Google PageRank

^
deti :) a co moja otazka?
?
?
?
۩ ۞ ☺
timbulko: ﻥﻎﻑﻔﻊﻖﻟﻢﻥﻜﻔﻇﻂﺿﺮﺩﺦﺤ
Timbulko předpokládám že už jsi asi pochopil, že tady nikdo tvou otázku nechápe a taky že tu jsou samé děti co nemají co na práci. Takže se buť zeptej jinak nebo zkus nějaké serióznější fórum.
Tom: kolik ti je?

?
imho 90+
timbulko: Tuším, že google vyhodí pouze odkazy ze stránek s vyšším pagerankem (4 nebo 5 a výše, teď nevím) Kromě toho mám pocit, že to stejně funguje nějak divně. Takže nejlepším řešením je imho kontaktovat lidi z googlu a zeptat se přímo nich, páč myslím, že do googlovo vnitřností stejně nikdo nevidí..
... až patolog si na nich zgustne...
mam odkazy na moje stranky z webov ako owebu.cz alebo jaknaweb.com - myslim si, ze oni maju PR 6+
jestli jsi uvedl adresu na sve stranky nekde v komentari pod clankem, tak se nediv, ze se nepocitaji...
btw mam uplne stejyn problem, i kdyzjsme web na seo optimalizoval (tak jak jsem zvladl), jeste udelam mod_rewrite, ale se*e me ze google me neindexuje, jenom jednu stranku - uvodni. I kdyz napr seznam, jyxo atd. meindexuji uplne v pohode.... Taky jsem zjistil ze hodnoty pr muze byt 5-6 typu, u 3/4 mam 3 a u zbytku 0, a podle me zrovna ta 0 bere vyhledavani na googlu, lae potom nechapu k cemu je ten zbytek... :(
//mam odkazy na moje stranky z webov ako owebu.cz alebo jaknaweb.com - myslim si, ze oni maju PR 6+

Tak teď je jasné, v čem je problém. Je to rozbité :-(
Zkus místo link: použít site:
Thelvyn: algoritmus na pocitani cehokoliv na Googlu je imho hodne slozitej. O nekterych vecech vime (seo, pagerank...), ale je jich jeste spousta, o kterych nemame ani sajna.
2 donny:
ano, algoritmy googlu jsou relativně složitý, ale vždy vycházejí z jednoduchého základu spolu s logaritmickou funkcí nakonec...

např PageRank vychází přibližně z tohoto algoritmu:


PR(A) = (1-d) + d (PR(T1)/C(T1) + ... + PR(Tn)/C(Tn))

kde
• PR(A) je PageRank stránky A,
• PR(Ti) je PageRank stránek Ti, které odkazují na A,
• C(Ti) je počet odchozích odkazů na stránce Ti a
• d je faktor útlumu (damping factor), který je mezi 0 a 1
?
Marcus Flintus: jo, skoro presne, ale stejne bych rekl, ze mas ten vzorecek blbe (tedy tak, jak ho prozrazuje originalni dokumentace od googlu - tam je blbe).

PR(A) = (1-d)/m + d * ( PR(T1)/C(T1) + ... + PR(Tn)/C(Tn) )

a to m je celkovy pocet zaindexovanych stranek.
Nejde o to, kolik lidí na tebe odkazuje, ale o to, kolik odkazů google na tebe najde.
2 Skoll:
mno, myšlenka správná, ale dost silně pochybuju, že na moji stránku existuje jeden jedinej odkaz na nějaký googlem nezaindexovaný stránce.

A myslim si, že počet stránek kerý google nenašel protože na ně odnikud nevede odkaz se pohybují max. v řádu stovek. (když nepočítáme právě vzniklé stránky (adresy))
timbulko : zeptej se na http://vyhledavace.info/poradna/ (možná tu už někdo házel link, nebo dokonce ti efektivně poradil, já to celý nečetla :))
tak se nagooglu zaregistruj a oni te automaticky celiho zindexujou a nemusis cekat az si te najdou sami