naučíte mě to ?

Naučí mě někdo dělat web přes tyto stránky ?
pravděpodobně ne...
A čemupak nerozumíš?
naučí tě to třeba Yuhů - www.jakpsatweb.cz
klidně tě to naučim osobně i já ale beru 200 na hodinu :-)
R.U.R. iba 200?

K téme: "Naučí mě někdo dělat web přes tyto stránky ?"

přes tyto stránky - toto nie sú žiadne stránky, ale IBA hosting + správa domén. Aj keď sa tu zobrazujú nejaké stránky, tie sú hlavne informačného charakteru + návody. Neobsahujú žiadny html/php/css/... editor. Ten si musíš zabezpečiť sám.

V tvojom prípade, keďže pravdepodobne neovládaš HTML (a ostatné jazyky), máš dve možnosti:
1. Naučíš sa to - základy HTML min. 1 mesiac učenia
- základy CSS podobne
- základy php + sql min. 3 mesiace
- . . .
2. Skús nejaké CMS - práve som o tom písal bakalárku. Odporúčam Drupal alebo Joomla!. V tomto prípade nemusíš ovládať žiadny z uvedených jazykov. Jediné, čo ti treba, je pozreť zopár tutoriálov ako inštalovať CMS, ako vytvoriť prvú stránku v CMS, . . .
Základy HTML/CSS/PHP tak jeden den a ne měsíc.
Nebo možná jinak bereme slovo základy.
záleží co vlastně chceš
na prison-break je ideální např. http://www.webovastranka.cz/ (1GB) nebo www.estranky.cz nebo něco podobného pro ty, kteří chtějí stránky a neumí HTML

na učení HTML jsou kurzy, knížky nebo jakpsatweb.cz - umíš si představit tu šílenost učit někoho něco prostřednictvím tohoto fóra?
Tom: No v prípade CSS možno, ak nie je človek blbý. Ale pochopenie všetkých selektorov a základné možností CSS sa nedá zvládnuť za jeden deň - podľa mňa.

V prípade HTML som pod pojmom základy myslel naučenie sa základných tagov (párové / nepárové). Takisto je nutné sa naučiť správne používať jednotlivé html tagy. No a potom bude treba cvičiť, cvičiť a cvičiť - tvoriť webstránky. To, čo ty alebo ja zvládneme za deň, to michael zvládne možno za 3-4 dni. Aj preto som tam dal tak veľa času.

S PHP nesúhlasím. Tam človek potrebuje základné programátorské myslenie + vedieť si predstaviť štruktúru písaného kódu. Okrem iného naučenie sa syntaxe a takisto programovať, programovať, ... Až keď napíše niekoľko pokusných html a php stránok, potom bude sa môcť pustiť do tvorby vlastnej stránky.
viz Tom (vsbcs.wz.cz)
zaklady HTML - jsou zakladni tagy a jejich pouziti, coz je polovina z teto stranky (http://peter-mlich.wz.cz/x/ww/html/tagy1.htm), 10-30 minut vysvetlit pouziti.
zaklady CSS podobne.
zaklady JS bez programovani 10-30 minut (zakladni formulare, vypocet)
zaklady PHP, hodne zalezi na lidech, 30-60 minut, mozna vic. Tady je treba naucit cloveka myslet programove, coz neni snadne. Vysvetlit se to da za 10-20 minut, ale to mysleni...
zaklady MySQL s phpMyAdminem, 10-30 minut

Mozna by to chtelo vytvorit jednoduche stranky, jakych je uz spoustu, jenom se zaklady, mozna na wikipedii?
Mne ale treba nevyhovuje ta omezenost wiki, takze spis samostatne. Zkusim se do toho pustit, ale s mymi formulacemi to bude spis neprivetive :)
Peta: Trochu to s tim časem přehnal. Naučit někoho něco za hodinu základy. No nevim. Každej člověk se uči ruzně. Ale mam dojem, že lide, co tu kladou otázky jak něco udělat, ta hodina nebude stačit. Znám tuto skupinku lidi a věř mi hodina je sakra málo. Můžeš jim o vysvětlit, ale po pár minutach stejně zapomenou, co jsem říkal předtim. Někteři se tváří, že rozumí, ale pak mě přestřelí stupidní otázkou, kterou jsem několikrát vysvětloval. Prostě záleží na tom jak tvrdou palici maji a jak moc se na to cítí. Člověk, který se toho nevcítí, se těžko něco naučí.
Tak podle mě ÚPLNEJ základ webotvorby zvládnu trochu pc-friendly člověka za hodinu a méně pc friendly třeba za tři hodiny. Úplnej základ je podle mě:
- vytvořit první stránku (třeba html head body h1 p)
- odkazy (absolutní a relativní)
- obrázky
- základní formátování (nějaký ty br em strong a cojávim)
- metatagy, zejména kódování, a takový srandičky - to stačí říct "tohle tam vždycky napiš"
S timhle člověk může začít dělat web a nemusí potřebovat už vůbec nic dalšího. Další tagy už se může naučit používat sám, ale já kromě tohohle používám ěště tak div a span pro formátování, seznamy (ul, ol, dl) a občas tabulkový tagy...

