Aktualizace

Zdravím, asi dost neobvyklej dotaz. Porřeboval bych vysvětlit jak se tyto stránky spravují. Kamarád kterej naše stránky mezibori.unas.cz spravoval před měsícem tragicky zahynul a já nevím co s tím. Heslo jsem získal od poskytovatele, ale s nějakou aktualizací si nevím vůbec rady. Je ochotnej mi někdo poradit třeba po icq nebo i jinak? Díky.
Obávám se, že pokud chceš dále stránky spravovat ty, nezbyde nic jiného, než se naučit HTML nebo používat nějaky wysiwyg editor. Ovšem zabere to nějaký ten čas - není to jen click, click a aktualizace hotová.

Základem je to, že celý web máš zálohovaný někde doma (u sebe v pc). Doma vždy provedeš změny (do souborů, ze kterých se web skládá) a přes FTP (v sekci podpora jsou odkazy pro více info) nahraješ na web (a ty se zobrazují).
mezibori.unas.cz - no potes :) Jednak to ma zbytecne slozite a druhak, to zas tak moc nefunguje, jak asi chtel. Aspon ve FF3 a IE8 se to sype, rozbalovaci menu se nerozbali tak, aby se dalo cist.

Podle mne to treba cele predelat. Potrebujes vedet, co je FTP, jak se na to pripojis, co je HTML, CSS, mozna JS a mozna idealne jednoduchy prikaz z PHP include() misto HTML frame pouzitych.
peta::: A co konkrétně jsi nepochopil z jeho věty: "Kamarád kterej naše stránky mezibori.unas.cz spravoval před měsícem tragicky zahynul a já nevím co s tím."

Milan Tesařík::: Pokud chceš upravovat stránky a nic o tom nevíš, zajdi na http://jakpsatweb.cz - pokud nevíš jak to sem dostat, projdi si odkazy na http://faq.webzdarma.cz/faq.php?ftp
Lama (lama.webzdarma.cz) - ? A ja myslel, ze jsem tomu porozumnel celkem dobre. Sim te, uz tu travu nezvejkej, porad. Sis na to zvykl a ted s tim nejde prestat, vid?
Lama (lama.webzdarma.cz) - hlavne jsem pochopil, ze co se tyce PHP, tak je to silne offtopic, protoze tam php nema. Aspon jsem zbezne nenarazil na nic, krom blueboard fora.
Ideálmí by byl někaký RS (redakční systém). Ale nevím, který je na wz použitelný, možná bude vědět někdo z moderátorů, nebo zkušených uživatelů.