HTTP

Dobrý den,
provozuji na Vašem webu několik domén (palema.wz.cz; scienceisfun.wz.cz; vlcismecka.wz.cz a pokusysbarou.wz.cz). Všechny tyto weby mám v rámci programu zdarma a tudíž mají pouze protokol http://. Bohužel, zhruba před dvěma týdny přestaly odkazy na tyto weby fungovat - resp. mě to vždy přesměruje na stránku, na které je obřími písmeny napsáno HTTPS není dostupné. A z této stránky nikdy nefunguje odkaz (přesměrování) na skutečné stránky, tzn. že se mé weby nelze dostat. Jedinou variantou je upravit přímo adresu webu včetně dopsání http:// do adresního řádku, nicméně ani toto řešení nefunguje na mobilu.
Ve své podstatě teď vlastním čtyři nepřístupné weby. Bylo by možné opravit prosím alespoň ty odkazy na dané stránce, aby se do nich uživatel mohl dostat (i tak mi ale přijde tato stránka pro uživatele velmi matoucí - možnost aktivovat HTTPS je informace důležitá pro mě, nicméně uživatel na stránce těžko dohledá, jak se na web dostat a prostě odejde)? Případně poradíte mi jiné řešení? Webové stránky nejsou výdělečné, mají pouze informativní charakter pro mé studenty, proto bych se ráda stále pohybovala v možnostech programu zdarma.
Děkuji
Fotky ze svatby jsou diky tomuhle issue nefunkcni. A nenasel jsem zpusob, jak pohlizec donutit prejit na http, kdyz na https existuje obsah. S reklamnim textem webzdarma, ze si admin ma neco koupit, aby to fungovalo. To me ale vubec nezajima. Ja jsem jen uzivatel webu!

Proc se tahke sluzba jmenuje Webzdarma, kdyz zdarma nefunguje?

Jak se dop dostanu na ten web?
Dobry den,
viz https://www.webzdarma.cz/podpora/46-provozni-informace/557-aktualizace-chrome-a-prechod-na-https-protokol
Ten návod na mobilu nefunguje. Web se stále nezobrazuje.

Chápu jak to vzniklo. Každopádně teď vám to nefunguje Webzdarma. Co s tím tedy budete dělat? Tohle je přesně ten moment, kdy se dělí zrno od plev.
Dobrý den. Taky jsem zklamán současným stavem a překvapen tím, jak málo lidí to přišlo řešit do podpory.
Ano, služba je zdarma, takže nemůžeme čekat zázraky a navěky, ale od toho je na takových stránkách reklama plus ta mezilehlá stránka informující o tom, že váš oblíbený web si nezaplatil HTTPS, takže můžete jít sice dál, ale je to nezabezpečené. Už tahle stránka mohla odradit velkou část navštěvníků (odkaz na pokračování byl maličký), ale po poslední změně v Chromu (nejoblíbenějším prohlížeči) jsou naše stránky na WZ prakticky nedostupné, jako by neexistovaly. Ano, lze změnit nastavení Chromu (99 % lidí to dělat nebude, ani kdyby věděli kde to v nastavení dělat - mimochodem ano, tento bypass funguje), lze použít jiný prohlížeč (80 % lidí to dělat nebude, ani netuší, že chyba s nedostupnými stránkami se dá tímhle obejít), ano lze si konečně zaplatit služby, když už tedy teď prezentujeme svoje stránky jen do zdi a pro hrstku vyvolených s přenastaveným Chromem nebo pro ten zlomek lidí s alternativním prohlížečem (dokud i tam nezmění HTTP politiku jako Chrome). Chrome už se ai nezmění a HTTP je pro něj mrtvé nadobro. Chtěl bych ale věřit, že WZ najde byznys model jak například zprovoznit HTTPS i pro stránky co jsou zadarmo, s nějakou další úlitbou ve formě reklam. Samozřejmě má WZ veškeré právo si určovat, co bude podporovat (zadarmo s reklamou) a co zařízne, ale nemůže se divit, že tím přesto spoustu svých neplatících klientů naštve, ačkoliv nejsou poplatky nijak zásadní.
Intenzivně se snažíme najít řešení, avšak situace není jednoduchá. Bohužel, jen kvůli změně nastavení v prohlížeči Chrome nemůžeme jednoduše aktivovat šifrování HTTPS pro všechny uživatele bezplatné verze našich služeb.

Aktuálně jsme ale našli způsob, jak zprovoznit nesifrované spojení na alternativním portu, čímž jsme obešli nastavení Chrome. Díky tomu by se nyní uživatelé Chrome měli dostat na stránku s chybovým hlášením, ale měli by také mít možnost pokračovat na nezabezpečený web pomocí příslušného odkazu, i když používají nejnovější verzi Chrome.
Výborně, díky! Zdá se, že přeskok na port 8080 problém skutečně řeší (nebo aspoň úspěšně nebo prozatím záplatuje). Zkusil jsem zase vrátit naštelované věci z článku https://www.webzdarma.cz/podpora/46-provozni-informace/557-aktualizace-chrome-a-prechod-na-https-protokol zpátky do základního stavu a dostal jsem se na stránky své i kolegy nahlašovatele jak z desktopu tak v mobilu.
Dobrý den, děkuji za zpětnou vazbu. Přesměrování na stránky v tuto chvíli již funguje, takže jsou stránky alespoň takto dostupné. Kdyby ještě bylo možné odkaz na těch stránkách udělat výraznější pro uživatele, bylo by to optimální. Děkuji
A uz to funguje i na mobilu. Diky.