SQL - azbuka v databázi

Dobrý den! Na webu mám katalog ND na GAZ-66, kde jsou samozřejmě všechny názvy v azbuce. Na verzi před změnami vše fungovalo (zobrazovalo se správně), nyní se zobrazují otazníky (viz http://kaufner.webz.cz/gaz66_katalog.php?index=0). Je problém v konverzi? Lze opravit? Nebo budu muset DB naplnit znovu? Děkuji.
vypadá to, že se připojujete na starou databázi (mysql.wz.cz). Zkuste upravit skripty, aby směřovali na novou:
sql1.webzdarma.cz

Skripty obsahující řetězec "mysql.wz.cz":
df/config.php
df_posledni_old.php
df_posledni.php
gaz66_katalog_data.php
gaz66_katalog_import.php
gaz66_katalog_import_skupiny.php
gaz66_katalog_menu.php
Tak jsem se právě dověděl. že tím to nebude, omlouvám se za dezinformaci. Můžete nechat nastavené mysql.wz.cz
Zkusíme zjistit, kde by mohl být problém.
Děkuji. Zatím vydržím... :-)
Tak by mělo být opraveno, kdyby něco, ještě se ozvěte. (Chyba byla na serveru, omlouvám se za komplikace.)
Dobrý den, zdá se, že mám stejný problém:
http://clan1.webz.cz/?page=historie
Místo otazníků by ve jménech měly být všechny možné (i nemožné) znaky. Asi přes rok jsem na webu nebyl. Co jsem pochopil z chybových logů, měnilo se kolem loňského července něco s databází (a chvíli to nešlo). Jsou ty otazníky důsledkem toho? Je možné to nějak opravit do původního stavu? Vzhledem k tomu, že jsem si toho všiml až teď, tak to vypadá, že i všechny zálohy, které mám, obsahují otazníky. Dík, Fosfor
up
Dobrý den,

je nutné mít data v UTF-8/unicode, pokud se data zapsala poškozeně, pravděpodobně je již nepůjde opravit do původního stavu.
Dobrý den,
děkuji za odpověď. O nutnosti UTF8/Unicode vím, celé stránky pracují s UTF8, tabulky v databázi mám v UTF8. A dříve (tj. před rokem) to také fungovalo, jak mělo. Postřehl jsem správně, že se během posledního roku měnil na WZ databázový server? Je možné, že došlo ke ztrátě některých znaků při převodu? Je možné, že moje databáze trpí stejnou "chybou na serveru", jakou měl Gaston?
Děkuji za odpověď,
Fosfor
A ještě dodám - data, která chybně obsahují otazníky, byla do databáze zapsaná před delší dobou (tj. více než před rokem) a od té doby se tyto záznamy neměnily. Ty záznamy, které se mění pravidelně (tj. automaticky se aktualizují podle externího zdroje jednou denně) jsou zapsané správně.
Fosfor
Dobrý den,

omlouváme se, zdá se že došlo k porušení znaků v databázi. Můžete vyzkoušet připojení s různými kódováními, ale pravděpodobně jsou data nevratně zkomolena.
Dobrý den,
zkusil jsem všechna kódování, co aktuální MySQL server podporuje, ale bez úspěchu. Viz:
http://clan1.webz.cz/test.php
Je zajímavé, že některé "divné" znaky přežily (ÇŁ) a některé ne. Otazníky zůstávají ve všech případech stejné, jsou tedy opravdu uloženy v DB. Poslední možnost - máte ještě zálohy starých databází před jejich upgradem?
Zdravím,
Fosfor
Je mi líto, nemáme.