SpamPoison

Jaký máte názor na Spam Poison, česká verze je na:
czech-122590360517.spampoison.com
Oni tam uvádějí, že mají 10 000 000 hit/den
Na stránce, na kterou se odkazuje odhadem více než 100 adres - to by znamenalo kolem 1 000 000 000 neplatných emailových adres, kterými nakrmí roboty.
Stránky budí sice asi tochu mylný dojem:
"Tyto odkazy přesměrují roboty sklízející emailove adresy do pastí", protože i když v té pasti skončí tak mu to nezabrání přečíst mou(mé) adresu.

Asi to nemá jiný význam, že se plní databáze spamerů neplatnými adresami, nebo ano?
Doby, kdy se emailové adresy sbíraly z webu jsou dávno pryč. A pokud je takhle neefektivní metodou někdo sbírá, tak dobře mu tak - za blbost se platí ;)
A co já vím, tak tahle kravina prý funguje tak, že generuje adresy které se nekonečně cyklí a ne že generují neplatné emaily?!?
Tom: no když se podíváš na stránku kam se to odkazuje tak je tam skutečně seznam jmen s uvedenými adresámi. Díval jsem se teď na tu českou stránku a je tam 120 emailových adres a 4 externí, zřejmě na druhou úroveň.
Našel jsem skript, který vygeneruje stránku, kde je text, adresy a pak odkazy, které vedou na podobné stránky, které generuje ten samý skript. Lze si nastavit počet úrovní, počet adres na stránku a tak - takže to nebude cyklení, ale dostatečně velký počet úrovní odkazů
Tak jsem to s ním zkusil, nastavil jsem v robots.txt adresář kam nemají roboti lézt, do odkazu jsem dal nofollow, stejně tak má v metatagu generovaná stránka noindex, nofollow, kupodivu hned druhý den přišel superbot, který je blacklistech uváděn, po nakouknutí a internet, už v roce 2005, takže asi ta činnost ještě probíhá.