CD mechanika

Čau lidi, mám dotaz. Včera mi ruplo CD v mechanice (už se mi to jednou stalo)... Takže se musela dát ptyč... Jenže my jsem měli 2 mechaniky - takže teď máme ještě jednu . Jenomže ten počítač vůbec nebere, jako že tam je, prostě disky jen A - disketa a C - harddisk, ale D - CDmechanika nikde, zkoušel jsem třeba přidat nový hardware, ale to mi nic nenašlo a když sem dal vyhledávat sám, tak tam na to vůbec není žádná vhodná podkategorie. Nevíte někdo, co s tím? Děkuju - mám Win 98 ;-)
kup novou ;)
No to jo, ale teď by tam měla bejt "zobrazená" (tak jako mělo by to aspoň reagovat na to, že tam vůbec je...) ta druhá ....
A máš správně konektor na mechanice: master - slave - cable connect ? Povolené v biosu ?
jelikož se o tom nezmínil, předpokládam že o tom neví a že to ani neměnil. a jestli to předtim fungovalo, tak to povoleny ma.
spis bych tam upravil nastaveni jumperu, pripadne ho ostranil, jestli tam vubec neco takoveho vede.

a jestli je potvrzene ze ta mechanika funguje
Ale já se v biosu, ani v ňákym jumperu vůbec nevyznam ;-)
jumper je takovej ten malej plisek co je obvykle mezi napajecim kabelem a ksandou na CD-mechanice
Mňam Mlask, podívej se do návodu, který jsi dostal ke své CD mechanice. Tam se určitě píše o tom, jak nastavit master/slave mód a píše se tam i o jumperech. Možná budeš mít štěstí a ten návod bude opravdu "pro blbý"
hlavne nepouzivej cable select, kdyz uz jsme u tech jumperu... To dela jenom problemy. Zkontroluj predne si v BIOSu (resp. v SETUPu), zda se tam ta mechanika hlasi. Pokud ano, mely by ji Windowsy videt taky. Pokud ne, bude chyba nekde jinde (funguje vubec ta mechanika? ma spravne zapojen datovy kabel (ruzovej pruh smerem k napajecimu kabelu)? mas ji pripojenou (imho nejlepe) na secondary master (predpokladam, ze na primary master mas disk, nemas-li SATA)? resp. pripojenou na secondary a jumper nastavenej na master?atd.)
este detail - nehlasi windowsy ve spravci hardwaru nejakej konflikt nebo tak neco?