není IP adresa

ahoj, mám takovej problém; na svých stránkách ip adresu každého uživatele zapisuji do souboru spolu s jménem atd... . Tu ip zjišťuji pomocí $REMOTE_ADDR , avšak včera se mi stalo že na mé stránky zavítal uživatel, zapsalal se čas příchodu, jméno ale ip adresa nikde, prostě jako by jí neměl(zní to blbě), vysvětlí mi někdo jak je to možný? Díky
proxy?

zkus ukládat i $_SERVER['REMOTE_HOST']
Jo, občas se mi taky objevuje v LOGu chybějící IP adresa. Dokonce se mi párkrát stalo, že se moje vlastní veřejná IP adresa jednou za čas neobjevila v proměnné $REMOTE_ADDR. Příčinu jsem nenašel. Asi bude někde hluboko v systému na servru.
Elektrostraka: "Asi bude někde hluboko v systému na servru."
Asi ne. Ne asi, ale určitě ne. "Problém" je v proxy, která IP v požadavku nepředává dál, nebo jí předává blbě.
<HTML>remote addr by melo obsahovat vzdy adresu toho kdo s kym se komunikuje (kdo zasila pozadavek), at je to proxy nebo pozadavek ze zahrobi... nejaka IP musi byt znama vzdy jinak to je nejaky nesmysl</HTML>
Jsem taky toho nazoru, ze REMOTE_ADDR by melo vzdy uvadet IP adresu a je jedno jakou. Za celou dobu, co pouzivam vlastni pocitadlo, tak se ani jednou nestalo, ze bych mel prazdny REMOTE_ADDR.

Takze bych se podival po jinem problemu, proc se vam to nezobrazuje. Chybka ve skriptu, pripadne nejaky bug.
Tome - čistě logicky - kdyby proxy nepředala IP adresu, nevrátil by se mi zpátky packet do browseru, protože by internetové směrovače nevěděly kam ho mají doručit. Jenže on se vrátil a v obsahu zprávy chyběla moje IP adresa. Stává se mi to asi třikrát do roka, zpravidla v internetové špičce. Napadá mě možnost, že by se občas mohlo stát, že se do $REMOTE_ADDR nezkopíruje hodnota $_SERVER['REMOTE_ADDR'], jelikož všude používám zkráceně proměnnou $REMOTE_ADDR.
Chyba se vyskytuje náhodně a velmi vyjímečně (a ve skriptu na třech řádcích typu jako

echo "Neznámá IP adresa: $REMOTE_ADDR";

by se asi chyba nepřehlédla).

Mimo to... už jsem se párkrát setkal i s tím, že se php skript neprohnal překladačem. V důsledku toho se někdy dá stáhnout PHP kód z jakéhokoli webu. Ovšem příčinu jsem zatím nenašel a na žádném jiném servru jsem se s tím zatím nesetkal. Naposledy se mi to stalo 16.3.2006 v 0:10.

Napadá mě určitá souvislost těchto dvou jevů - čistě hypoteticky - nemohlo by to třeba být způsobeno občasným výpadkem konfigurace PHP na servru? (I když mě nenapadá jak by k tomu mohlo dojít.)
Straka: hm ... taky fakt.

To nezparsovýní kódu bývá zapříčiněno přetížením Apache a protože PHP jede na Apache jen jako modul, může výjimečně dojít při špatné konfiguraci k výpadku a odeslání obsahu souboru na výstup. Možná to bude nějak souviset ?!

PS: taky je někomu takový horko jako mě? ;)
Toe mazec jestli se občas zobrazuje zdroj PHP! To jsem teda nevěděl! Bejt hacker, tak toho rozhodně využiju! A jsa webadmin...no co můžu dělat, zálohovat a nedávat na web tajný údaje! Pač když do toho někdo půjde, tak si může takhle zjistit třeba přihlašovací údaje k db, ne-li hoší věci - když se třeba někdo přes imap funkce připojuje ze stránek do mailboxu, tak tam bude mít i heslo sem... Nevíte někdo, jak často se to stává?
<HTML>Nikdy se pri teto chybe neodesila zadny php kod!
Pouze je nabidnut ke stazeni php script ktery zadny kod neobsahuje a je nulovy, to ze ho nekdo neotevre a pak tvrdi ze je to php kod je vec jina.</HTML>