Ukončení provozu blogovacího systému

Obdržel jsem email následujícho znění:. ..z technických důvodů ukončujeme k 31. 10. 2016 provoz blogovacího systému blog.webzdarma.cz u projektu Webzdarma.cz (samotný projekt Webzdarma.cz bude pokračovat). Svou doménu ujezdskyblocek.blgz.cz můžete využívat i nadále. Po přihlášení v administraci na www.webzdarma.cz si přepněte doménu zpět na klasický webhosting....Na stránkách Webzdarma.cz najdete návod jak přepnout na původní verzi webhostingu.
Co se stane se stránkamu blogu po přepnutí (Zrušit WZ Blog a přejít na standardní program)? Budou stránky blogu dále existovat? Jak bude možné řídit jejich obsah?
Děkuji.
Dobrý den,
po přepnutí se zřídí klasický webhosting s možností rychlého nainstalování redakčního systému Wordpress. Bohužel žádná aplikace nebo rychlý export do Wordpress bohužel neexistuje, tudíž blog a jeho obsah zanikne. Jediná možnost v tomto případě je web přepsat do nového redakčního systému. Jelikož jsou to dva odlišné systémy není jejich vzájemná kompatibilita a export možný. Je nám této skutečnosti velice líto, bohužel jiná možnost se momentálně nenabízí. Děkujeme za pochopení.
Abych nainstaloval wordpres, musím vypnout blog. Vypnutím blogu o něj příjdu. Export není možný. Jak mám tedy blog přepsat do nového redakčního systému???
@Marek: Existují nástroje, které na pár kliknutí udělají kopii celého webu pro lokální použítí -- například se podívejte na vlákno zde: http://superuser.com/questions/14403/how-can-i-download-an-entire-website

Když budete mít celou kopii lokálně, můžete potom přepisovat do Wordpressu ;-)
Dobrý den, udělal jsem přechod na wordpress a přišel o původní prezentaci. Lze ještě staré původní stránky obnovit pro zálohu dat?
marenice.xf.cz
Já myslím, že to je docela prasárna - bude na to málo času a to co člověk buduje dlouho, tak ztratí :-(
Nikde jsem nenašel podrobnější vysvětlení ukončení provozu a třeba statistiku, kolik je založených blogů, ale i když je to služba zdarma, mělo by být nalezeno lepší řešení - buď více času, nebo nějaký inteligentnější export blogu do klasického webhostingu.
Pokud mám něco předělávat od začátku, pak to nebude zřejmě u webzdarma :-(
Redakční systém (z mého pohledu vyhovující) blog.webzdarma.cz splnil svůj "historický úkol" - nalákal od roku 2010 kvantum nových uživatelů free webhostingu - tj. stránek pro umístění reklam, takže musí na "smetiště dějin".
Já jsem si na webzdarma.cz zřídil dva blogy (2010 a 2012) a jejich převod (kopírování) do redakčního systému Wordpress je práce "jak na kostele". I u prostých textových stránek se změní formátování, nemluvě u stránek s mediálním obsahem, dokumenty PDF atd., takže je nutno vše ručně předělávat, mnohdy i v HTML kódu. Samozřejmě pro restauraci obsáhlejších blogů kapacita 200 resp. 500 MB nebude stačit, takže bude nutno si zaplatit "kapacitnější" webhosting (nejlépe u jiného serióznějšího poskytovatele i za cenu změněné adresy).
Kdybych byl v roce 2010 věděl, co vím dnes, blogy bych si zde nezakládal.
Je nám líto, že se Vás změna takto dotkne. Záměrně jsme nechali před zrušením dostatek času, aby uživatelé mohli zvážit své možnosti. Zrušení systému Blog je bohužel nutné, není udržitelný, vzhledem k tomu že jde o uzavřený systém původního poskytovatele služeb který již není vyvíjený.
Vaši lítost nepokládám za upřímnou.
Ve vlákně "Blog - Blog nejde založit" (na dotaz "Nové blogy již u vás dále zakládat nejde, ale budete nadále podporovat existující blogy?") odpověděl "váš člověk" Chopin (Podpora) 21.9. 2015 v 09:50 "Ano, existující blogy budou nadále funkční."
Nesešel se ani rok s rokem a už to neplatí, jen jste mně (a další uživatele blog.webzdarma.cz) udržovali v marné naději a nechali pracovat v redakčním systému, který nyní rušíte. Kdybyste "přiznali barvu" už tehdy, migroval bych jinam včas a ušetřil si 10 měsíců práce (na 2 blozích) v "neperspektivním" redakčním systému.