Řidičák

Nj, jenže pro mě laserová operace neni možná protože mam poškozený sítnice ;(
To Tomík: Jak jsi psal s tím šedým zákalem (nevím jestli jsi to tady někde náhodou nevysvětloval) zajímalo by mě jak to že je to neoperovatelný.Myslel jsem že ti rozř...No dobře míň sadisticky.Že ti prostě vymění čočku.
2Dexter: Sedy zakal se da dnes jiz operovat. Ale v mem pripade je tento zakrok zbytecny. Je to dano i tim, ze to mam vrozene a jednak i tim, ze oko vlastne taky neni dobre vyvinute. Pred lety mi (komunisticti doktori :)) rekli, ze po dosazeni plnoletosti je mozne oko operovat. Ale moje nova ocni lekarka rekla, ze to nema cenu. A ja ji verim. Ta by mi dala rozhodnuti na ridicak, i kdybych byl slepy ;)
Mozna za par let si necham oko operovat. To bude medicina snad dost pokrocila.
> "A ja ji verim. Ta by mi dala rozhodnuti na ridicak, i kdybych byl slepy ;)"

Ano, to její důvěryhodnost jenom potvrzuje :D
Thalia: jak jsi psala, ze se ti to jeste zhorsuje... moje sestra (22) zacala nosit bryle, resp. ted cocky, tak ve dvanacti nebo trinacti, kdyz mela 1/1,5 a postupem casu se ji to zhorsovalo a ted ma nevim jestli sest nebo osm. Rikam si, jestli nemuze byt na vine treba i to, ze obcas bryle nenosila a tak, jestli se to nezhorsuje treba kvuli tomu, ze ty oci jsou tim hrozne namahany... Ale musim rict, ze kdyz si jednou koupila novy cocky, dokazala precist pismo 12px na monitoru na vzdalenost tri nebo ctyr metru, coz dodnes nedokazu pochopit.
2donny: no tak já jsem o něco starší než tvá sestra, brýle jsem začala nosit taky nějak tak. Že bych je od té doby někdy nenosila, to si nepamatuju. Ráno nasadím, večer sundám - nejdřív brýle, teď čočky, protože bez nich opravdu nic nerozeznám. Např. u doktora svýma očima nepřečtu vůbec nic, se současnýma čočkama čtu poslední řádek. Ale že bých četla 12px na 4 metry, to né :-D Spíš se bojím, jestli je moc nenamáhám neustálým koukáním do monitoru.
Ale to už jsme poněkud OT...
Takže k tématu: já jsem hlavně ráda, že mám napsáno v řidičáku oboje - brýle i čočky. Tuším že zrovna nějak když jsem měla dělat řidičák, tak jsem viděla reportáž, že někdo řídil s čočkama a nechtěli mu to uznat, že má napsáno Brýle nutné... Dneska se píše automaticky oboje nebo si člověk musí o čočky říct?
mozna zalezi na vade zraku. nejsem lekar, nevim, jestli jsou vady, na ktere proste cocky byt nemuzou, jen bryle...
2donny: já to myslela jinak. Jestli kdybych si o to v autoškole (nebo při prohlídce u lékaře kvůli autoškole, teď už nevím) neřekla, tak bych i přesto měla v řidičáku zmíněny kromě brýlí i čočky.
ja vim, jak jsi to myslela, jen me toto napadlo, treba to s tim souvisi (resp. s tim, co rekne lekar).
Nj jenže pro potvrzení pro autoškolu jsem si byla u obvodního lékaře a ten nemá s mýma očima nic společnýho. Navíc - stačí zajít do optiky, nechat si udělat vstupní vyšetření a čočky jsou na světě. A tvůj očař to nemusí ani vědět ;-)