Několik otázek k novým podmínkám [5.9.06]

Dobrý den,
mám několik otázek k možnosti umístit na stránky lištu a k zákazu úvodních stránek s odkazem typu "vstupte".

K liště:
- Jaké jsou parametry lišty? (výška lišty, způsob vkládání [frame/iframe/makro/...], validnost kódu podle strict html)
- Právě jsem si přečetl, že umístění lišty nelze vzít zpět - hodily by se proto screenshoty lišty (nevratné zapnutí je vůbec celkem odrazující, zajímalo by mě, proč nelze jednou zapnutou lištu zrušit, pokud nezačnu využívat přidaný prostor / půjde-li to někdy v budoucnu).
- Jsou / budou možné další varianty jako navýšení velikosti databáze místo prostoru na disku nebo nahrazení normálního banneru lištou (navýšení prostoru by pak bylo samozřejmě nižší než při zachování banneru)?

K úvodním stránkám:
Jako uživatele mne tyto "úvodní stránky" poměrně obtěžují, snažím se jim proto jako tvůrce stránek vyhnout. Přesto jsem u několika stránek tento postup využil - příkladem může být stránka http://marta.chytrak.cz, kde jsem se rozhodl pro tento přístup z několika důvodů:
- nepodařilo se mi najít vhodnou cestu, jak graficky zakomponovat reklamu do stránky (jednak stránka používá jednoduchou grafiku bez jediného obrázku, reklama by tedy hodně rušila, druhak je na stránce menu nahoře, výsledkem by tudíž byla buď různá poloha menu na různých stránkách nebo nevyužité volné místo nad menu na stránkách bez reklamy)
- celá stránka je zastřešena skriptem index.php, vložení reklamy na první stranu by muselo být ošetřeno kontrolou v php kódu (to jsem ale už jinde dělal)
- ve webu de facto neexistuje hlavní strana, jen strana první nebo "úvodní" - uživatel pravděpodobně nenavštíví "index.php" bez GET parametrů více než jednou (na začátku)

Právě poslední důvod mě vede k názoru, že reklama v tomto případě je účinnější na samostatné "úvodní" stránce - v obou případech se nezobrazí návštěvníkovi více než jednou a na úvodní stránce je nápadnější.

Chápu, že u jiných webů může být hlavní strana navštěvovanější než "úvodní" s reklamou a že někteří uživatelé se mohli naučit automaticky klikat na odkaz "vstupte" bez pohledu na reklamu. V případě odpovídajícím mému příkladu si však myslím, že by zachování "úvodní" stránky bylo přínosem pro obě strany. Rád bych ale slyšel důvody administrátorů pro zavedení tohoto zákazu, jejich názor ohledně mého příkladu, případně zda by bylo možné v individuálníh případech požádat o vyjímku z tohoto pravidla.

Děkuji.
Bude ta lišta při použití firewallu dělat totéž co na wz.cz? Že by moji návštěvníci museli každou střánku x-krát přerolovat a až potom se dostali k obsahu mi nepřijde jako dobrá varianta
Mám taky dotaz. Pokud mám zaheslovaný web a reklamu mám na vstupní stránce nad formulářem pro zadání hesla, imho se mě toto pravidlo netýká, jelikož se nemůže stát, že by se návštěvník dostal do jiné sekce webu. Zákonitě musí vždycky projít přes index. Nerada bych tedy, aby mi byl web smazán...
Laura: to jestli se tě to týká nebo ne se uvidí podle toho jestli bude poměr mezi zobrazenými bannery a ostatními stránkami dostatečný
http://www.webzdarma.cz/forum/read.php?f=6&i=40636&t=40636
<HTML>Webguy:
- na mks.xf.cz je ukázka lišty
- vypínání lišty budu řesit individuálně ... pokud s ní nědko bude mít problém, tak na základě emailové žádosti
- ano, pro zájemce můžu zapnout jen lištu s navýšením pouze o 50 MB, tedy celkově na 100 MB ... napište třeba zde ve fóru, pokud bude opravdu velký zájem, tak to zavedeme jako standardní možnost v administraci


marta.chytrak.cz v současné době porušuje podmínky ... tady by se hodila ta varianta "pouze lišta", mam to tak nastavit?</HTML>
<HTML>Laura: pokud je to tak jak píšes, tak smazání ani zapnutí lišty nehrozí</HTML>
Tak varianta pouze lista nahore, zadne bennery, by si libila, klidne i bez navysovani prostru. Moznost barevneho ladeni se strankou je prijemna.
Jak provedu navýšení prostoru na 100MB Díky
Take by se mi zamlouvala varianta lista nahore, zadne bannery. Ulehcilo by mi to ladeni vzhledu stranky...
U te listy je uplne na *, ze nejde oddelat. Uplne me to do* stranku. viz: http://www.dangerous-commando.wz.cz
Souhlasím s Klarou.... barevná lišta v plné šířce je mnohem lepší než bannery. ;)

