Diakritika

Zdravím, když jsem si zkopíroval webové stránky ( z HDD sem ) tak se změnila diakritika ( Vše jsem psal v UTF8 ) a niní jsou tam podivné znaky. Nevíte někdo jak to změnit?? Děkuji
Zdroj?

Přesun nijak neovlivňuje kódování. Tudíž chyba je někde jinde. Chybějící meta tág nebo soubor tvářící se jako utf8 ve skutečnosti není utf8. Chce to vidět zdroj, aby bylo vidět, kde je skutečný problém.
a není to tím, že to není "UTF8", ale "UTF-8"? Zkus to otevřít v programu PSPad a tam nastavit taky kódování UTF-8
To je jedno a to samý, akorát zkrácený. Někdo používá s pomlčkou někdo bez. Třeba takový MySQL používá bez: SET NAMES utf8;

Stále nevidím ukázku stránky, kde to blbne. Bez toho ti nikdo neřekne, kde máš chybu. A chyba je rozhodně na tvé straně, protože já s tím nemám problémy.

Příklad: http://tom.czweb.org/cestina.html (nahráno pře FTP) i http://tom.czweb.org/cestina1.html (nahráno přes správce)
Hups. Nekouknul jsem na jméno. ;-)

V tom případě ten můj koment můžete ignorovat a ten Patrikův vzít v potaz.
No já koukal do zdrojáku :D zkoušel jsem meta tag .. program nastaven na utf-8 :D .. a stejně nevím :D .. jedině jde udělat to, že ty stránky jakoby uložim znovu :) ale komu se chce dělat milion stránek :D :D takhle :) ..jinak ty stránky jsem testoval ve Vertrigu :)
jak vydím, už si to vyřešil s tou diakritikou :-)