podmienky legalizacie webu

Robil som bakalarsku pracu na temu webovska stranka stolnotenisoveho klubu kde sa mi zobrazuju tabulky,uspesnosti hracov klubu atd. no a dostal som otazku od oponenta takuto :
Ake su podmienky legalizácie aplikácie pri nasadení do reálneho života ?

vie mi niekto povedat ake ? Ja viem len o tom ze tie mena su realne tak by som sa mal opytat dotycnych ci s tym suhlasia alle co sa tyka softweru a nastrojov ktore som pouzil tak neviem robil som v PHP a MySQL co bolo sucastou PHPTriad a vazne neviem co vsetko treba mat k tomu aby zavesenie stranky na web bolo legalne (ak som spravne pochoopil tu jeho otazku)
Vie mi niekto povedat ake su tie podmienkz legalizacie ?
MOC DAKUJEM
No teraz mi napada toto: Suhlasi ten klub so zverejnenim udajov na internete? Ak si pouzil obrazky, uviedol si zdroj ku kazdemu obrazku? A ak si pouzil sablonu na dizajn stranky, mas ju legalne?

Samozrejme nemusis mat na stranke pri kazdom obrazku uvedeny text s povodnou adresou obrazka, ale minimalne to musis mat ako sucast bak. prace a najlepsie by bolo vytvorit na tej stranke podstranku so zoznamom adries obrazkov (a dalsic odkazov).
taketo veci su mi jasne ako su pouzite mena obrazky atd. oni budu suhlasit ale slo mi skor o pouzity softver (zdrojovy som do bodky pisal sam) ale ked to tak zoberiem tak PHPtriad je FREE stiahnutelny takze tam nie je co legalizovat zrejme bezproblemov to mozem zavesit niekam tu moju stranku
Lagalizace? Co tim bylo myšleno? Jako kdyby jsi to chtěl prodat?
Moje úvaha:
design, grafika: pokud jsi dělal sám, neměl by být problém (tedy pokud jsi nepoužil nějaký grafický editor se špatnou licencí)
zdrojové kódy jsi psal sám - tam problém není.
použité technologie:
- PHP: bez problému (Freeware)
- Apache: bez problému (OpenSource)
- MySQL: bez problému (OpenSource)
- Windows (?): tady by mohl být problém pokud by jsi používal něco jako studentskou verzi nebo "určeno jen pro domácí použití"
- Linux (?): bez problému ;)
no ja to vidim podobne ze tam neni s nicim problem okrem mien takze uvidim zajtra pri obhajobe :D
diki
Problém asi nastává až v okamžiku, když se na něj přijde :-)

Můžu si udělat jakýkoliv web a dát jej na jakýkoliv server (když se na něj dostanu); problém by asi nastal, kdyby se někdo šťoural v tom, kde (na jakém PC a OS byly stránky vytvořeny - z hlediska legálity licence, případně doložit totéž u použitého software, pokud by bylo jasné, že ten web nebo součást byla pomocí toho software zhotovena - například si jako idiot do obrázku nechám udělat vodoznak Adobe Photoshopem :-)

Stejně si myslím, že jsem nepochopil podstatu problému :-)
3 dny je ticho po bakaláři... to může svědčit o problému!
>> 3 dny je ticho po bakaláři... to může svědčit o problému!
Proč si myslíš? Ono to může být klidně i naopak. Oslava se studenty, pote oslava u rodiny, oslava s přátely a než se z toho vzpamatuješ, tak už jsou tři dny dávno pryč :o)

Jinak pokud jde o legalizaci, tak záleží na třech věcech.

1) Vlastní autorské právo - je na tobě, jestli tvůj výtvor poskytneš i ostatním a jak s tvým dílem zachováš.

2) Autorské práva odjinud - obrázky, či jiné materiály, které nejsou tvoje, podléhaji autorskému právu. Takže pokud nemáš od autora svolení, tak bys neměl jeho dílo používat.

3) Licence použitých programů - největší zádrhel. Použivání nelegalního programu necháme stranou. Druhá věc je typ licence a jeho znění. Ono se totiž licence ještě rozlišuje třeba na komerční a nekomerční použití, pro sutijní účely apod.
Kombinace Apache+PHP+MySQL má tu výhodu, že patří do open source. Takže zde není problém. Jestli je použit Photoshop, tak vlastně záleží na typu licence. Nelegálnost vynecháme. Photoshop je legálně dostupný i za přijatelnou cenu pro studenty. Ale za cenu nekomerčního využití. Takže obohacovat se s Photoshopem je proti licenci.
No - ale 5 dní - to už musí být zpátky i ze záchytky :-))
Třeba už je velký Bakalář a tak mu my - póvl nestojíme za odpověď (taky takové bohužel znám)