Pozvání na chat

Zdravím. Mám na stránkách chat a na úvodu on-line monitor. Když tam někdo přijde a na on-line monitoru vidí, že je tam další člověk, chtěla bych, aby měl možnost pozvat ho na chat. Jak se to dá udělat?
Díky za odpovědi
PHP, MySQL, Google, ...
Díky za pokus o radu, ale jsem absolutní amatér, stránky dělám přes NVU a chat, diskuzi a takovéhle věci mám jen díky bluebord. Takže kdyby to šlo trošku víc polopatě, byla bych vděčná.
Domnívám se, že od současné podoby stránek je k tomu požadovanému velmi daleko. To by asi musel být systém, který by vedl evidenci o aktuálně přihlášených uživatelích a těm by pak mohl nechávat jakési zprávy, které by se při příštím načtení stránky vybraným uživatelem zobrazily.

Tady by snad bylo možné vložit do stránky nějaký skript, který by přečetl to, co vrací BlueBoaerd a pokud by číslo bylo větší než 1 tak by vypsal pozvánku na chat, ale to už by spíš mělo smysl pokusit se podobným způsobem přečíst ze stránky http://nasejeskyne.wz.cz/chat.html kolik je lidí na chatu a vypsat o tom zprávu na úvodní stránce a pokud jich bude více než nula tak pozvat vlastně každého návštevníka

Myslím, že chtít s současné situaci více znamená začít intenzivně studovat to doporučené PHP+MySQL a nebo se pokusit na webu ( Google ) najít nějaký hotový systém, který by tohle uměl
Jiřka (nasejeskyne.wz.cz)
"chat, diskuzi a takovéhle věci mám jen díky bluebord"
V tom pripade navody na bluebordu, jestli jim to jde takto nastavil.
Nelze upravovat system, do ktereho nemas pristup. Tim padem zbyva pouze doufat, ze to pujde nastavit.

"Když tam někdo přijde a na on-line monitoru vidí, že je tam další člověk, chtěla bych, aby měl možnost pozvat ho na chat."
Pokud lze vytvorit odkaz pro pozvani na chat, muzes tuto moznost pridat pomoci javascriptu, ktery bude sledovat blok online-monitor, pokud takovy existuje a a bude v nem neco menit. Problem muze nastat, kdyz se jedna o jinou stranku, viz bluebord, kdy javascript z jineho serveru obvykle odmita zpracovat. Toz vse k NVU.

Pak by to slo podobne sledovat pres JS/PHP, ale to treba trosku umet PHP. Fungovalo by to tak, ze by jsi si vycucla blok online-monitor z BB a ulozila k sobe, nasledne zobrazila do sve stranky. Tim by mel JS volnou ruku, pripadne by to slo uz generovat PHPckem.
Otazka je, jak moc se citis zajimat se o PHP ?

Za jednoduchy priklad lze oznacit
http://www.volny.cz/peter.mlich/www.htm#msub11
zdroj: mailform.txt
zdroj: PPguest5.txt
coz staci prejmenovat na mailform.php a melo by to na wz.cz fungovat. (totez s PPguest5.php).