Kde nejít a upravovat Sitemapu (XML)

Dobrý den. Prosím, jelikož mi neustále dochází k problémům s indexací na google a tím pádem i jinde - hlavně v oblasti problému s indexováním kvůli přesměrování, případně kanonizace verze webu, případně z jiných důvodů, velice rád bych nalezl v mých souborech webu svoji sitemapu (xml), kterou bych tímto rád ručně doupravil a ony URL stránky mého webu do sitemapy dopsat s patřičními HTML kódy tak, aby problémy s indexací již nebyly.
Např. v mé sitemapě, kterou jsem zatím vygeneroval jediným možným způsobem je buď stažením v nastavení u konfigurace webu v kolonce SEO, takže se stáhnul XML soubor a nebo přímo napsat www, můj web.cz/sitemap.xml. Tak jsem zjistil, že se tam URL adresy, které jsem k indexování přidal stejně, jako ty, které indexované jsou, stejně nenachází.
A ač jsem nastavil hlavní stránku, že se např. původní http:// má posléze přesměrovat na onu verzi https://, případně obdobná adresa zase na onu jednu https:// verzi, google na tohle vůbec nereaguje a zřejmě to vůbec nefunguje. V sitemapě chybí strašně moc informací, které jsem ve svém nastavení webu a jednotlivých URL stránek nastavil, ač nechápu proč.
Dále nechápu, kde se vůbec soubor s XML sitemapou v správci souborů v administraci nachází - víte někdo, kde jej vůbec najdu? Nikde jsem ho nenašel a určitě někde být musí, jinak by nemohla být sitemapa vytvořena.
Tím bych ji upravenou mohl zase zpět nahrát a aktualizovat do správci souborů, kde se sitemapa nachází, případně ji pak upravit a nahrát alespoň do google, aby se problémy odstranily až tam, když stejně absolutně nastavení s přesměrováním nefunguje přímo v nastavení webu.

Nevím, zda jsem se vyjádřil srozumitelně, možná moc ne, ale doplňujícími Vašimi dotazy na konkrétní otázku rád odpovím, abychom se dobrali konce a řešení.
Moc děkuji

David
Dobrý den, vy jste si vygeneroval soubor sitemap přes administraci Webzdarma? Co je mi známo, tak taková funkce neexistuje – sitemap si musíme bohužel všichni psát ručně (nebo třeba pomocí scriptu v PHP)