Jak tisknout ?

Opravdu si nevím rady, buď jsem tak dutej nebo to je tím, že jsem to nikdy ještě nedělal.
Mám databázi nějakých informací a potřebuji z toho něco vytisknout na tiskárně. Tiskárnu nevím jak vybrat, když tam mám tři instalované a ani jakou formou v php to udělat. Příkaz printer_open() mi nechce fungovat (prý funkce neexistuje) a bližší popis pro výstup na jsem zatím nesehnal.

Budu vděčný za každý odkaz nebo nějaký popis jak na to. Díky.
Nevím, jestli jsem dobře pohopil tvůj dotaz, ale PHP je serverová záležitost a nemá nic spoečného s tiskem u klienta. Jediné, co můžeš udělat v PHP je tiskový formát stránky do prohlížeče. Uživatel si to pak vytiskne přes Ctrl+P.

Ještě můžeš zkusit javascriptový window.print().
Jde mi hlavně o to, jak přesměrovat tisk na tiskárnu z databáze. Mám tam např. 200 položek, z toho 30 je vidět na obrazovce, ale uživatel by si chtěl vytisknout položky např. 1 až 120 a na tiskárnu v tabulce.
Obávám se, že tím jsi svůj dotaz příliš neobjasnil.

Musíš napsat skript, který se připojí k databázi, vybere pořadované položky, dále ten skrip vytvoří HTML kód, který by měl obsahovat nějak zformátovaný výpis a to odešle prohlížeči, prohlížeč to zobrazí - až sem to pořád nemá s tiskárnou nic společného - zobrazenou stránku si pak uživatel vytisne.

To že by webový server vytvářel nějaké tiskové fronty, které by směroval na nějakou tiskárnu v internetu, tak tak to nefunguje. O funkci, kterou zmiňuješ si můžeš přečíst na:
http://cz2.php.net/manual/en/intro.printer.php
Předpokládám, že když si doma naistaluješ na Windows Apache s PHP a připojíš k tomu tiskárnu tak možná něco vytisneš, WZ je ale linuxový server

Pokud je to ten případ, tak v php manuálu jsou ty funkce popsané
Aha, tak to jsem žil v omylu. Tamto je tedy funkce jen pro wokna na localhostu a normálně z webu to tedy nepůjde. Takže to, co by se mělo tisknou u uživatele, tak se musí vygenerovat skriptem z databáze do nového samostatného okna v prohlížeči a tam si to dá vytisknout, jo ? Dělal jsem kdysi ve foxce a toto je asi jiný způsob práce :-)

A jak to bude vypadat s obrázky ? Stejný způsob ? Tedy jestli se dá použit v tom okně normálně DIVy nebo jestli je jiný způsob.
Proste se musí vytvořit taková webová stránka, která bude vytištěná dobře vypadat, až do té doby než se to ukáže v prohlížeči je to všechno jako každá jiná webová stránka - pak přijde to už zmiňované Ctrl+P a pak už je to jen záležitost prohlížeče, operačního systému a tiskárny a nemusí to být zrovna do nového okna, ale může

Vždyť si to zkus, stiskni Ctrl+P, a uvidíš jak se ti vytiskne stránka na kterou koukáš
Dík, já to samozřejmě zkoušel a vytisklo to jen půlku. Nešlo mi do palice jak se to dělá. Takže vše jak normálně, ale jen s tím co chci do toho tisku dát, tak do nového okna a uživatel ať si s tím hraje.
asi ještě můžes zkusit ten zmíněný javaskript
Opera ma zalamovani stranky. Takze pokud to PHP scriptem vyberes z databaze (predpokladame, ze je to seznam z nejake tabulky a ze to nemas v 200 html souborech),
* zformatujes do tabulky, tabulek
* a posles jako html stranku,
* na konci vyvolas JS udalost pro print,
* uzivatel to odklepne
Tak by mu to melo vytisknout vsech 120 stranek.

Problem ale nastava, ze nektery prohlizec neumi tisknout tabulku na vic stranek, takze se to musi zformatovat s tim zalamovanim ala opera a to zas neznaji dalsi prohlizece.

Pak je mozne to rozkouskovat na stranky, jenze na kazde se pak musi vyvolat zvlast dialog print, coz neni uplne nej, protoze se musi odklikavat.

Takze existuje celkem uspokojive reseni, vygenerovat uzivateli PDFko, ktere by se melo pri vytisknuti chovat vsude stejne a tim zabit vsechny mouchy naraz.

' já to samozřejmě zkoušel a vytisklo to jen půlku'
Tak z toho chytri moc nejsme. Nas v cestine ucila pani ucitelka, ze mame odpovidat celou vetou. V tomto pripade bez uvedeni souvislosti, presnych scriptu to znamena, ze jsi zabil draka, ale uz se nepise jak, cim, proc a jestli mel mlade.

ds (ds.mysteria.cz)
Ono by bohate stacilo, kdyby existoval format pro tisk, ktery by prohlizece uznavali a do nej bys tam pres CSS nebo nejaky includovany script presunul udaje, co tam maji byt. Cili aby to melo nejake rozmery stranky, zahlavi, zapati, obsah.
Bych pak treba do kodu zadal
meta type=print name=hlavicka text=neco
meta type=print name=telo src='div.body'
meta type=print name=paticka text=neco
nebo
<object name=print>
<param hlavicka=...>
<param hlavicka=...>
</object>
javascriptem si to prepises, body ti rozdeli sam a byl by klid.
Idealne to resit primo v CSS, jak ma uz neco opera.