Seznam či atlas?

jaký vyhledáváč mám podle vás radši používat?
google,jyxo - seznam a atlas jsou katalogy
no tak katalogy noo....:D
já myslel, že jsi kašpárek a on se vyklubal pěkný kašpar
a neni to jedno? kazdymu sedi neco jineho...
seznam je podstatne pouzivanejsi nez atlas takze je to jasny ne?
seznam je používanější,ale některé služby má atlas kvalitnější,takže to je na tobě.já používám obojí,jen domošku jsem si nechal na seznamu
V poslednim casaku CHIP zvitezil Seznam.cz.
Ja vsak ke vsemu pouzivam jen strycka Google. Na seznam lezu jen tehdy, pokud potrebuji najit neco extra ceskyho :)
>seznam a atlas jsou katalogy

seznam má taky fulltextový vyhledávač ;)
Já tomu vůbec nerozumim , může mi to někdo vysvětlit !?
sakra mel jsem pocit, ze uz jsem na tento thread reagoval... ze bych to nakonec neodeslal?

>Já tomu vůbec nerozumim , může mi to někdo vysvětlit !?

pojem "vyhledavac" na Internetu zahrnuje dva ruzne celky, ktere se lisi stylem vyhledavani pozadovanych informaci.

1) katalog: to je databaze stranek, ktera je cilene vytvarena lidmi, vetsinou je ke strance nejaky uzivatelem zadany popis, ktery je administratorem zkontrolovany, zda obsahu stranky odpovida. Katalog je tematicky delen do kategorii podle obsahu stranek. Takze je to vlastne takova webova obdoba Zlatych stranek. Vyhledavani funguje na principu porovnavani adresy, nazvu a zadaneho popisu stranek.

2) fulltext: full = plný, celý. Tedy vyhledavani v celem textu stranek. Adresy stranek nejsou ale brany z nejakeho katalogu, nybrz ze seznamu, ktery vytvari jakysi program-robot, ktery surfuje po internetu a veskery obsah, na ktery narazi, uklada na svuj server (resp. servery). Takhle funguje napriklad Google. Tomuhle "objeveni a ulozeni stranky na server" rikame, ze ji robot zaindexuje - dozvi se o ni. Kdyz potom uzivatel treba na googlu zada nejaky dotaz, serverovy program proleze celou databazi (ktera obsahuje nepredstavitelne mnozstvi dat) a vyplivne stranky, ktere svym nazvem, adresou, ci obsahem. Existuji ruzne algoritmy, kterymi se robot pri surfovani Internetem ridi - PageRank apod. Diky fulltextovym vyhledavacum se na poli webdesignu objevil novy pojem - SEO. Pro vice informaci viz google.