Oblíbenost IE

Chtel bych tady udelat takovou anketu, kolik uzivatelu WZ pouziva IE, kolik FF kolik OP, pripadne neco jineho... Ja mam vsechny 3 a z 99,9% pouzivam FF. Jestli chcete hlasujte na:

http://firstpage.wz.cz/anketa/anketa.php (neni tam opera)
Uz tam je i opera.. ;)
no proto ;)
:)
nemam ho rád, ale vobčas ho použiju.. ale pak dycky půl hodiny nadávám..
Já mám na kompu jen IE a Operu... to o něčem svědčí. Když totiž ve škole používám FF, tak kleju a nadávám... ať už na gesta, nebo abscenci operní fičurky Go to URL z vybraného textu. Ale co, nechci rozdělávat flame, určitě by se našlo spousta "lidí", kteří Operu ani nezkoušeli a už ji odsuzují.
Ja mam nainstalovanou Operu 9. Bphuzel v anglictine... jinak se mi jevi jako dobry prohlizec... Nevi nkdo jestli je na tuto posledni verzi nekde cestina, nebo je nekde cesky?
Nipal: podle me je jediny problem v Opere je, ze je moc narocna na HW.. :/
Jsem šťastným uživatelem Opery 7.54u2 a ve škole s FF trpím tak neuvěřitelně, že by mi uvěřil snad jen Nípal.
my máme ve škole Gecko (pod linuxama) :) což je snad vůbec nejlepší =)
Go to URL je pro FF jako plugin, jeden z mnoha.

Já používám FF (pozn. pro Nípala - Operu jsem nezkoušel a jsem člověk) a rozhodně teda u něho nekleju a nenadávám, nemám důvod.

Mimochodem aby se toho nějací jak říká Nípal (i když nevím co tím myslel) "lidé" nechytli - Operu neodsuzuju protože ji neznám. Rozhodl jsem se pro FF protože byl 100% zdarma a bez reklam (narozdíl od Opery v té době).
Jo a v anketě hlasovat nebudu, nevidím důvod, podobných, resp. mnohem více vypovídajících průzkumů (ne anket) je po internetu všude fůra.
Rellik: www.operacesky.net, ale nevidím tam češtinu pro 9TP2. IMHO je Opera natolik intuitivní prohlížeč, že bych skousl i japonskou či ázerbajdžánskou mutaci. Stoprocentně bude čeština pro oficiální release verzi Opery 9.

DeedX: Přejdi alespoň na 8.50, zobrazuje dost stránek podstatně lépe. Samozřejmě, že věřím.

just-paja: Momentální stav: Opera 9TP2, 14 tabů, cca 6 a půl hodiny nepřetržitý provoz. V provozu RSS čtečka a mail. 74 MB paměti a 1 hodina procesorového času... na můj HW (768 MB RAM) to náročné rozhodně není. Bohužel nemám FF, abych to s podobným zatížením srovnal. Pamatuji se, že TP1 zabírala o něco míň, ale zajímavé, že rostoucí počet tabů s tím nehýbe příliš, takže nejvíce paměti zabere jádro.

Tom: Nemáš důvod, protože nejsi zmlsaný Operou (prohlížeč, který je opravdu prohlížečem... žádnou bez hromady nekompatibilních pluginů nepoužitelnou sr...) :)
já mam teda podobnej názor jako Tom... používám FF, Operu neodsuzuju, byť ji mám, ale v angličtině (já radši češtinu a shánět se mi nechce), na testování,,, a vidim, že na spoustu věcí bych si musel zvykat.... takže se mě do ní moc nechce, každopádně já ji toleruju, byť nepoužívám. kdo používá IE, to je lama, ví prd. kdo používá Operu, tak to je jeho věc =|

je pravda že FF má několik Bugů (třeba že když se nozobrazí obrázek tak se zobrazí alt ,,, ALE nehlední na míry obrázku ;-) atd),, dokonce bych řekl, že jich má asi více než Opera.. ale já jsem měl problém dokopat se k používání něčeho jiného než IE,,... donutit se ke změně na Operu ... to bude chtít hodně argumentů a snahy :)
Mně se třeba na Opeře nelíbí, že některé jevy zobrazuje stejně chybně jako IE. Ke všemu se u ní nedá tak snadno vyčlenit (jestli to vůbec jde) stylopis určený jen jí.
Pluginy ve FF jsou jeden z nejčastějších argumentů, a to na obou stranách :). Abych taky přilil trochu vonného olejíčku do krbu: pluginy na príma funkce sice jsou, ale plno lidí vůbec neví, že nějaká urychlení (zjednodušení, zergonomičtění...) vůbec existují, a proto nemá potřebu je vyhledávat a instalovat...

Nípal: 8+ mají překopané rozhraní, a protože jsem lenoch líná zmlsaná, tak upgrade zůstal za dveřmi a bez klíčů :).

A taky by mě docela zajímalo, co bylo myšleno tím "lidí"...
Nípal: mam ff a zabírá 30MB v paměti .. kdyby mi něco zabíralo 64MB, tak je to pro mě smrtelný.. dyť je to polovina toho co mam.. :-|
nj, uz to zase zacina. Pouzivam Operu, protoze mi vic vyhovuje. Jsem spokojen s rychlosti a spravnosti nacitanych stranek. Protoze pouzivam Operu, proto nepouzivam Firefox. Pred Operou jsem pouzival Firefox a byl jsem s nim spokojen. Nemam zapotrebi tyto prohlizece srovnavat, protoze to ani nejde. Jestli chcete Operu s necim srovnavat, srovnavejte ji s Mozillou.Snad vite proc.Opera i Firefox maji sve klady a zapory, ale nevidim jediny duvod, proc bych mel Operu cpat tem, co jsou spokojeni s FF.Stejne tak nikdy nebudu tvrdit, ze Firefox je spatny prohlizec. Kazdy z nich je zalozen na trosku jine filosofii.

