Problém v DB

Mám problém v DB.U tabulky je Sloupec Nulový kde se dává buď not null (ne) nebo Null (ano).Jenže jak dám not null tedy ne tak jak to potvrdím tak se mi pak zobrazí Ano null.Kde je chyba.
Zrejme neklikas na spravne tlacitko:)

Vyberes si tabulku, kliknes na ikonku pro editaci vybraneho sloupecku, misto "null" vyberes "not null" a kliknes na "Provést".. (ted si jen nevzpomenu, jeslti na wz je ceska nebo anglicka verze phpmyadmina, tak tam mozna bude "Save"..

Dalsi moznost je vytvorit si pozadovany dotaz (na zmenu tabulky) jako skript (na wz jen PHP) a spustit jej :) (pokud bys chtel pouzit tuto moznost a nevis (nevim jake mas znalosti) jak takovy dotaz bude vypadat, tak to najdes napr na mm.gene.cz)
Nechápu to.Vyberu si tabulku, kliknu na ikonku editace a misto null dám not null a kliknu uložit.A objevi se mi null.Co s tym je. :(
Asi to máš polámaný...
=pito=
Muze se to stavat, pokud mas v tabulce jiz nejake zaznamy* (ktere pochopitelne tedy muzou mit ve vybranem sloupecku hodnotu null). Databaze tedy nemuze zmenit sloupec tabulky na "not null", protoze obsah tabulky by neodpovidal - lepe receno system by nevedel, co tam ma dat misto "null", ktere v tabulce uz jsou.

Resenim je nastavit defaultni hodnotu sloupce. (Kterou po prevodu muzes klidne zase zrusit, ale pro ten prevod je dulezita..;)

*coz jsi na zacatku nerekl :)
no divejte.Vytvoril jsem novou tabulku.V tabulce nahore mi to ukazuje ze je tam "not null" ale pritom jak se podivam na strukturu tabulky tak tam je zas "null" (ano).Podivejte se: http://www.tip-liga.wz.cz/img/asdf.bmp
<HTML>Já věděla, že už se to tu řešilo, akorát nevím, jakto že se mi to nevyhledalo hned napoprvní :-)
<a href="http://www.webzdarma.cz/forum/read.php?f=5&i=10549&t=10544">http://www.webzdarma.cz/forum/read.php?f=5&i=10549&t=10544</a><br>(případně <a href="http://www.webzdarma.cz/forum/read.php?f=5&i=10395&t=10369">http://www.webzdarma.cz/forum/read.php?f=5&i=10395&t=10369</a>)</HTML>
Kde to mam zapsat tohle: "ALTER TABLE tabulka MODIFY sloupec typ NOT NULL;"
<HTML>Zvol příslušnou tabulku a pak klikni na záložku SQL. Tam pak zadej dotaz a nech provést.</HTML>