Technopárty

Jéé Lauro to tričko je super! Já mám zas tohle http://shop.supertricka.com/catalog/product_info.php?products_id=80&osCsid=58222d6c3fee37124bfaaaf0e868b132 ale to co máš ty je fakt bomba, si ho snad objednám taky:)
Že na tom lidi vydělávaj? No a proč ne? To je snad na lidech, jestli si to koupěj nebo ne. A tohle je náhodou dobrej nápad.
Původně jsem tady už ten zásah vůbec nechtěla řešit, ale zase se to tady rozjelo, tak posledních pár vět: Letos bylo uděláno maximum pro to, aby czechtek proběhl bez problémů. Jak pronájem louky, tak zajištění záchodů a pitné vody. Jenže problém je v tom, že někdo ve vládě (nevím kdo, možná Paroubek, politiku nesleduju) si už půl roku před czechtekem usmyslel, že tu akci rozpráší. Začal tedy za těžký prachy z kapes daňových poplatníků cvičit speciální policejní proticzechtekový komando - to ještě netušil, že nebude důvod pro jeho použití. No a průšvih byl na světě - kdyby proti czechteku nezasáhl, lidi by nadávali, že ty policajty cvičil zbytečně. Tak si myslel, že když zasáhne, tak to bude v pohodě. Ale ono to v pohodě nebylo... A dál už to všichni známe. Tohle je můj názor na situaci. Kdo na czechteku byl, tak viděl, že všechny problémy, které tam byly, způsobila policie - začalo to uzavřením dálnice, pokračovalo blokováním příjezdu cisteren a záchodů a vyvrcholilo to brutálním zásahem. Lidi se chovali slušně, policajti ne. To je všechno, co bych k tomu řekla.
Zajímavé teorie Elis (o tom půlročním cvičením speciálně na czechtek, o té dokonlé organizaci czechteku atd.). Docela by mě zajímalo odkud tyhle informace bereš.
Zdroj o tom cvičení si přesně nevzpomínám, ale dohledám ho a dám sem link. Vím určitě, že se o tom v médiích dost mluvilo. Neříkám, že organizace czechteku byla dokonalá, nicméně byla snaha o to, aby vše proběhlo bez konfliktů a v klidu, a myslím, že ze strany organizátorů (i když za samotné podstaty této kultury není a nebylo žádného organizátora:)) bylo uděláno maximum...
Tak, rok uplynul a je tu další Czechtek. A stala se nějaká změna? Ano a obrovská. Najednou to jde.

Našel se konečně organizátor (a ne "organizátor" jako minule), který se dohodl s armádou na legálním pronájmu vhodného pozemku (ve vojenském újezdu, což je naprosto super místo pro podobnou akci protože tam nikdo krávy pást nebude) a který se dohodl a spolupracoval s policií. Z Czechteku už není nelegální akce ale naprosto běžná hromadná akce typu různých koncertů, matějských poutí atd. Prostě plně ohlášená, organizovaná, zajištěná, legální.

Nedošlo k žádnému násilí ze strany policie. Jakto? To se přece ti policisté co se loni tak vyžívali v mlácení nevinných náctiletých musí nudit ne? Pravda je jinde, on pouze nebyl důvod zasahovat. Takže vloni asi byl.

A myslím že dost výmluvné jsou komentáře mnohých účastníků (viděl jsem to někde v TV i četl v novinách, ale netuším kde a kdy) že to není ono, že jim schází ten punc nelegálnosti, že pro ně je to moc poklidné a nudné, protože se vlastně nemají čeho bát a nebude tam žádný adrenalin. To opravdu říká hodně, nad tím by se všichni co loni stáli na straně těch utlačovaných technařů zamyslet.

Takže technopárty zdar, ať se jim daří i další roky, protože já proti nim absolutně nic nemám (kromě toho že sám bych se neúčastnil protože to osobně nepovažuju za hudbu), jen když to půjde zase tak hladce s PLNOU ORGANIZACÍ A ZAJŠTĚNÍM A LEGÁLNĚ.

Jo a pro Elis když teď tak čtu poslední příspěvek z minulého roku - opravdu si teď myslíš v porovnání s letošním ročníkem, že vloni udělali maximum?
Mno, s tím důvodem k zásahu - myslím, že to je relativní. Kdo hledá, najde a mám dojem, že letos to proběhlo s tím rozdílem, že nikdo z obav z hrozících mediálních průtahů raději ani nehledal.
Takže ty myslíš že policie nevyvolala uměle potyčku jen proto, že se báli mediální dohry? Mám to tak chápat? :O
Mám stejný názor jako Laura - kdo chce, důvod si vždycky najde. Neříkám, že loni zákrok nebyl nutný, byl ale podle mě nepřiměřeně tvrdý. A navíc zablokovaná D5, kilometry kolon... Ale nechci vyvolávat další dlouhou diskuzi, na to fakt nemam chuť. a navíc, jak to bylo doopravdy se nikdy nedozvíme.

No a letos je klídek. Proč? Není důvod k zásahu? Spíš nikdo nevydal rozkaz...


Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde.
<HTML>Tenhle ročník byl v klidu, v celym pronajatym prostoru sem za 4 dny potkal jednoho policajta co se nechával se všema fotit, ostatní byli na příjezdovkách a vysmátý "hehehe támhle to je, jeďte tralala" :] Žádný MP, žádný zmije ani mrtvý chrastalové, čehož se báli ekologické organizace :]

Policie neměla důvod nic vyvolávat, už jenom kvůli tomu že tam vůbec nebyla a taky kvůli tomu, že ten prostor byl armády ČR takže policie tam nesměla, i kdyby měla důvod, bylo to v kompetenci armády.

BublaRoubek pochopili, že je levnější nechat lidi se bavit, než na ně posílat kordony policajtů...</HTML>
Imho se poučily obě strany, a to je fajn :)