Verze PHP

Dobrý den,

Nedávnou jsem zkoušel jeden eshop software, to ale není podstatné.

Důležité je, že jsem musel použít jiný, protože požadoval php 7.

Proto se chci zeptat, jestli máte někdy v plánu přejít z php 5 na php 7?

Děkuji
Nemluví se o tom tady zatím. Nevadilo-li by vám platit 700Kč/rok (doména+hosting), tak u forpsi.com si můžete vybrat PHP od 5.2 do 7.1
V pořádku, ten software nepotřebuji. Jen jsem to chtěl, čistě ze zvědavosti, vědět.

I tak děkuji
Aha, dobře. Ještě se uvidí, s čím wz přijde :).

Patrik
Dobrý den, aktuálně přechod neplánujeme vzhledem k tomu že u nás běží tisíce aplikací nekompatibilních s php verzi 7 a přechod by je usmrtil.
Dobrý den, v článku o podpoře uvádíte, že je používáno PHP verze 5.2 nebo 5.6. PHPInfo mi ale zobrazuje verzi 4.4.8. Je možné to nějak přenastavit?
Dobrý den, váš účet se nachází na starom servery. Přechod na nový je možné smazáním účtu a jeho opětovným založením čím se vytvoří na nejnovějším serveru. Před smazáním doporučuji vykonat zálohu obsahu FTP i databáze do vašeho PC.
Webzdarma beží na 5.6.23 bohužel :-(
Dobrý den, přechodem na vyšší verzi (7.x) by došlo k nefunkčnosti tisíce stránek protože ne všichni uživatele využívají aplikace které se automaticky aktualizují a tuto verzi podporují., nebo mají stránky napsané ještě mysql syntaxi a museli by překódovat celou jejich aplikaci.
A nešlo by to udělat tak, že by bylo více serverů a na části by bylo PHP 5.x a ne zbytku PHP 7.x? U forpsi.com si můžu přepínat libovolně mezi 5.x a 7.x.

Patrik N
Uvádíte že je pro přechod z PHP verze 5.2 na 5.6 třeba smazat účet. Bude tedy po tomto kroku moje subdoména volná a bude možné ji znovu použít?

Děkuji.
Používáte potenciálně nebezpečnou verzi PHP.

Toto píše WordPress. Bylo by moudré pořešit aktualizaci PHP na novější verzi a to bez ohledu na starší verze. Stačí rozeslat upozornění majitelům webů a ty si už zařídí aby jim vše fungovalo. Trochu snahy hoši.
Dobrý den, bohužel na našem webhostingu běží tisíce aplikací které nemusí být s php verzi 7.x kompatibilní. Proto není přechod možné vykonat. Aktualizací by jsme totiž zrušili nespočetné množstvo prezentací které by nefungovali a vykazovali spoustu chyb.

Pokud vyžadujete php verzi 7.x, doporučuji vám využít jiného webhostingu. Například Stable.cz