poznámkový blok

ahoj, prosím o malinkou radu: pokud si celou stránku vytvořím v html například v poznámkovém bloku, potom nahraju buď přes rozhraní wz nebo ftp klienta, zobrazí se mi na netu html kód nebo hotová stránka? jo a ještě prosím, pokud chci udělat například z indexové stránky odkaz na další, třeba kde bude menu, mám zadat v tom indexovém pozn. bloku odkaz na nový? asi jo, že? no, předem dík za odpověď.
Na tuto otázku je univerzální odpověď, začít od začátku.Třeba na www.jakpsatweb.cz nebo si koupit nějakou knížku typu HTML pro úplné začátečníky.
Zdrojový kód webové stránky je obyčejný textový soubor (proto jde vytvořit v tak jednoduchém editoru jako je Poznámkový blok).To jestli se v prohlížeči zobrazí "hotová" stránka nebo html kód závisí, zjednodušeně řečeno, na příponě souboru, podle které pošle server prohlížeči zprávu jak má s tím, co od něj přichází naložit.Pokud bude zdrojový kod uložen v souboru s příponou htm nebo html zobrazí se hotová stránka, pokud bude mít ten samý soubor příponu txt, zobrazí se zdrojový kód. Pokud chceš udělat odkaz na další stránku tak bude odkaz součástí zdrojového kódu, který napíšeš do toho samého souboru a použiješ k tomu patřičnou html značku (tag).To jak vypadá struktura webové stránky se můžeš podívat třeba na http://css.interval.cz/priklady/priklad-12-1.htm, kde si zobraziš zdrojový kód toho,co prohlížeč vypíše.
Pokud chceš vytvářet webové stránky tímto způsobem stáhni si PSPad, je to lepší řešení než Poznámkový blok