Nový vzhled

Jak jsem si všiml, změnil se vzhled u správce souborů.

Mám hodně proti: Nemůžu do prostoru načíst ani ten nejméně oběmný soubor, píše mi to že se nezdařilo připojení. Také se mi to dlouho načítá a tak můj web jen zatvrdle čeká.

Můj dotaz: Nedá se tam dat původní styl?
<HTML>Co to má společného s PHP?
Odpověď je nedá. Používej ftp, viz faq.webzdarma.cz.</HTML>
=thalia=
tak tim vasim FTP bych se moc nechlubil .... na 2Mb downloadu a 256kb uploadu to nahrava soubory velmi pomalu. (rychlost neni ale problem .... problemem je prodleva mezi nahraáváním několika souborů .... např při nahrávání 5ti souborů se mezi každým asi pul minuty - dve minuty ceka! (na nic, asi na to az naprsi a uschne ... )). A problem neni u me! Mam X jinych FTP uctu jinde ... a nikde to nejde tak pomalu jak tady.

A navic zapominate na lidi, kteri svuj web spravuji casto z mist kde jsou napriklad vyssi porty zakazane a tudiz se vetsinou nedari pripojit ani v pasivnim modu ftp. (Jedine moje stesti ze mezi ne patrim jenom pres tyden!).
Freeze: "A navic zapominate na lidi, kteri svuj web spravuji casto z mist kde jsou napriklad vyssi porty zakazane a tudiz se vetsinou nedari pripojit ani v pasivnim modu ftp."
Hmmm ... asi ano. Ale jaksi jsem ještě nepotkal připojení které by zakazovalo tak "vysoké" porty jako 20 a 21. Takové bych určitě rád měl, protože takový port 80 (pro neznalé HTTP) bude taky mezi vysokými porty a to potom to připojení bude akorát tak na ozdobu.

Mirek Král: "Jak jsem si všiml, změnil se vzhled u správce souborů." Á, Amerika oběvena! Jenom bych si tě dovolil prochu poopravit, vzhled není všechno, co dá měnit a tudíž se nezměnil jenom vzhled, ale zrovna celý rádoby "Správce souborů". Tudíž jak píše Thalia: používej FTP, nebo si napiš vlastního správce souborů...
=tom=
myslim že o portech toho vím dost. port 20 a 21 používá ftp jeom v pasivním režimu. Při 'aktivním' používá porty nad 1024 .... Takhle by to mělo fungovat standartně .... ale zkušenosti mám jíné .... (ne že by se používaly jiné porty, ale že ani tak to nefunguje :-D .... )

true live priklad: u nas ve skole jsou z bezpecnostnich duvodu zakazane vsechny porty vyssi nez 1024 (obycejne na firewallu se proste nic nevytvori spojeni na vyssich portech .... ) .... ale ftp (a vsechny porty pod 1024 jsou povolene) stejne nefunguje ani v pasivnim režimu !

=mirek kralik=
nevim co se ti na tom novem spravci nelibi .... funkcne je na tom stejne mizerne jako ten stary .... porad muzes nahravat jenom jeden soubor, nepodporuje to nahrání archivu který by se na serveru rozbalil, nejde stahnout soubor, (jedine archiv: zip&download) ...

=thalia=
proc radsi nenainstalujete normalni web2ftp ? to ma podstatne vic funkci ....
Freeze: "myslim že o portech toho vím dost." ano, víš toho dost, ale trocha studia by ti taky neuškodila: http://cs.wikipedia.org/wiki/FTP . FTP běžně jede na portech 20 (přenos dat) a 21 (naslouchání, posílání příkazů, ověřování) a to v obou režimech. Například podle Telnetu naslouchá manual.wz.cz i dreamer.xf.cz na portu 21, takže problémy s vysokými porty nechme stranou, ano? ;)

