Oblíbenost IE

Jen pridam do temata:
Opera je moc narocna na oba me PC(WinXProfi SP2, 256MB RAM P III 650MHz; WinXProfi SP2 Celeron 633MHz 64MB RAM) a precejenom kdyz ji sem bratr nainstaloval, tak jsem mirne nadaval: "Jaktoze to okno se strankou je tak maly?!? Proc se mi otevrela ta a ta nabidka?!?" (IMHO to je o zvyku) a prvni stranka, kam jsem zkusil jit bylo WZ forum.. chvilku to trvalo, ale dostal jsem se tam. Ale rekl jsem si: Zustanu radsi u FF, ten vypada lip.. Sem pustil IE(a doted toho lituju, diky nemu se behem X dnu zaviroval PC, bacha na anti-spyware Spy-Sheriff--spyware sam o sobe, zabiral 400MB RAM)...
Ukoncete to uz, proboha!
2 OndraSter: jak ti mohl spyware zabirat 400 MB ram, když máš nějakejch 256? =O
MF: swap exists
tak to jo...
>> "A pokud se ti zdá, že píšu nepoužitelné sračky? Tak na ně nereaguj!"

Já neříkal že píšeš nepoužitelné sračky, ale když si to sám myslíš, vyvracet ti to nebudu...

>> "Řeknu-li o něčem, že je to sračka, tak každý má představu, co si o tom myslím a jaké s tím mám zkušenosti."

Je velký rozdíl říct:
FF je nepoužitelná sračka.
a
FF je pro mě vzhledem k tomu co vyžaduju od prohlížeče naprosto nepoužitelný.

První citát zní jako jakési obecně platné objektivní konstantování pravdy, ne jako vyjádření tvých osobních zkušeností a preferencí. Číst to někdo neznalý věci, může si klidně říct "aha tak od FF ruce pryč, ten mi bude na nic".
Zatímco druhý citát JE vyjádření osobních preferencí a tam i to slovo nepoužitelný dává smysl.
S lidmi co v diskuzích používají argumentaci prvního typu se diskutuje špatně a jsou stavebními kameny všech flamů (to už jsem tu ale tuším psal). Zatímco s těmi používající druhý způsob se dá zavést diskuze i když s jejich názorem nesouhlasíš.
Nevím jestli ty v tom rozdíl necítíš, pokud ne pak bohužel nemáš cit pro mateřský jazyk a nebo (ačkoliv nerad používám osobní "útoky") platí ta má zmínka o zmýlení se v tvé inteligenci.
tak uz se sakra prestante vzajemne napadat a chytat se za slovicka a hledat ve vetach vsemozne jine vyznamy.Vsichni jsme dost inteligentni na to, abychom byli schopni na zaklade toho, co zde padlo, a na zaklade nasich osobnich zkusenosti, udelat si o dane veci obrazek. Jestli necemu mam rikat konstruktivni diskuze, rozhodne od toho jste na mile daleko.

Jestli se chcete hadat o prohlizecich, sepiste na stranku ke kazdemu z nich jejich klady a zapory, a pak si to vymente a revidujte a zas dokolecka. Stejne zjistite, ze kazdy povazujete za "plus" neco naprosto jineho - a mozna proto taky pouzivate jiny browser. Ale myslim, ze vsichni jsme na stejne lodi a nejake osobni utoky do toho tahat nema IMO cenu.

Jestli chcete diskutovat o sve inteligenci, narazil jsem nedavno na perfektni iq test (relativne jednoduchy), muzete si dokazat, ze jste lepsi.

http://www.brno-online.cz/bol/iqtindex.pl
donny tys nepochopil že mi nejde o to jeslti je lepší Opera, FF nebo Prohlížeč Mr. Beana. Já se nehádám o prohlížečích, já nepotřebuju nikomu dokazovat že FF je nejlepší prohlížeč na světě. Už jen z toho prostého důvodu že si to nemyslím. Nevím proč bych sepisoval výhody prohlížečů, o tom to není, z mé strany rozhodně ne.
Mi jde čistě o nekonstruktivní a nepravdivé výpady jistého pana Nípala. A chytání za slovíčka? Ano, dá se to tak říct. Jenže věty jsou tvořeny ze slovíček a pomocí jejich podoby se mění drasticky význam vět. Šlo opravdu u Nípala jen o špatnou formulaci?

