TV program na stranke

Dobry,
chcem sa opytat ci sa da nejako dostat k aktualnym informaciam o TV programe napr. slovenskych TV stanic, inac povedane chcem na svojej stranke ukazovat aktualny TV program, je to nejak mozne zdarma? alebo je to chranene nejakym copyrightom?

dik
Copyrightem určitě ne. Otázkou jenom je, odkud bude potřebné data tahat -- ale.. pokud by nějaká stránka/doména/server televizní program zveřejňovala a ty bys stahoval jeji obsah, parsoval a zveřejňoval u sebe, mohl by nastat (pokud by provozovatel onoho zdroje prokázal, že se obohacuješ z jeho činnosti) docela problém (který by mohl skončit buď domluvou nebo i soudně).

Osobně mi přijde nejlepší toto:
a) Najít si provozovatele stránky s televizním programem, který poskytuje "applety" pro uživatele nebo xml výstup. To je nejlepší řešení.
b) Stahovat si programy televizních stanic přímo z jejich webů. To je složitější na implementaci, ale taky schopné.
c) Vybodnout se na to ;) Trh s poskytovateli televizních programů na webu je už docela přesycený.
a) a poznas nejakeho ktory poskytuje taketo applety?
b) co myslis pod pojmom stahovat? z html vystupu?
a tiez co myslis pod parsovanim? akym jazykom sa to da konkretne?
V podstatě tak, jak říkal Freeze. Bez souhlasu poskytovatele dat není možné získávat jejich data. U známých stránek TV programů to asi nepůjde. Snad jen dohodou. Jsou však služby, které zdarma poskytuji svá data, ale problém je, že české nebo slovenské programy na nich většinou nenajdeš.

Pokud chceš TV program na své internetové stránky nebo pro svou aplikaci, kterou chceš dál šířit, pak bych se zamyslel, zda to má smysl. Tam je potřeba souhlas. Bez souhlasu je to zranitelné (může se jednat o obohacování). Pro osobní potřebu to pak nevadí.

A jak získat tv program?
a) pomocí zmíněných služeb, které nabízí XML nebo JSON výstup
b) pomocí appletů, iframů nebo tzv rámečků
c) použít existující TV program a "ukradnout" od nich data. To se provádí právě stažením výstupu a následným parsováním. Tj. stáhneš HTML výstup a vytáhneš z nich potřebné data.
<HTML>Parsování = zpracování, pochopení vstupu. Dělá se to čímkoliv, co zvládá provádět algoritmy.

Ale z tvých dotazů si myslím, že tomu nerozumíš ani za mák, vnímáš svět počítačů jako černou magii a sháníš nějaký kouzelný black-box, který to udělá za tebe. Pak platí Freeze.c)</HTML>
potrebujem to pre sukromne ucely, cize s ´´kradnutim prav´´ ci jak to nazvat nebude problem

nipal, robim v JS,php, ale neriesme tu moje schopnosti, viem co je parsovanie, ale este som to nikdy nemusel pouzit zato sa pytam co konkretne mate na mysli..., v tomto mas pravdu to neviem ako zrobit, ale rozumiem o co ide. Stacil by nejaky link na navod abo daco k tomu...

dik
Ono se ti řekne návod.. univerzální návod neexistuje.

Ale když to shrnu, tak stáhneš html obsah (např. http://cz.php.net/manual/en/function.file-get-contents.php), a pomocí vybraných funkci a regulárních výrazů vytáhneš potřebné data (např. http://cz.php.net/manual/en/function.preg-match.php, případně http://cz.php.net/manual/en/function.sscanf.php) a ty uložíš (přecejenom můžeš program stahovat jenom jednou za den a zobrazovat klidně stokrát).
Ak ma niekto zaujem, tak viem zo svojho webu http://tprogram.cz poskytnut data aj na vase stranky, cez XML vystup. Staci mi napisat na webtrh.cz na nick infovia
Mam censke a j slovenske programy s popismi.

Peter
Ponukam data na tv program v ceskom jazyku. Kvalitny tv program je k videniu na http://tvlist.cz v responzivnej verzii. Ceske, slovenske a zahranicne tv stanice na 7 dni dopredu.