(Nejen) pro ty, kdo si stěžujou na padání databáze

Něco jsem zbystřil v manuálu. Je to čistě experimentální, ale mohlo by to pomoct.

Nepoužívejte jen INSERT, ale použijte INSERT DELAYED.
Nepoužívejte jen UPDATE, ale používejte UPDATE LOW_PRIORITY.


Třeba to pomůže.....
<HTML>to tedy opravdu pomuze....
databaze spadne jednou za cas ale celou dobu kdy to bude ok se budou data ukladat pomalu a to stejne pri potizich na serveru....</HTML>
No to je hlavně pro ty, kterejm doslova databáze "mizí" před očima. Poškozené tabuky a podobné. Je to, řekl bych způsobeno použitím jedné tabukly více vlákny... A pokud si dobře přečteš manuál, tak tam o tom pár slov je. Tak neštěkej na tuhle teorii :-) , dokud nebudeš mít přesvědčivý důkaz, že to nepomáhá...

PS: INSERT DELAYED rozhodně nezpomalí odezvy skriptu...

When you use INSERT DELAYED, the client will get an OK at once and the row will be inserted when the table is not in use by any other thread.

:-)
odezvu skriptu to nezpomali, ale muze to v databazi udelat neskutecnej bordel.

> Tak neštěkej na tuhle teorii :-) , dokud nebudeš mít přesvědčivý důkaz, že to nepomáhá...

hmm, jeste muzeme zavolat nejakyho samana, aby ocaroval server, nebo zavolat do HP a objednat si od nich kouzelny prasek skritku prori padani serveru.

vazne, tohle je konina a rozhodne se to nevyplati.
::odezvu skriptu to nezpomali, ale muze to v databazi udelat neskutecnej bordel.

A v jakým smyslu ? Že nebude vědět, co dřív? No je fakt, že teď to příliš neřeší.. Prostě zapisuje, sem tam se poškodí tabulka :-)

Třeba je to hovadina.... Asi jsem se špatně vyjádřil, resp. jsem špatně zvolil titulek, ale de spíš o to, aby si věčně lidi nestěžovali, že jim mizí DB a že jí musí opravovat...
Po té, co jsem vytvořil obyčejnou 3-sloupcovou tabulku a naloudoval do ní skriptem úspěšně data, mi přestaly fungovat veškeré SQL dotazy a tabulka zmizela. Nová nejde vytvořit. Každý SQL dotaz zadaný z MyAdmina se jakoby provede, ale na konci to ohlásí:

?User 'elektrostraka' has exceeded the 'max_questions' resource (current value: 6000)?

Co to jako znamená? Nikde jsem nic podobného neviděl.

Co s tím můžu dělat?
Dobrý. Už to jde. Jenom nějaká chyba na straně serveru. Dalo mi dost práce se z té databáze odhlásit, protože nefungovala ani hlavní strana, ale pak se to podařilo a po znovupřihlášení to už šlo. :)
<HTML>pocet dotazu je omezeny serverem... prekrocil jsi limit (myslim hodinovy)</HTML>