Rozpoznání slova

V praktickém použití by se jednalo o prohledání textu, pokud by text obsahoval například nadávku, proběhl by zápis textu do souboru.
Setkali jste se někdo s něčím takovým?
Osobně jsem kdysi přemýšlel nad něčím podobným (jednalo se o blokování vulgárních komentářů) - avšak osobně jsem na lepší způsob, než mít v proměnné (pole) uložen seznam zakázaných kořenu slov a s preg_match (nebo postupně po slovech) kontrolovat výskyt, nepřišel..

Avšak sám jsem od toho nakonec upustil - přecejenom si uživatelé časem zvyknou na nahrazování vybraných písmenek *,?,!,_ atd..

Ale jak říká klasik, Google (možná) pomůže ;)

___
Pochopitelně uložený seznam vyžaduje občasnou aktualizaci, úpravu atd.. :)
http://www.pc-guru.cz/regularni-vyrazy
Freeze (dreamer.kvalitne.cz)
'Pochopitelně uložený seznam vyžaduje občasnou aktualizaci, úpravu atd.. :)'

Napriklad picka, opicka, pic te mezi oci :) To ti pak koren slova pic je hodne napomocny :)

Jerry (elektrolab.wz.cz)
na cz.php.net je nejaky priklad, tusim prave v preg_match / preg_replace , ktery resi hledani od pocatecni pozice. Takze muzes po jednom nahrazovat a tim lze i pocitat slova.
Tez je tam ale jinde priklad na callback funkci s nahrazeni. Pri kazdem volani muzes zvysovat globalni promennou a tim zjistis pocet slo.
Ja osobne to filtruji pobone jako freeze, reg. vyrazem, a to tak, ze bud tam dam pip nebo cele slovo smazu.
Pro antispam zas pouzivam priklad ze str_replace (pro mene chapave cz.php.net/str_replace), kdy pouziji pole1 a pole2, nahradim prazdnym a pokud je delka pred nahrazeni a po nahrazeni rozdilna, mazu.
Hm, což nám připomíná, že je také vhodné se zamyslet nad psaním s a bez diakritiky... Protože "pič tě mezi oči" se tam asi neobjeví :-))

Já osobně myslím, že pokud se nechystáš rozjet něco fakt masovýho s desítkama příspěvků denně, tak je výrazně rychlejší to ručně mazat než vymejšlet řešení jak to udělat automaticky :-))
Jinak bych použil nějaký regulární výrazy.