Jinak zvýšení dotazů na databázi se neplánuje? :)
Dobrý den,
chci se optat zda porušuji pravidla na stránkách
http://diskotekazbizuby.wz.cz/
protože úvodní strana s bannerem plní informativní funkci (novinky, změny), ale odkazuje na hlavní stránku již bez banneru. Úvodní stránka je nedílnou součástí webu..

//DIK
<HTML>Gizzy92: prozatím jsem tu lištu vypnul a předal řešení</HTML>
<HTML>http://diskotekazbizuby.wz.cz/ je OK</HTML>
<HTML>Nastavil jsem pro tyhle weby 100 MB, zapnul lištu a vypnul banner (při dalším nahrátí na server se už nebude vkládat).

http://czechsilverstar.wz.cz/
http://virtualrat.unas.cz/
http://allstars.wz.cz/
http://havran.mysteria.cz/</HTML>
2 mks: docela bych bral tu lišu, a vypnutí banneru. dyštak se ozvy na mail.


dík
Dík moc :)
mks:
Díky za ukázku lišty (hint: ve stylu dát místo "font-family:arial;" "font-family:arial, sans-serif;" - aby to prošlo validátorem)

Lišta se zdá asi jako nejschůdnější varianta, jen budu muset upravit css (absolutně pozicované menu). Pro prostor navíc ale nemám uplatnění. Nejvíc bych ocenil nějakou větší pravděpodobnost, že neztratím databázi - před časem jsem část dat ztratil, protože stránka byla (bez upozornění a bez zjevného důvodu) smazána a s ní i databáze.

Takže - nastavte lištu a vypněte úvodní reklamu, lišta černá. Uvidíme, jak to k té stránce půjde. Byl bych pak vděčný za smazání původního index.htm s reklamou a přesunutí vlastního webu z podadresáře do kořenu webu. Prostor pro web mi navyšovat nemusíte, opravdu jej nevyužiji. Rád bych ale diskutoval možnosti jak "zabránit" ztrátám DB (zálohy? upozornění před smazáním? zachování DB+stránek při o něco delší inaktivitě?)

Díky.
v podminkach je uveden zakaz umistovani banneru na vstupni stranky, to myslim u vetsiny webmasteru byva index.html ... me by zajimalo jakeho banneru, jestli banneru s reklamou wz.cz nebo banneru s jinou reklamou... jen tak pro vysvetleni Vami zaslaneho mailu...
To se tyka banneru wz.cz
<HTML>Wegguy: ta lišta je nastavena, prostor navýšen, ale s těmi soubory nepomůže .... nemam k nim přístup

garance na freehostingu nejsou, takže doporučuju zálohovat, zálohovat, zálohovat ... snad ale brzo spustíme placené varianty, kde za pár stovek ročně bude dostatek místa, neomezeně dotazů do DB, garance dostupnosti a samozřejmě zálohy</HTML>
Soubory jsem presunul sam, np.

Misto listy se mi tam ale objevuje reklama (<!--WZ-REKLAMA-1.0IZ-->).

Garance jsem ani necekal, jak jsem psal, spis "mensi pravdepodobnost zaniku". Zalohu jsem mel bohuzel starou (a jeste se zmrsenou cestinou, ja vul :P). Napadlo me, zda by neslo napriklad jednou tydne automaticky exportovat databazi (jako to dela phpmyadmin), zabalit do zipu a poslat mailem vlastnikovi stranek? Tim by se odstranily naroky zalohovani na prostor WZ, naroky casove by taky nemusely byt neunosne. Samozrejme vse bez garance. Netusim jak slozite by bylo toto udelat, jen me to tak napadlo.
mks:
Ehm, upresneni.

Lista se mi objevila na webu kyklixklan.wz.cz, rec byla ale o strance marta.chytrak.cz. Omlouvam se za zmatek zpusobeny tim, ze jsem prihlasen pod jinym uctem.
mks: Mohl bych též poprosit o lištu bez zobrazení původního banneru a tím pádem o celkový prostor 100MB? Díky.
<HTML>marta.chytrak.cz a jarekkk.wz.cz - nastaveno
kyklixklan.wz.cz jsem vrátil zpět</HTML>