Jak testovat stránky s DB?

Bezi mi tu stranky, a chci je kompletne prekopat, aby behaly z DB... Chtel bych ale zachovat stavajici provoz, dokud to nebude vse vpohode fachcit... takze bych to chtel nejak testovat:

1) Bude stacit kdyz vytvorim adresar a stranky budu testovat z nej = az to pobezi a ja to z toho adresare prehraju do rootu, bude to normalne komunikovat s DB? Nebude nejaky problem s cestou?

2) Da se nejak soubor databaze, kterou mam ulozenou na W.Z. prehrat na muj comp? Abych to mohl testovat z domova na localhostu?
1/ JJ - udelej si testovaci adresar a tam si pis vsechny skripty jako kdyby to byl korenovy adresar. Pokud pouzijes relativni cesty, tak potom staci jen prekopirovat odladene skripty do home a je to. Ja to tak taky delam.

2/ V MySQL administraci pres webove rozhrani, pokud se nepletu.
<HTML>2) export na adrese mysql.webzdarma.cz</HTML>
A c ö si takhle doma nainstalovat vlastni server ? Nemyslim ze by admini byli nadseny z testovani Db scriptu
PvvS - I kdyz to otestujes na localu, preci jen tam obcas mohou byt nejake chybky, ktere se daji odladit az na serveru (napr. nemas stejne nastaveni login/pass pro databazi apod.)
Jinak nez to odladis skutecne bych doporucoval ten localhost a az potom nahrat na server - nemam rad, kdyz nekdo jednim pitomym skriptikem shodi cely server :)
Lada Rejpal: btw. a to sa ako da urobit ? :-)
K tomu potřebuješ na svým HDD:
* server (install a konfigurovat)
* MySQL (nainstalovat)
* PHP (nainstalovat)

Jako server asi nejlepe Apache, nebot je zadarmo a stejnak bezi na vetsine serveru s PHP hostingem.

http://www.jakpsatweb.cz/php/jak_zacit.htm
http://www.builder.cz/art/php/clanek2083064230.html (Ap.+PHP)
http://www.builder.cz/art/php/clanek573621544.html (MySQL)
http://hbo.rulez.cz/article.php?sid=6
http://mmedia.djsoft.cz/view.php?storyID=16

Nejak se tim prokousej, jsou to dost podrobné navody, serazeno podle kvality.
teď jsem se snažil zavést nové php do phptriadu a nepovedlo se mi to ... fakt nevim, v čem jsem udělal chybu ... fungovalo to, jen když jsem četl z db a pak pomocí cyklu to zobrazovat, tak se to prostě nezobrazovalo ... tak jsem zůstal u starýho dobrýho phpka ... nevíte, v čem byla chyba?