Nemáš důvod, protože nejsi zmlsaný Operou (prohlížeč, který je opravdu prohlížečem... žádnou bez hromady nekompatibilních pluginů nepoužitelnou sr...) :)

Původně jsem to bral jako vtip a řekl jsem to. Nípal to vyvrátil s tím, že za vtipem by dal jiný smajlík (docela by mě zajímalo jaký...).
1. FF je opravdu prohlížeč.
2. Pluginy nejsou nekompatibilní. Samozřejmě něco jiného je pokud si nainstalujete tři různé pluginy pro mousegestures, tam už problémy možná budou. Ale kde potom zůstalo rozumné uvažování že.
3. FF je použitelný bez jediného pluginu. Že nemá e-mail klienta? Používám Outlook 2003, ten mi běží pořád a zabírá v paměti 3 MB. Zabírá tak málo jakýkoliv browser? Browser nemám spuštěný pořád, neživím se prohledáváním internetu tudíž nemám jediný důvod nechávat běžet zbytečně browser jen proto, aby kontroloval novou poštu. Že nemá ftp klienta? Když jednou za čas potřebuju FTP, je tu vynikající total commander, který stejně většina lidí má jako správce souborů.

Jsem jako malé dítě? Možná. Malé dítě by podle mě vedlo diskuzi ve stylu "a ne a ne a ne, není to tak, nenenenene".

Že každý považujeme za plus něco jiného? Ale proboha to já říkám celou dobu. Já beru že Nípal potřebuje od prohlížeče to co vyjmenoval. Já chápu že proto má raději Operu, resp. FF je pro něho nepoužitelný. Ale ať to tak napíše a ať netvrdí že obecně je FF jako prohlížeč sračka.
Já bych tento thread nejraději smazal, a to ani ne kvůli sobě, jako spíše kvůli věčně se nervujícímu a provokujícímu Tomovi. Ale obávám se, že by ho strašně mrzelo, kdyby mu tuhle hračku sebrali.
Nipal: ja bych ho smazal radsi kvuli tobe...

http://stare.cz/otazky/#notlosing
donny: Mohl bys prosímtě jednoduše do tohohle threadu nepsat? V mém vlastním zájmu, kdy nejsem dalek od toho, abych někomu při nejbližší příležitosti nenamlátil...?
Nipal: byla to narazka na tvuj posledni prispevek a stojim si za ni.
Nehodlam s tebou resit tve osobni problemy. Nehodlam se tebou nechat jakkoli omezovat, to si zkousej na svejch detech, prip. ve svem foru.
No cemment. JÁ s flamem nezačínal. JÁ jej neprohrál. Ale to lamy nemohou nikdy pochopit. BTW, už si tenhle topic můžete klidně zaspamovat, házím si tuhle adresu do HTTP filtru, abych sem náhodou nevlezl.
LOL
heh.. delate si srandu? neni to nejaka chyba?
101 lidi IE
16 lidi FF
104 lidi OP
29 neco jinyho

.. ?
neni to BUG?
a ted to neni BUG?
Anketa vylepsena.
just-paja: Je to bug.

Ted je tam (21:30:10):
Internet explorer
101(1%)
Mozilu Firefox
1160(11%)
Operu
1344(13%)
Jiný
7697(75%)

By mne zajimalo co je pod slovem jiny. Jinak ta anketa neni dobre zabezpecena a da se snadno obejit. Kdyz to obnovuji tak se hlasuje zavratnou rychlosti.
Internet explorer
101(0%)
Mozilu Firefox
12857(18%)
Operu
2728(4%)
Jiný
54320(78%)

jj.. ted na to koukam.. :D
Jiný je asi nějaký nový hodně oblíbený prohlížeč... ;)
kdyz obnovujes? IMHO to jede prez cookies(nezkoumal jsem, nemam nainstalovany rozsireni Add'n'edit cookies)
jo aha.. uz chapu.. on to nekdo DoSuje? ...
refreshujes, tak to nacita z tech DoSu.. btw, rellik, to ukladas do souboru ne? Jinak uz by DB lehla :D
V tom případě se divím, že kvůli tomu ještě nelehlo WZ :|
heh? ja to refreshoval proste ve firefoxu.. ;)
neloguj se nahdou prichozi IP adresy na WZ celkove? ... to by DoSnik mel problem. Ban?