devítky jsem měl vyznamenání (šest dvojek) a teď, ve druháku na průmce šest čtyřek
ctyrky zatim nemam, ale... no uvidime, prvakem i druhakem sem prolezl..
celou noc mam neomzeneou rychlost.. momentalne neco kolem 10 - 15 Mbits..