PHP-MySql

Prosím chtěl bych se zeptat je na serveru nainstalovaný Apach server a MySql jestli ano, jak ho můžu využít? předem Děkuji
wz.cz - kliknes na menu Podpora
wz.cz - prihlasit - kliknes na menu Administrace - klines na podmenu phpmyadmin (myadmin, sql nebo jak to tu zazyvaji), musis mit ale aktivni databazi, podmenu databaze, tusim. Vse je to ale popsane v Podpore.
<HTML>2peta:Ty to jen tušíš? Ty to nevíš? Tak proč vůbec odpovídáš? No jo, když je někdo líný si to alespoň jednou proklikat sám, aby vůbec věděl, jak to v administraci a v Podpoře vlastně vypadá, tak se není čemu divit, že ty tvoje odpovědi jsou jaké jsou. Ale hlavně že jsi odpověděl, co?...

2Yang: ano je, i php, své aktuální nastavení a verzi zjistíš, když si zobrazíš funkci phpinfo(). Databázi MySQL si aktivuj v administraci, přístup do phpmyadmina je přes mysql.webzdarma.cz (přístupové údaje se dozvíš po aktivaci db, jsou jiné než do administrace).</HTML>
jo děkuji
=Yang=
Tvuj dotaz byl opravdu zvlastni - pominu-li to, ze odpoved (alespon na pulku) na nej je hned na uvodni strance wz - jak by sis predstavoval linuxove servery bez apache? :)
Freeze: Pokud vím, tak v Linuxu je možné nainstalovat i jiné webservery, než jen Apache. Ovšem nesahají mu ani po kotníky.

Linux is like teepee: No Windows, no Gates, Apache inside.
Kit: spíš bych řekl, že je problém v tom jestli dotyčný chápe, že na WZ je linuxový server, když třeba doma má Apache na Windows, a od toho se odvíjí další spekulace
Mě ten Yangův dotaz trochu (dost) šokoval :-)
Citace z jeho stránky: "Toto je můj menší projekt, jehož cílem je, co možná nejrychleji Vás zasvětit do jazyka HTML, CSS stylů a mnoho dalšího." To samo není až tak šóking, jako pak ten jeho úvodní dotaz: "...je na serveru nainstalovaný Apach server a MySql jestli ano, jak ho můžu využít?" On dělá stránky (nebo to chce někoho učit) a ptá se, jak může využít apache nebo mysql... :-))
Veselé Vánoce.
Lama: Apache nemá s HTML a CSS mnoho společného. Jsou to pro něj jen data, která přenáší protokolem HTTP nebo HTTPS.
Kit: já bych řekl, že toho mají společného celkem dost. Třeba fakt, že bez Apache by jsi se k HTML a CSS dostával jen velmi, velmi těžko ;)
<HTML>Tom: těžko? Ještě pořád tu je FTP, s jeho pomocí by se taky dal webový server provozovat (akorát by ve všech odkazech na stránce muselo být ftp:// místo http:// a zřejmě by nefungovaly formuláře apod.). Bohužel na WZ je FTP zaheslované, dostat se na něj může jen "vlastník" stránky. Navíc pro FTP server neexistuje PHP stroj (nepočítám-li možnost zapojení nějaké CGI verze PHP).

Ale myslím, že jsme zabrousili hodně do offtopicu, rozpitvali jsme nesmyslnost dotazu ze všech světových i politických stran a já myslím, že by bylo rozumné v debatě už dále nepokračovat. Doufám, že jsme natolik rozumní lidé, že nebudu muset tohle téma zamykat.</HTML>
Autor: Tom (manual.wz.cz)
Datum: 21. 12. 2008 22:03
Kit: já bych řekl, že toho mají společného celkem dost. Třeba fakt, že bez Apache by jsi se k HTML a CSS dostával jen velmi, velmi těžko ;)

Dalsi vyrok pro usmev :)))
Vynechme odpoved od Nípal ♂ (moderátor) a pak nam zustava dalsi moznost, winserver. Myslim, ze zadny apache nema? :)

Vynechme A i B
Autor: Kit (ekobrikety.vyrobce.cz)
Datum: 21. 12. 2008 10:57
Freeze: Pokud vím, tak v Linuxu je možné nainstalovat i jiné webservery, než jen Apache. Ovšem nesahají mu ani po kotníky.
... Pokud tam muzu provozovat jiny server nez Apache fakt nutne potrebuji Apache pro HTML?

Vynechme A, B i C
Vzdyt mi otevira prohlizec stranku bez jakehokoliv serveru? Zazrak. Sice to neni pres inet a server, ale funguje to.

Vynechme B, C i D a pridejme k A
Dalsi moznosti je poslat mail s HTML kodem a zazrak, zobrazi se mi HTML.

Mno a dalsi mne ted nenapada, mam pocit, ze jeste by se dalo mluvit o Jave, python, ruby, ale ted nevim, zda potrebuji apache nebo neco podobne. Mam pocit, ze Java ani ne, ale nechci spekulovat, zas by mi to vycitali :)