Chyba 404 - soubor nebyl nalezen

chtěl sem si přidat ke svým stránkám novej odkaz...a když ho tady na serveru uložím a najedu pak ten odkaz na svých stránkách tak mi to napíše

Chyba 404 - soubor nebyl nalezen

Soubor nebyl nalezen, pravděpodobně byl smazán nebo přejmenován. Je mi líto.

přitom sem to kontroloval už několikrát a zdálo se mi vše v pořádku...co s tím?:-(
Pokud neuvedeš odkaz na ten odkaz, tak je těžký poradit. Můžu jen obecně - zkontroluj velikost písmen jak v názvu (příponě) souboru tak v cestě, používej lomítko /, nepoužívej diakritiku, mezery v názvu...
Chyba 404 - soubor nebyl nalezen

Soubor nebyl nalezen, pravděpodobně byl smazán nebo přejmenován. Je mi líto. TO UŽ MĚ FAKT NABAVÍ! Po každý když chci na svou stránku dát novou stránku tak mi to napíše Chyba 404 - soubor nebyl nalezen

Soubor nebyl nalezen, pravděpodobně byl smazán nebo přejmenován. Je mi líto.
Můj milý Andy. Nevím, jak rozumíš výrazu "velikost písmen v názvu," ale abych si mohl prohlédnou tvou černobrýlní fotku, musel jsem změnit u obrázku cestu z http://andy.kvalitne.cz/Andy1.jpg na http://andy.kvalitne.cz/andy1.jpg . Pro luštivce: andy!=Andy.

Možná by stálo za to udělat průzkum, kolik procent příspěvků na tomto foru stoji a pada na problému malých a velkých písmen. Jsem rád, že jsem si už prošel období, kdy jsem je sám zoufale na různé instance psal.:):)
Jděte do hajzlu s velkými a malými písmeny !

1.11 jsem si zřídil web, umístil jen index page a ta fungovala do dnes. Najednou nebyl nalezen a administrace totéž.
Pozoruji úplně stejnou chybu, soubor index.html existuje, velikost písmen srávná a přesto přístup na stránku hlásí soubor nenalezen. http://stonozka.aktualne.cz
Lze nastavit, aby server igoroval velikost písmen?
Já: Nejde, protoze to je veci OS, v tomto pripade Linuxu, a ten se takto chova. A IMHO je to spravne.

slim: index.html MUSI byt malymi pismeny, pozor, jestli to neni treba Index.html, nebo index.HTML
Sojkovec: Teoreticky by to jít mohlo, ale kdo by se s tím patlal, když case-sensitive je o dost příjemnější? Uznávám, že je to záležitostí zvyku.
Mám problém trochu jiný Jak mile dám na stránku rámce tak mi to píše to co už jsem psal. Poraďte! Díky
Když Ti rámce působí potíže, zkus to bez nich. K čemu jsou vlastně dobré?
V tom je to právě divné, je to malými písmeny a přesto to nejede :(
Jsem v koncích. Jsem úplný začátečník a tvořim si stránečky svýho pejska. Nahrála jsem stránky http://apoo.wz.cz a objevila se mi pouze stránka index.html. Ostatní odkazy a fotka na titulní stránce prostě nejde. Zkontrolovala jsem velikost písma (na C mi to všechno jde). Je problém v adresáři? Soubor index.html mám ve stejném adresáři jako ostatní odkazy a fotky. Prosím o radu.
Pokud mohu tak pouzivam relativni odkazy - pak si funkcnost stranky (ci jeji casi) mohu zkontrolovat doma v nejakem adresari, a az to funguje tak cely adresar prekopiruju na web a zatim to vzdy fungovalo i tam. Pokud jsem mel problemy doma, tak to vzdy byla spatna cesta, nazev. Chces-li se podivat na nejake pejsky, tak je najdes na : www.cbox.cz/davidbraunstein
Fakt jsem začátečník, takže na upřesnění. Píšu to celé v poznámkovým bloku pomocí html znaků. Na C mám jeden adresář a všechny *.html mám uložený v něm (kromě fotek nemám žádný podadresář). Na C mi to běhá všechno bez problémů a někde jsem přečetla, že index.html nesmí být v podadresáři. Je možné, že mu vadí být ve stejném adresáři jako ostatní *.html?
Když na to tak koukám, tak index.html se otevře v pohodě. Aby fungoval i zbytek, musí být ve stejném, tedy kořenovém adresáři taky soubory uvod.html a sejmout0052.jpg. Zdá se, že ani jeden v příslušném umístění není.

Jinak co se týče toho psaní, tak ta struktura dokumentu je nějaká podivná, např.:

<head>
<title>Stránky jednoho fešáka Apoa</title>
</head>
, atd.
Zkus to nejprve napsat správně (struktura html stránky viz www.jakpsatweb.cz).
Koukám, že už zase se mně ztratily tagy < html >. Já hlava děravá zapomněla, že už se mi to jednou stalo, hihi, takže:

< html >
<head>
<title>Stránky jednoho fešáka Apoa</title>
</head>
< /html >
Thalia: <html>
No to je právě to. Jak uvod.html, tak i obrázek ve stejném adresáři je. Stránky dělám podle www.jakpsatweb.cz. Chyby v psaní a struktura podivný bejt můžou. Přeci jenom to píšu poprvé a učim se.
Katka: Na jakpsatweb určitě neříkají, že stránka má začínat tagem <body> viz. http://www.jakpsatweb.cz/zaklady_html.htm a http://www.jakpsatweb.cz/html/html-tahak.html .
Jaký adresář konkrétně myslíš tím "stejným" adresářem?

Sojkovec: grrrr! Že by entity? <html>?
Thalia: ;-)