Dekompilator

Nevite kde se da stahnout dekompilator na Visual Basic 3.0 ? :((
Na netu sem nasel jenom VB 6.0 s VB Lite a to je mi k nicemuu !
Skús programy na download ako kaza, strong, ci emule moj oblubený urcite si tam to svoje nájdes. Good luck
<HTML>Zidan: tazatel se neptal na p2p sítě, ale spíš na to, co má vlastně shánět

Po postupné obměně hledacích výrazů jsem dospěl k tomuto souboru: VBDIS22E.ZIP

Bohužel už jsem neměl sílu hledat, kde by se dal stáhnout - nefungující odkazy, neodkazy (sandpity) atd. atd.</HTML>
K cemu dekompilator? Pokud jsi dobry programator, tak budis.
Ale dekompilatory obecne nevraceji puvodni zdrojovy kod, ale pouze nazvy funkci a v nem jen asemblersky kod, pripadne nesrozumitelny kod.
<HTML>Tomík, fajn, uvedu tě do problému. Visual Basic 2 a 3 generují exe soubory v jakési částečně přežvýkané podobě, říká se tomu P-kód. Ten P-kód je ve své postatě upravený zdrojový kód tak, aby se dal snadno a rychle zpracovávat. Důsledkem toho je, že programy psané ve VB byly pomalé, protože se musely inerpretovat. Druhým důsledkem je to, že tyto předžvýkané soubory lze dekompilovat do původní zdrojové podoby.

Pozdější verze VB generuji tzv. nativní kód, ten už nepotřebuje interpretaci, jen potřebuje VB run time knihovnu kvůli použitým funkcím - ale už je to plnohodnotný program.

VB .NET generuje nativní kód, který nevyžaduje VB run time knihovnu, je rychlejší než předchozí verze, ale prozměnu je potřeba .NET framework.</HTML>
Nipal: Dik za prednasku. Uz jsem zase o neco chytrejsi :)
Nípal: Nevite kde se da stahnout dekompilator na Visual Basic 3.0 ? pochopil som to správne? neviem mozno mi daco uslo predsa som len cez kopecky ;) ale na otazku som dal mozno odpoved skoda len ze sa to asi nedozvieme. Good luck
jenom korekce. Žádný .NET jazyk negeneruje nativní kód ale tzv CLR (Common Language Runtime), a to jak pro exe tak pro dll. Ten se potom před prvním během přeloží do native kódu právě tím frameworkem a uloží pro další běh do jakési runtime cache pro další puštění. Pak už se nepřekládá. Po ukončení procesu se tyhle přeloženiny zase po čase mažou. Takže na začátku se .NET programy tváří, že dlouho nabíhají, pak jedou rychle.
Výhodou je nezávislost na OS, procesoru atd, četl jsem už o frameworku do linuxu...
Ja to upravim jeste presneji. CLR je spodni vrstva .NET a je to neco jako jadro, ktery ridi chod programu. Programy se ve skutecnosti ukladaji (kompiluji) do prechodoveho jazyka MSIL (Microsoft Intermediate Language). Z cehoz vypliva, ze .NET platforma je nezavisla na programovacim jazyce. Tento prechodovy jazyk se pak preklada do spustitelne podoby pres CLR.
<HTML>Děkuji za upřesnění.</HTML>
Tomik, tak, dík, že jsi nenechal veřejnost v mém bludu. :-)