Windows, zase zlobí ...

Možná to někteří znáte ... Při bootování windows se mi v poslední době (při posledních dvou zapnutích) najednou objeví modrá obrazovka a bílé písmo. Při bližším pohledu zjistím, že „některý z disků vyžaduje kontrolu konzistence“.No tak dobře. Pak mi to tam píše, že „Program CHKDSK ověřuje soubory“. Poprvé mi to napsalo „Segment záznamu souboru 35420 - 35423 je nečitelný“. No a teď podruhé mi to odstranilo OUTLOOK.EXE, ROFL!

Zajímalo by mne, čím je toto způsobeno, jestli je to závažný problém (v tom případě, jak ho řešit) a nebo, jestli to není závažné, jak to vypnout. Vážně mi není příjemné, aby se mi PC zapínal tak dlouho.

Moc dík.
vir?
Nenapsals co máš za Winy, ale každopádně bych scandisk nikdy neukončoval předem. Když si to winy vyžádají, tak z 95% to má asi nějaký rozumný důvod.
Osobně bych chyby hledal všude: špatně vyplý kompl, poškozený disk, nedokončené předchozí testy scandisku, ale možná vir. No a třeba taky posr..ý winy, které provozují autodestrukci :) a žádají si tím o přeinstalaci.

Pakliže máš Win2k/XP, tak ti doporučuji přejít na sytsém souborů NTFS.

No a jestli to odstranilo outlook, tak to udělalo jen dobře ;)))
Jóó no ;-) s tím Outlookem souhlasím, jinak mám Win XP Pro SP2.
Komp IMHO vypínám ;-) dobře, poškozený disk ... to snad ne ... Nedokončený předchozí scandisku ... nikdy to neukončuju. Jinak naposledy jsem reinstaloval Win 1. dubna tohoto roku :-/.

Ohledně viru ... :-( no nevím, mám NOD32 ... zkusím nějaký jiný antivir, nebo tak ... Ale sere mě to.
:-O tak mi to fakt našo jeden aktivní virus :-O ... Ale NOD32 ho nedokáže ani odstranit, ani dát do karantény, nebo tak ... Co mam asi tak robit? :o
Co to je zavirus? Zkus avasta (http://www.avast.com/cze/avast_4_home.html). Netvrdím, že pomůže, a už vůbec ne, že je lepší než NOD32, ale je dobrej. Pokud ti toho vira najde, tak ho automaticky odstraní ještě před naběhnutí windowsů.
Já naposledy instaloval Windows (konkr. XP Profi SP1) zhruba před rokem. A chkdisk se mi ozývá jen když kompa špatně vypnu (lépe řečeno – když vypnu přívod elektriky). Mám souborový systém NTFS a nemám žádný problém. K operačnímu systému se nechovám příliš slušně (furt něco instaluji, odinstalovávám, prostě vůbec prasím…) – jo, Windows XP jsou narozdíl od 95/98/Me skutečně operačním systémem, nikoliv nástavbou DOSu a je to na nich znát, jen tak snadno se zničit nedají. Jsem spokojený (jo a používám NOD32) ;)
IMHO bych to viděl na poškození disku. Zkus se mrknout do nějaké utilitky, co umí zkouknout SMART
Ja ked som raz si pred rokom kopol do pc, tak sa mi tiez poskodilo par sektorov disku :-)
Podle mně je nejlepší přestoupit na Linux.
Xili - super rada.

Něco jako
Q: nevíte proč mi ve Fábii nefungují stěrače?
A: nejlepší máš koupit si Felicii
Tom : ono by to ale spíš bylo:
Q: nevíte proč mi ve Fábii nefungují stěrače?
A: nejlepší máš koupit si Ferrari
Xili - to bych neřekl.
Přirovnávat Windows k Fábii a Linux k Ferrari je docela hodně zcestné. Už jen kvůli ceně. To ti asi nedošlo že. A navíc ne pro každého je Linux o tolik lepší OS než WinXP. To ti taky asi nedošlo.
Opravdu mám rád když se někdo zeptá na nějaký problém s Windowsy a ukáže se nějaký chytrák co odpoví "používej linux". I Linux má své nevýhody a ten kdo s Win zachází slušně a ne jako prase tak může být vrcholně spokojen (jako třeba já).
Jo winy jsou dobrý. Nicméně v poměru cena/výkon linux jasně vede :-)
(nulou nelze dělit :))
(teda pokud se držíš hesla nepokradeš)
No Linux mám (Feodora Core 4, přešel jsem z trojky). Když tyto dva systémy porovnám z pohledu běžného živatele, Linux nemá šanci ;-)
Stejně si myslím, že linux je nejlepší.
Xili - no dobře, ale ptal se tě někdo?
Ptal se tě zakladatel tohoto threadu na to který OS je nejlepší podle Xiliho? Ne, ptal se na to jak vyřešit jeden problém ve Windowsech.