Potom pochopit jak funguje CSS formátování pomocí inline zápisu je podle mě otázka 5 minut pro člověka co umí anglicky, trochu víc pokud neumí, a odkaz třeba na yuhůovy CSS vlastnosti a hodnoty a tam si každej najde co potřebuje (třeba já to tak dělám, pač si zásadně nepamatuju, jak se zrovna co jmenuje a už vůbec ne jaký to má hodnoty).
Jakmile člověk chápe inline styl, tak mu dát trochu času, a za chvíli přijde na to, že je otravný to tam furt vypisovat ručně, a to je správná chvíle pro stylování pomocí tříd (zejména).

Nesnažím se tvrdit, že tohle je "naučit se dělat stránky". To je už pak o praxi. Tvrdím, že to jsou úplný základy, takový to nakopnutí, a člověk začne dělat stránky a do záložek si dá jakpsatweb, a když bude potřebovat, tak si tam něco najde, a už se bude učit sám, už na to nebude nikoho potřebovat. Jen praxi. Takže základ se podle mě dá zvládnout za jeden den, dokonce za pár hodin (a další jeden den po týdnu, kdy ten člověk přijde na to, že něco mu jde a něco ne, tak se kouknout proč mu to nejde a něco mu říct znova nebo mu dát nějakou doplňující radu nebo informaci). Zatímco ta praxe... Dělám weby už aspoň 5 let, a myslim si, že už mi to celkem jde, ale pořád spoustu věcí dělám blbě nebo neefektivně nebo nešikovně, a pořád se zdokonaluju a učím se nové věci... A ani tak si nemyslím, že dělám dokonalé weby nebo něco takového...
>Jaro: iba 200?

Nechápu tuto poznámku. Přijde ti to moc nebo málo?
R.U.R.: No podľa mňa je to málo, ale teraz som si uvedomil, že ja som to bral v SKK a ty v CZK... Potom by to šlo...

Čo sa týka tej tvorby webu a učenia, tak ja som do odhadnutého času zarátal aj trochu praxe + čas na "konzultácie". Lebo jedna vec je to, že niekomu niečo vysvetlíš a druhá vec je kedy to pochopí... Medzitým za tebou príde ešte 2-5 krát s jednoduchými otázkami. Navyše v odhade času som sa nespoliehal na google (a youtube). Proste ako keby neexistovali. Lebo často v tých tutoriáloch je problematika vysvetlená povrchne.
já se učil z Jakpsátwebu a tam to je podle mně dobře podaný a jde to rozumně do hloubky

200 Slovak koruna = 158.6768 Czech koruny
200 Czech koruny = 252.084742 Slovak koruna

tak tj, nedorozumnění vysvětleno :-) i kdyz i za 150 bych si možná dal říct...
Keď dobre čítam, tak niektorý tu zvládnu naučiť sa základy HTML, CSS, PHP, MySQL za hodinu?

Potom pre vás určite nebude problém naučiť sa za hodinu základné funkcie jednotlivých tranzistorov procesora, čo obsahuje cca 80 mil. tranzistorov :o).
<HTML>appma: To je trochu špatný příklad. Ty miliony tranzistorů v dnešních procesorech představují především cache. Jejich činnost je v podstatě u každého tranzistoru stejná (tvoří bistabilní klopné obvody - SRAM). Další tvoří registry a další pomocná úložiště. Zbytek (tak maximálně milion) jsou tranzistory, které něco dělají - ALU, FPU, řadiče vnitřních sběrnic, překladače adres...

Zkus mi tohle sestrojit z elektronek, aby to žralo stejně elektřiny, bylo to stejně rychlé a zabralo to stejně místa. :o)

Ale souhlasím s tím, že naučit se dělat stránku za hodinu je nesmysl. Pokud má ten člověk něco umět, učí se to třeba i rok, dva (i když ne se stále stejnou intenzitou a nutností).</HTML>
Nípal: Som rád, že si to trošku vysvetlil s tými tranzistormi.
No, elektrónkami to neide, maximálne by sa dalo niečo zostrojiť na základe numerickej matematike, princípe od Neumann-a, ale taký múdrý bohužial nie som :)

Určite nebol môj príklad porovnatelný, ale ako blbosť - sa dá porovnať.
Inak díky za súhlas, nie sme rovnako múdrý, a preto čo jednemu ide za hodinu, druhému to trvá roky.

Webzdarma je super, ako aj jej celý tím...
appma (tubeamp.wz.cz)
posledne, kdyz jsem navrhoval obvody s tranzistory, tak slo o preklapeni stavu L do H a opacne. Tranzistory byli asi 4-6 a stejny typ CMOS. Ze jich tam je 80 milionu je detail :)