Pomalé stránky

Ahoj. Udělal jsme stránečky, ale jedou my docela pomalu. Dlouho se načítají obrázky. Je to proto, že je to zde zdarma a připojení není tak rychlé nebo je to kódem. Jsem relativně začátečník, ale obrázky nejsou velké myslím. Koukněte někdo na to prosím. Píšu to ručně v PSPadu v HTML a CSS.
1. Rychlostnačítání toho webu je normální (s ohledem na zdejší freehosting).
2. Kód by se dal vylepšit (zrychlit) přechodem z tabulkového layoutu na CSS.
<HTML>První stránku asi brzdí načítání banneru, ale pak už mi to přišlo ok (viz zbi, bod 1.).

A teď troška OT :-)

Co jsem si všimla, tak na každé stránce máš jinak široký ten bílý rámeček okolo obsahu - nejlíp je to vidět okolo obrázku v hlavičce. Jednou je ohraničen uzoučkým bílým proužkem (hlavní strana, galerie), jindy širším. Širší je lepší.

Taky jsem si všimla, že ten nápis v obrázcích, Vinařství na Čejči, je pokaždé jinak daleko od horního okraje obrázku. To bych sjednotila.

A pokud můžu ještě poznámku, já bych dala banner na všecny stránky dolů. Podle mě to zbytečně poskakuje a dole by byl vcelku nenápadný.</HTML>
Určitě by se to optimalizovat dalo. PageSpeed např. uvádí u obrázků na titulní straně, že by se dalo ušetřit 200 kB - a to vlastní optimalizací obrázku a také tím, že by se obrázky změnšily na velikost, při které se zobrazuji. Také by se dalo poskládat více malých souborů do jednoho většího a ušetřit tak počet počet požadavků na server. Třeba ty diplomy by mohl být jeden větší obrázek i bez použití např. "css strip".
Banner určitě dolu - bude se načítat poslední. A určitě by to šlo i bez obrázkového menu - stačí najít nějakou vhodnou šablonu
<HTML>Pokračujem v OT, i když nejde o úplné OT, i má kritika by mohla pomoci odlehčit zátěž.

Dodal bych něco k čitelnosti webu. Že je každá věc jiným písmem a každá pes jiná ves, to už tu zaznělo... Ale dal jsem si <a href="http://vinarstvinacejci.wz.cz/nase_vino.htm">Naše víno</a> a zkusil jsem si přečíst ten text. Když vypnu obrázky, nepřečtu první písmena odstavců (tzv. iniciály). Kdybych byl slepý, měl bych problém, no možná bych si první písmenko nějak domyslel, ale asi bych si myslel, že tam je nějaká chyba. Navíc ne každý umí číst to příšerné gotické písmo (zlatí Římani, jejich písmo bylo jednoduché a krásně čitelné; proč to v gotice ti učenci tak neuvěřitelně načančali, to jsem nikdy nepochopil; technologie psaní není omluva), zejména [uhodni]iření vína. Je to S, je to Ň, je to Ť, je to Y s háčkem, nebo je to houpací křeslo s šátkem a vlaštovkou? Nevypadá to vůbec jako S, které znám.

Být Vámi, z hlediska čitelnosti bych se vyhnul:
1) Obrázkům nahrazujícím text nebo písmeno - už protože se nedá rozumně zpracovat vyhledávači a překladači
2) Špatně čitelnému písmu

A když už tam chci ty obrázky místo textu mermomocí a se všemi nevýhodami mít, dám jim alternativní text (atribut alt), abych si je mohl "přečíst" i s vypnutým zobrazením obrázků.

Mimochodem, efekt iniciály jde vytvořit pomocí CSS, není třeba vymýšlet obrázkové písmo nebo extra stylovat první písmenka. Doporučuju ke studiu následující:
<a href="http://tvorba-webu.zdarek.com/css/iniciala.php">
http://tvorba-webu.zdarek.com/css/iniciala.php</a>

A vůbec, zkuste si o pseudotřídě first-letter něco vyhledat ;)</HTML>
Děkuji všem za rady, zapracuju je do webu !