Čtverečky místo písmen.

Prosím o radu, už jsem se tu jednou dotazovala, co mám dělat, když se mi na webových stránkách, které fungují správně, po přidání jakékoliv reklamy nebo počítadla změní písmenka s háčky na čtverečky, čímž je text potom nečitelný. Zdeněk mi poradil vložit odkaz, který byměl zajistit správnou češtinu, ale nefunguje to. Prosím, poraďte mi.
Zkus do hlavičky (mezi <HEAD> a </HEAD>) vložit meta tag:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=ISO-8859-2"> Jestli to nepomůže, zkus sem napsat adresu, ať se na to můžu podívat.
To, cos mi poradil, jsem tam už měla. Můžu tedy poprosit o další pomoc? Adresa je: http://suchankova.aktualne.cz
Dík.
Koukám, že ty stránky jsou dělaný ve Wordu, asi by bylo nejlepší předělat stránky v Notepadu (nebo aspoň Frontpage). Ještě zkus ve Wordu zkontrolovat, zda máš všude ve vlastnostech písma vybraný středoevropský skript, ve zdroji sem koukal, že tam je někde použit Far East :-().
Ale bylo to všechno v pořádku, než jsem tam vložila to počítadlo, stejně tak jsem předtím zkoušela reklamu a písmena se přeměnila; když jsem reklamu vymazala, bylo to opět O.K.
FUJ! Ty stránky jsou HUHUHUHUHU HUMUSSSSS!

Předělej to v ňejakým slušným editoru (nebo aspoň v Notepadu) na Word zapomeň. To je ten nejvjetší šit, co egzistuje. A vyrábjet ve Wordu webový stránky, to je fakt síla... Nauč se základní tagy a dělej stránky ručňe. Word do zdrojáku vkládá zbytečný sračky, který akorat zvječují objem stránek a kryplí všechno, počínaje estetikou a diakryrikou nekonče :o). To stejný platí i o Front Page...
Děkuju všem, kteří se mi snažili pomoct, leč vaše snaha byla marná. Jsem počítačový pablb, který PC používá jako vylepšený psací stroj. Zkusila jsem podle vašich rad předělat stránky do Notepadu - totální krach, nezvládla jsem tam nic, nedokázala jsem ani upravit písmo, aby bylo takové, jaké si právě přeju. Tak jsem to zkusila ve Front Page, tam by to šlo, ale bohužel tam byl stejný problém - vše by bylo O.K. až do té doby, než jsem tam vpašovala to zatracené počítadlo přístupů. Tím pádem se mi okamžitě přeměnila písmena s háčky ve čtverečky, a to se fakt blbě čte. A navíc jsem v tomto editoru nedokázala vytvořit krásné celé barevné pozadí...
Takže jsem to zase celé hodila do Wordu, můžete se podívat, jak jsem chtěla, aby to vypadalo (moje stránky jsou opravdu skromné, když je neumím kloudně vytvořit), a počítadlo si prostě odpustím.
Kdybyste náhodou někdo měl čas a chuť mi pomoct s jejich výstavbou, ozvěte se.
Jinak i tak ještě jednou děkuju a přeju krásný konec pracovního týdne a ještě krásnější víkend.
Jitka
Tak se mrkni na to počítadlo (zdroják) a zjisti, jestli tam není něco co ti překóduje stránky. Myslím SetLocate, Header, ....

Pokud tomu nerozumiš, tak sem pošli zdroják toho počítadla.


Tomík.
Ještě můžeš vyzkoušet i jiná počítadla: například counter.cnw.cz, www.pocitadlo.cz, www.pocidadlo.com nebo www.blueboard.cz
Tak to udělej plně v HTML v Notepadu a pobezi to...
Tomíku, tady je ten zdroják:
<SCRIPT TYPE="text/javascript" LANGUAGE="JavaScript" SRC="http://www.wds.cz/pocitadlo/counter.php?id=9914"></SCRIPT>

Hendreku, vyzkoušela jsem počítadla dvě z různých stránek a výsledek byl naprosto stejně blbý. Taky jsem zkusila vložit reklamu a čtverečky se objevily taktéž.

SMtexi, psala jsem viz. výše, že v Notepadu se mi nepodařilo napsat vůbec nic.
Zkuste dát to počítadlo úplně dolů na stránku, jestli ani to nepomůže, pošlete mi ty stránky mailem a zkusím je překopat v PSPadu. Jsem teď trochu busy (maturita :-P), takže nic nemůžu slíbit na 100%.
Teď jsem měl obvahu se podívat se na tvoje stránky. Na pohled slušné. Odpouštím ti, žes to psala ve Wordu. Zdroják je nepřehledný, ale dá se říct správný. Když se na stránku dívám, nevidím zde žádný problém - žádné čtverečky. Z počítadla nic nezjistím, ale měl by být ok. Reklama by ve skutečnosti neměla zasahovat do obsahu stránky, ale to se stává.

Jistý problem bych viděl ve zvoleném písmu. Na stránkách používáš syntax <font face="Comic Sans MS" size="4" color="#0000FF"> a <font face="Times New Roman" size="4">. Je to v pořádku, ale typ písma nemusí u vše lidi být stejný. Některé mají pouze západní kódováni.

Doporučuji ti následující postup:
najdi všechna slova obsahující syntaxi <font face="Times New Roman" size="4"> a nahraď ho touto syntaxi <font size="4">.

Jinak kdyby to šlo, tak bych stránku přepsal do srozumitelného kódu, to ty neumíš a já nemám čas.

Tomík.