Celeron NESTÍHÁÁÁ!

nazdar lidi!
na starym kompu uz beha windows pomalejc nez NEVIMCO protoze nic tak pomalyho neexistujeee........proto ses chci zeptat jestli nekdo nemate nebo nevite kde koupit chlazeni na toto krapa at se trochu rozbeha.....
diky!
P.S.: zapomel sem pripsat ze ho chci pretaktovat.....:-))
napis ako ho chces taktovat (z kolko na kolko) podla toho treba chladic, ak len trochu tak ani novy vetrak mozno ani nebude treba
Co je to za Celer? z kolika na kolik chceš přetaktovat?
Quinix: to som napisal ;)
Je důležitej typ Celeronu (kódový označení a typ (revize)) S Celeronam byl trošku problém při přetaktování... jinak www.overclocking.cz ;)
no momentalně beží na 656MHz, 1.65V (výpis ze SiSoft Sandry), asi s nim už něco dělal...

Performance Rating: PR787 (estimated)
Package: FC-PPGA Socket 370
Rated speed/FSB: 636MHz/1x67MHz
Násobič: 19/2x
Genration: G6
Revision/Stepping: 8/3 (1)

Základka podporuje 1.07GHz +

Neptejte se proč to vim, protože sem jeho bracha (darkangela) :) takže jaksi mam ten comp doma taky :)))
Win98 by na tomhle melo behat uplne normalne, ovsem zalezi dost taky na RAM.
sojkovec: trochu offtopic ne? on se ptal na chladič.. běhá na tom Win XP Pro.. docela v klidu. 192 mb ram...

potřebujem jenom chladič na tenhle socket 370, nejde sehnat...
Když na tom WinXP běhá v klidu, proč to chcete taktovat?
kuli hram :)) HL2, CS, COD atd...
skaff>>tak nevim, jestli na Celáči (hádal bych zažloutlym:)) rozběháš HL2, který má minimum cca 700Mhz s 256MB RAM (sem se dozvěděl od kámoše a nekousá se mu to)
Musíš taky brát v potaz, že Celáč má poloviční L2Cache, takže...
HL2 fakt na takovém kompu nemáš šanci rozběhat. Já odhaduju minimum tak na 1200mhz procák, 256 MB ram (a to je pořád dost málo).

Takového Celerona ani moc nepřetaktuješ, imho.
no to by ses divil jak ho rozbeham... kdyz na tom rozbeham NFS UNDRGD...

nereste HL2, SHANIME CHLADIC NA SOCKET 370 JESLI TO NEKDO NEPOCHOPIL. sorry za caps lock ale nekdo je nevidomý asi...
teoreticky mám někde jeden;) Ale doporučuju sehnat skoro cokoli pasivního + el. motorek na 12V a udělat vlastní. Nebo koupit vodníka. Proč si s bráchou nekoupíte novej kompl?
budem mit novej ale prec ten starej nevyhodime? call na nem bezi na min detaily na 60 fps! mam tam maximalni mhz asi 1200. pasiv bych nebral a uz vubec ne s extra giga vlastnim vetrakem ( hluk jak u kulasu)....
kamo HL2 na tom rozbeham v pohodeee! u kamose sem to hral a ten ma 800 mhz a de mu to na mini detaily upkne v poho akorat musel delat giga upravy v konfiguracnim souboru ale to nevadi to delam rad......jinak z toho nechci vyzdimat uplne vsecko..... tak 1 Ghz sem rad..... vodnika ani nahodou! to radsi budu setrit trochu vic a dam to do novyho.... v CHIPU sem videl takovej nastavec kterej se dava na mensi sockety ale muzes na to dat velkej vetrak..... na procesoru je vetrak ( nevimkolik mm..... stejne velkej jako u tech ne moc vykonnejch grafaren) s hlinikovym pasivem a je to asi ctrvtina toho co se ted dava na P4.....navic je tam uschla kontaktni pasta ( ne docela par pikokapek tam este je a funguje...nebojte 40 kc mam ale sem linej to kupovat... :-))...... myslite ze by medenej pasiv stacil na pretakt na 1 ghz? s nakou dobrou pastou ( Colgate Total :-) ).
kdyby tak sel pretaktovat este harddisk :-)))). Jo a nebude lepsi kdyz pretocim FSB a procesoru se nedotknu? myslite ze to AGP utahne? sem cetl ze agp nesnasi zmeny ale aspon 200 mhz by vydrzel ne? mam tam GF4 Mx 440 64 MB, takze kdyz to seškvařim tak tam budu muset dat uz podle me polofunkcni Rivu TNT2 :-PPP!
Bez větráčku ten procesor imo 1 GHz neutáhne. Kup si někde v elektru malej větráček, a přilep ho na ten pasiv.
chapete ze neni mozny chladit s timhle dyt pisu ze je ten pasiv s vetracken malinkej, mini, hnusnej, hlinikovej, furt horkej, linej..... potrebuju pasiv kterej ma dolejsek stejnej jako socket 370 nebo 378 presne nevim a aby byl vetsi nahoree abych tam dal vetsi vetrak proste vetsi plocha lip chladi...
Jestli chceš taktovat FSB tak si dávej pozor na to, aby to byly násobky 66 když chceš aby ti ještě nějak fungoval AGP port. Jinak OC je na nic, protože snižuje rozdíl napětí na můstcích a HW pak začne dělat chyby, navíc je to podporovaný ještě zvýšenou produkcí odpadní energie - tepla.
Jak píšeš větší plocha líp chladí. Ale to mluvíme o STYČNÉ ploše, a ta je pořád stejná, nebo se ti ta CPU teplem tak roztahuje?:)
heh to asi ne...:)
ne... STYČNÁ plocha se neroztahuje.... to je pravda ale nechladi se STYČNOU plochou ale celym pasivem a ten kdyz bude vetsi tak pojme vic tepla z procesoru a taky vic se vychladi.....:-)