obrázky

mám takovej problém dyž dělám článek jako než to vložim n a web achci tam dát obtázek tak tam musim dát že jo adresu obrázku kerej už je na netu......... no a jaksi když to dělám v nvu tak newim jak to mám udělat páč když to udělam přes ikonu obrázek tak mě to odkáže baych ten obrázek našla v počítači..... takže jaksi newim jak tam mám dát obrázek kerej už je na webu... vim že otázek ode mě je tady už celkem hodně no...ale jako web tady si dělam poprvý.... :)
http://polopate.jakpsatweb.cz/index.php?page=adresa
mě to tu stránku nenašlo :-/
jo už jo
Úplně nejlepší je mít všechny soubory, co máš na webu ve stejné struktuře i na PC. To znamená stejné adresáře a v nich stejné soubory. Pokud načteš na PC pomocí editoru adresu fotky a ta je v jiném adresáři než samotný soubor *.html, tak to hodí "špatnou" cestu. Fotky, pokud jich moc není si dej do stejného adresáře jako máš soubor *-.html, pokud je jich více, tak si v adresáři, kde máš ten *.html soubor udělej podadresář a fotky dej tam.
V NVU jsem nedělal, ale asi není problém tam zvolit psaní přímo v kódu a tu adresu opravit ručně.
Ještě jinak vysvětleno:
Tvůj web je tridnifotky.webz.cz, tak si na PC založ adresář se stejným jménem. To znamená tridnifotky.webz.cz (ty tečky nevadí). A do toho adresáře si přesuň všechny soubory (html, jpg a nevím jaké ještě), pokud je těch jpg fotek víc tak v tom adresáři si udělej podadresář řekněme fotky a do toho si ty fotky dej.
Když se tě NVU zeptá na soubor s obrázkem, tak tam zadej právě ty adresy fotek z podadresáře.
Pokud pak máš náhodou v kódu něco takového:
src="file:///C:/Documents%20and%20Settings/Vladim%EDr%20Klof%E1%E8/Dokumenty/fotky/102_0477.jpg"
tak si to ručně přepiš na:
src="fotky/102_0477.jpg"

Nepiš web jako samostatný soubor. Ono to tak není. Piš web jako projekt. To znamená, že to máš v jednom adresáři přesně v té struktuře jak to chceš mít na webu.
jo dik