Vzdalena aktualizace stranek

Zdravim,
nevim jestli sem doatz zaradil spravne do kategorie PHP, ale co uz.

Jde o to jestli by slo nejak na dalku aktualizovat (updatovat stranky), neco jako kdyz mate program a ten nabidne automatickou aktualizaci.

1.
Je vytvorena kostra stranek HTML + php dodatky.
Toto je ulozeno na nejakem miste http://ulozeno.tady.cz

2.
Ja aktualizuji ty stranky na jinem miste http://aktualizace.tady.cz

a jelikoz nemam ftp pristup k http://ulozeno.tady.cz, tak se mi jedna o to, ze ty soubory co jsou navic, nebo jen novejsiho data nez na http://ulozeno.tady.cz by se samy automaticky aktualizovaly (smazaly, nakopirovaly).

pokud by to slo, tak samozdrejme admin http://ulozeno.tady.cz by mel ftp pristup na http://aktualizace.tady.cz.

Dnad jsem to napsal dost srozumitelne :)
Diky za vsechny odpovedi.
PHP umí pracovat s FTP.

Takže si pomocí PHP nejdříve vytvořte techniku na rozeznání rozdílu souborů a kde je to potřeba se provedou potřebné operace přes FTP funkce PHP.
Pro všechny funkce PHP pro práci se soubory platí omezení. Nemůžete pracovat se soubory cizích webů (třeba i jednoho hostingu) a už vůbec nelze těmito funkcemi zasahovat do počítačů návštěvníků stránek. Jediný možný přenos souborů mezi serverem a návštěvníkem je v kapitole Upload a download.

jak to tedy je?
Kde jste to vytáhl?

Souborové funkce (fopen, file, readfile apod) jsou omezeny pouze na vlastní soubory. To je pravda. Zde jde o zabezpečení.

Ale já tady mluvím o FTP (http://cz2.php.net/ftp). Pokud znáte potřebné informace (adresu, login a heslo), pak můžete manipulovat se soubory na druhé straně. Stejně jako u klasického FTP.
zde: http://cs.wikibooks.org/wiki/PHP_prakticky ... dalsi operace se soubory .. uplne dole

dobre, diky

me to celkem zaskocilo totiz, ze bych po tom badal zbytecne
=Kondy=
Háček je v tom, že ftp funkce (které jsou v php jako rozšíření) nepatří do zmíněné kategorie "php funkce pro práci se soubory".. (do ní se řadá funkce jako fopen, fget, fread...).

Všechno potřebné k ftp funkcím v php najdeš na php.net/ftp, jak již Tomík zmínil.