fotky

chtel bych se zeptat jestli webzdarma podporuje ukladani fotek do databaze a jejich zobrazovani... zkousel sem to jen takovym rychlokodem a psalo mi to ze fotka je chybna mozna sem tam mel nekde chybu, ale radsi se chci nejdriv zeptat jestli to tady vubec jde nez abych se s tim psal a pak zjistil ze to nepodporuji... predem diky za odpovedi...
Není žádné "jestli webzdarma podporuje ukladani fotek do databaze". Co si do db uložíš, to tam máš.

Ovšem kolik fotek uložíš do 5MB, což je limit MySQL na WZ? Já ukládání fotek do db vidím jako velmi neefektivní (je to pomalé a zatěžuje to SQL server).
Dobra dekuji za radu, ale nemas tedy nejakej napad jak udelat soupisku hracu s fotkama? delam stranky s redakcnim systemem a potrebuji aby se mohli jednotlivi hraci mazat pridavat ci editovat... kdy to udelam bez fotek tak je to jasna zalezitost, ale jak to provest s fotkama aniz by byly ulozeny v databazi....
<HTML>Do databáze ukládej jen cestu k obrázku.</HTML>
Běžný postup je adresář s fotkami. Ty fotky si nějak při nahrávání nějak rozumně pojmenuješ. Pokud máš systém, že jeden hráč = jedna fotka, tak bych to udělal tak, že bych fotku pojmenovat číslem, které odpovídá ID hráče v tabulce hráčů (příklad 1.jpg).

Pak při zobrazování hráčů bych jen otestoval, zda fotka <ID_hrace>.jpg existuje a pak ji zobrazil.

Můžeš udělat i složitejší systém a ukládat odkaz na ty fotky do databáze, ale já osobně když nemusím, tak to nedělám, protože pak vznikají nekonzistence.
dekuji.. hodne si mi pomohl...
Vim ze to nepatri do SQL, ale nechci kvuli tomu zakladat nove tema.... jde nejak udelat, aby se uploadovana fotka sama ulozila a zmenila na nejaky mnou urcity rozliseni ?
papirek: jde. No a pokud budeš hledat v sekci PHP, tak tam najdeš hotový skript, který jsem sem někomu napsal ...