Chladič? Chladič!

Rozhodl jsem se radikálně odhlučnit svůj kompík. Přece jen, řve to jak bombardér při startu... Mám poměrně šunkoidního Durouna 750ku. Vyhlédl jsem si docela rozumný case s docela rozumným zdrojem fortron a izolační materiál AMS-Tecsound :-)

Jenom bych ještě potřeboval doporučit nějaký docela rozumný chladič;-)
V obchodě jich mají strašné mraky a když se člověk zeptá, který je nejlepší, nejtišší a podobně, tak vám prodavač řekne, že všechny... :-/

Představoval bych si nějaký do 1000,- Kč, samozřejmě čím míň, tím líp:-) , hlavně aby byl co nejtišší,... A nedoporučujte mi prosím nějaký hyper-moderní systém vodního chlazení, řízené chipem s iq 20000, jak říkám, nejsem zrovna Rotchild.

Díky, a pokud byste měli nějaký další tip, jak počítač ještě více ztišit ( a nemyslím vypnutí:-), tak sem s ním....
Copper Silent? kolem 330 - 450,- Kcs .. zalezi na typu .. ale dal bych si pozor na otacky, mel sem hlucnej vetrak s 5000 otackama na athlon xp 1700, koupil sem si tichej s 2000 otackama pro athlony do 2800MHz a trochu to nezvladal :-) .. zkratka nestaci vedet ze vetrak stiha procesory do 3,5G kdyz bartony (athlon 2500 >) se hrejou o dost min
Já jsem si nedavno kupoval Arctic Cooling Copper Silent 2 TC Revision 2 na Athlon XP 1800+ a můžu jen doporučit (v CZC stojí nějakejch 436,-)
v dxt computers jen 400,- :-) ja ho bohuzel doporucit nemuzu kvuli moji za*.. 1700
Díky, moji 750ku by měl snad zvládat..:-)
Tak ten Cooper Silent 2 TC (2.Revision) vypadá hodně zajímavě, pokud je pravda, co na těch stránkách dxt píšou...
Doporučuju vodu a hluk už neuslyšíš. Jen nesmíš rozštípat procesor :))
Voda je rozhodně ideální chlazení, ale pro mě je to v současné době nereálné...
Hotové řešení je příliš drahé a na to, abych to dělal sám, jsem příliš nešikovný a určitě bych počítač vyplavil...:-)
vodni chlazeni na duron 750 trochu zbytecna vec ne? :-) navic taky neni bez hluku, taky ma jeden vetracek a navic mimo case .. ale pokud se nezasvini tak by nemel byt slyset .. kazdopadne mne by se vodni chlazeni ani neveslo do stolu :-)
Strcit komp do mrazaku :-))
bohuzel sou i takovy lidi :-)
na 750-tku by ti mal stačiť veľký pasivák, a ak nie, tak nech to je poriadna hromada (najlepšie medi) podporená veľkým regulovateľným ventilátorom.(tie maličké musia mať moc vysoké otáčky)
Tak jsem všechno odhlučnil a zbývá poslední a zásadní problém.. Zjistil jsem, že můj starý desetimegový harddisk řve jako bengálský tygr :-( Takže bude třeba nový, ale kde na to vzít ? Ach jo, zase nebudu mít co do huby .. :-/
desetigigový :-))
je fuk zda zlato, dolar či frank, zkus jít na to do national bank. když ti dát nechtěj, vezmeš si sám. ;) (trošku jsem to poupravil, kdo pozná původní text, má bod)
Kdo by Jarka nepoznal ... :-)

S tou bankou to možná zkusím ...