Uroveň komerčních sdělení

Poprvé a (pravděpodobně naposled) jsem měl tu čest vidět, jak vypadá vaše "komerční sdělení", které zasíláte všem chudákům, kteří si to nezměnili v nastavení.

Poznámka č. 1: mám účet od roku 2007 a pokud mě pamět neklame, nikdy jsem se zasíláním obchodních sdělení nesouhlasil, protože v té době taková položka nebyla vůbec v registračním fomuláři. Takže podle mě toto není v souladu se zákonem c. 480/2004 Sb. (mimochodem díky za jeho zmínění v e-mailu, alespoň jsem jej nemusel hledat).

> Vytvořte si dodatečný příjem
>
> Chcete si vydělat €1180 bez práce?
> Začněte obchodovat!
> Obdržíte všechna tajemství jak snadno
> ovládnout finanční trhy a získat vysoké zisky.
> ..

Poznámka č. 2: Ono propagované "Markets Trade Media" je v podstatě jenom "sběratel kontaktů". Paradoxně reklamě jako takové nelze až na pár chybějících disclaimerů co vytknout (i když právníci si jistě najdou), ale propagovat takovou službu považuji minimálně za nemorální.
Pro úplnost, aby bylo jasné, jak tehdy vypadal registrační formulář a podmínky:
http://web.archive.org/web/20091002173949/http://www.webzdarma.cz/registrace.html
http://web.archive.org/web/20091002173912/http://www.webzdarma.cz/podminky.html

Tam se už tehdy psalo, že poskytoval může zasílat e-mail "obsahující informace ... o produktech třetích osob". Ale s trochou spekulace: vzhledem k tomu, že v té době neexistovala možnost účet na Webzdarma zrušit (tedy ukončit zasílání, přestože podle mě nikdy k žádnému nedošlo), by mělo být možné považovat tuto pasáž za neplatnou ;-)