"u nas ve skole jsou z bezpecnostnich duvodu zakazane vsechny porty vyssi nez 1024" spíš než blokované porty bych to viděl na špatného správce sítě a blbě nastavený překlad IP adres ;)
A ještě: ve škole se máš učit, ne stahovat blbosti z FTP (nedej bože je tam kopírovat) a tím zatěžovat tu pochybnou 100Mb lajnu, která musí vystačit X uživatelům.
No a nebo vyzkoušej iKavárnu :)
=tom=
na spatny preklad IP adres bych to nevidel... protoze kdyz spoluzak(jeden ze spravcu site) vyhodi firewall tak to funguje ;) takze nevim nevim .... a v 'aktivnim' rezimu ftp muze pouzivat pro prenos i jine porty nez 20...

jedine co muze byt problemem je behem jakehokoliv transportu zruseni spojeni na 21 a nasledne odpojeni firewallem ... :-D ale i tak.... ukazkovym prikladem je moje skola ze existujou mista odkud se na skrz protokol ftp nikam nedostanes :-D

p.s:
a ve skole jsem to zkousel (a bral ji jako priklad...) .... vetsinu veci si delam doma :-d
Freeze (dreamer.xf.cz)
Co resis? proste si nahrej vlastni FTP program. Mne treba ten jejich take vadi, proto pouzivam jinou moznost.

A k te velikosti download / upload , tak s tim nemam nejmensi problem. U nas na serveru treba jsou lidi, kteri maji nahranych 20x PDF o velikosti 1-2 MB. Mame tu kolem 3000 uzivatelu, z toho tak 50-200 muze byt standartne online. kdyz jenom 10 klikne v 1 sekunde na takove PDF, tak to dost citelne zahlcuje server a dalsich 40-190 uzivatelu muze trpet, protoze zhruba tu sekundu jim odmitne server spojeni.
Tim padem nastava kaskadovy efekt, ptotoze v dalsi sekunde je stav podobny a uz je to 100-400 uzivatelu...
Freeze: nevím co řešíš s portama v aktivním a v pasivním režimu. Nezkoumej, ale požádej svého správce sítě, ať se na to mrkne. Nikdo z webzdarma vám firewall nastavovat nebude. Pokud je to tvůj kamarád, ten správce, tak by neměl být problém, ne?

Já mám takovou normální lajnu řekněme +/- 700kbps upload a problémy s nahráváním mě nikdy netrápily. S problémama s nahráváním ale nic nenaděláš, někde to připojení prostě vázne (ISP, špička na ftp serveru...). Nabuš frontu do nějakého ftp klienta a zatím dělej něcojiného - třeba hraj bulánky, cokoliv.
=peta=
vsak mam svoje vlastni web2ftp .... a funguje bez problemu .... (ja jsem jenom predtim reagoval na vzkaz od moderatora s tim, ze ma pouzivat ftp. ( a neuvedomoval si ze ne vsude to jde :) ))

=Non_E=
to je mi jasne .... vsak sem se ani neprosil at to nekdo nastavi :) ja to moc neresim .... stejne ve skole nic nedelam, takze me to nestve ... (jenom jsem to psal jako priklad .... xD )

No tak nabusit frontu a cekat je asi jedine co jde delat ... na delay mezi jednotlivyma souborama jsem narazel taky jenom kvuli tomu, ze si tady tak moderatori prosazuji ftp. :)
<HTML>2Freeze: já si samozřejmě uvědomuju, že ne všude je možné se připojit na ftp. Ale pokud mám jen ty informace, které jsou v původním dotazu, tak nevím, proč bych měla radit něco jiného než používat místo nespolehlivého "správce souborů" ftp. Až řekne, že ftp nemá povoleno, můžeme to řešit dál (ale podle poskytovatele soudím, že ftp porty zakázané nemá).

Já osobně s ftp nemám žádný problém, připojím se a nahrávám bez prodlev mezi jednotlivými soubory jak doma, tak dokonce i v práci. Tudíž nemám jediný důvod ftp nedoporučovat ;-)</HTML>
=thalia=
pravda ....
chtěla bych jen říct že přes ftp se nemůžu připojit a už jsem z toho pročítání návodu dokolečka oblbla, také se mi to seká...a ted nedávno mi to nechce ani nic nahrát...prostě dám ok a ono to tam není...
neukamenujte mě za moje stěžování ale fakt je to divný a nedávám to za vinu novému vzhledu...ale také ani sobě...