Co se tyce Marcuse a jeho ne-cestiny v Opere - to si nech pro babicku, ja sem ti predhodil primej link, stacilo jen ten jeden soubor stahnout.
Pro Operu 9 staci soubor s cestinou pro 8.51. Nove polozky v menu, prip. dialogy, zustanou neprelozene, ale tech je minimum (oproti zbytku).
BTW donutit se ke zmene prohlizece IMHO spociva v tom, ten prohlizec nainstalovat a nastavit v systemu jako defaultni.
dyž já sem za a) s FF spokojenej a za b) tohle je na mě moc práce, sem asi línej ;-) ale já už mlčim,,, jako hrob,, aspoň co se opery týče

:-X
jednoznačně opera, jinak čeština je v opeře na hovno, nevím proč, ale spousta programů je v cz překladech mnohem méně srozumitelných, než v originále...

jinak FF občas použiju, ale má tisíce much, zvláště mě na tom štve, že s pitomým jedním tabem bere asi 3x více ramek, než opera s 15 taby....
a k IE, no občas v něm něco zkusím, ale to už určitě častěji používám Lynx, než IE
Nebuďte malicherní. Každý si používá nějaký prohlížeč a má k tomu své důvody.

Já například používám Firefox, protože ho nemá rád Hulán.

(Ze stejného důvodu mám doma v počítači grafiku od ATI a uvažuji o koupi Macintoshe, wtz)
Dzej Ar:

>jednoznačně opera, jinak čeština je v opeře na hovno, nevím proč, ale spousta programů je v cz překladech mnohem méně srozumitelných, než v originále...

Jsou rozsirene AFAIK dve cestiny do opery (od dvou autoru)- czech.lng a cestina.lng (vim, moc obecne, ale podrobnosti neznam-na netu jsem ale na jine nenarazil). Prvni z nich stoji za velky prd(o te mozna mluvis) a ta druha je dobra, presne dle mych predstav. Je videt, kdyz nekdo preklada podle slovniku a kdyz preklada zkuseny programator... btw. pri trose snahy by se dalo zjistit, co je v 9. verzi navic (potreba doprelozit) oproti 8.51 a pak to dodelat. Mozna se na to koncem tydne vrhnu.
Tak i já: na win mám Op, FF i IE. používám převážně FF, IE když potřebuju ActiveX nebo jiné MS featurky, Operu jenom, když chci hodně vidět, tak to tam vypadá. Chtěl jsem ji i používat, ale neumí se dostat přes náš firewall (Op v8.02), takže opera je pro mě nepoužitelná.
FF only, IE mam zakazany a nemam na nem nastaveny proxy takze IE u me nemuze samo od sebe cokoliv delat. Zapinam jenom pri zkouseni webu, operu ignoruju.
Nípal napsal:
>> "Nemáš důvod, protože nejsi zmlsaný Operou (prohlížeč, který je opravdu prohlížečem... žádnou bez hromady nekompatibilních pluginů nepoužitelnou sr...) :)"

Je sice pěkné že nakonec uvádíš smajlíky čímž asi naznačuješ že to myslíš z legrace (a já to tak částečně i beru, bez ohledu na to co teď napíšu), ale momentálně jsi tu jediný kdo zakládá na opravdu neseriózně postavený flame. Z tvé strany neseriózní.

1. FF je jako prohlížeč (což ostatně má být jeho funkce) 100% funkční bez jediného pluginu. Žádná nepoužitelná sr...., pokud tohle tvrdíš tak mám pocit, že se mezi ty "lidi" řadíš ty a nikdy jsi FF pořádně nezkoušel.
2. Zásadní rozdíl Opera vs FF je v tom, že Opera má spoustu funkcí které člověk v životě nemusí použít a o tolik pak je větší instalace, déle se program spouští a zabírá více paměti. Výhodou je že se nemusíš o nic starat a nic dalšího instalovat. FF je v základní verzi prohlížeč se vším nutným co potřebuje a každý si může sám podle svého vkusu doinstalovat vylepšení, která využije. Podotýkám že instalace pluginů je jednoduchá, nemusíte např. vůbec otevírat žádný správce souborů.
3. Já osobně nejsem rozhodně žádný sváteční uživatel počítače a ve FF mám nainstalované jen 3 pluginy, z toho dva jsou zaměřeny pro tvůrce html stránek (webdeveloper a html validator) a třetí mám když někdy potřebuju stáhnout více obrázků z jedné stránky (downTHEMall). V této podobě mi nic nechybí (a kdyby chybělo není problém to nahodit).
4. Pluginů jsem ovšem zkoušel více a nikdy jsem nenarazil na žádnou nekompatibilitu, tak nevím co to meleš.

I pokud ty své výlevy myslíš z legrace, tak se snaž kontrolovat, protože plácáš ničím nepodložené nesmysly.
Znovu opakuji - já nevychvaluju FF v porovnání s Operou, já obhajuju FF před tvými stupidními útoky ;)
oo oto vypada na velky battle :) Nipal ma slovo :D