spuštění skriptu při uploadu souboru

Ahoj, je možné nějak nakonfigurovat (například pomocí .htaccess souboru), aby se při uploadu určitého souboru spustil určitý PHP skript?
<HTML>Pokud tím myslíte upload přes FTP, tak to bezprostředně možné není. .htaccess upravuje chování webového serveru (apache) a jeho modulů (např php, rewrite apod.). FTP je "jiný" server a .htaccess neposlouchá. Existuje však varianta chudého muže (a teď předpokládám, že umíte PHP):

1) někam si uložíte datum nejnovějšího souboru

při zavolání vámi pravidelně spuštěného skriptu:

1) rekurzivně projedete složku, kam uploadujete soubory
2) porovnáte jejich datum s datem, který jste si uložil
3) provedete vámi vymyšlené akce se soubory, které jsou nové
4) uložíte si někam datum nejnovějšího souboru

Teď je otázka, jak budete tento skript pouštět:
a) ručně
b) při každém načtení vašich stránek
c) s použitím služeb typu webcron

Pokud jste měl na mysli upload přes PHP, pak PHP neumíte, protože při PHP uploadu je minimálně volán ten uploadovací skript.</HTML>
Nípal:
možná, že dotyčný PHP umí, má totiž web v XHTML 1.0 Strict a posílá
Content-Type: application/xhtml+xml - to mě přivádí k dotazu jestli to je ještě pořád porušení pravidel, protože se to nesnáší s reklamaou a ta se tudíž nezobrazuje.

A co možnost, že by se nějaký skript automatick yspouštěl při uploadu souborů v novém, připravovaném správci souborů? Možná by se pro ro nějaké využití našlo
ds: No to nevim, ale asi mu to nejak nevadi. Teda aspon u mne. V administraci se reklama zapocitava. Muze to klidne byt i tim, ze reklamu mam ulozenu externe a nemanipuloval jsem s nim uz nejaky ten patek. Za to stranky snad dvakrat ;)
Tomík: nejspíš si nerozumíme, tvoje stránky jsou v XHTML 1.1 a posílají Content-Type: text/html (což je tedy v rozporu se specifikací XHTML 1.1, ale to teď neřešme).XHTML 1.0 Strict má povoleny oba Content-Type, ale pokud se odesílá application/xhtml+xml tak z není možné během parsování tohotu dokumentu do něj dopisovat jiný jako to dělá reklama na WZ, skript by musel být přepsán pro podporu application/xhtml+xml - pokud se tedy zkombinuje reklama WZ a Content-Type: application/xhtml+xml tak to vede k tomu, že se reklama nezobrazí a je to, paradoxně, bránění zobrazování reklamy protože tím, že jsem odeslal Content-Type: application/xhtml+xml tak jsem zabránil reklamě aby se korektně zobrazila
Potíž je totiž v tom, že přes FTP se soubor může přepsat aniž se mezitím spustí externě skript a já bych z něj rád ještě před tím, než se přepíše, ten obsah přečetl. PHP si myslím že umím.
A k čemu by to mělo být prakticky dobré?
Potřebuju zpracovat uploadovaný souboru z Adblock Plus Uploader a data z něj přidat do tabulky v databázi.
tak v tom případě stačí navázat na upload souboru:
if(move_uploaded_file(...)) $result = ZpracujSoubor(...);
Jenže tohle je upload dat z formuláře. To ve skutečnosti jede přes HTTP protokol, ne přes FTP protokol.
a to jako myslíš, že by se komunikace FTP servru něčím filtrovala a to vyfiltrované, tj. obsahy souborů se někam zapisovaly?
Potom platí to, co už tu padlo, hned na začátku: FTP je "jiný" server.