Video

nevíte nikdo jak z formátu MOV udělát formát .AVI nebo prostě nějaký formát aby se to přehrávalo na webu ? bez QICK TIME
Staci si vybrat :

http://www.zamzar.com/conversionTypes.php
Můj foťák taky dělá formát videa mov. Do avi to převádím přes mencoder. Tady jsou mé konkrétní parametry:

mencoder soubor.mov -o soubor.avi -ovc lavc -oac lavc -lavcopts vcodec=mpeg4:vbitrate=1500:abitrate=112 -fps 30 -ofps 30 -srate 32000 -af resample=32000

PS: avi ti bude přehrávat na webu? Jak? Na webu se dneska prosazuje flash video. Ty svoje movy můžeš přímo nahrát na nějaký flash server (např. youtube), ten si to převede a následně přehraje (jen je třeba doinstalovat flash player).
Vetšina fotaku dela *.mov z jednoho duvodu - zabira ve stejne kvalite vemi málo místa oproti vetsine jinych formatu ;)

jinak jak psal zbi - na webu se dnes da nejlepe vyuzit formatu flashe. (Stejne vetsina lidi, co nema nainstalovane flash pluginy se na videa na webu nekouká ;) )
Já mám v počítači program, je to "Any Video Converter", co z každého formátu videa dokáže udělat video ve formátech WMV, MPEG, AVI, SWF, MP4, WEBM, FLV... a opravdu ho doporučuju. Navíc je zdarma. Teda má verzi která je zdarma a taky která je placená ale já mám neplacenou a nemůžu se ho nabařit. Dokonce umí stahovat videa z YouTube a má i další vychytávky.