Kdo napíše script na rezervační systém?

Na těchto stránkách mám presentaci ubytovacího zařízení ve statickém HTML kódu. Kdo mi napíše script na rezervační systém? Tzn. jakýsi kalendář s barevným odlišením dnů (volno/obsazeno), který bude editovatelný přes WEBovskou aplikaci.
Mail je na doméně SEZNAM!
<HTML>Domácí úkoly neděláme. Ale když mi dáš 10 tisíc, klidně ti to napíšu.

Jo a pokud nacpeš dotaz ještě někam, mažu všechno, i tvůj web.</HTML>
Už v minulém vlákně jsem napsal, že to jistě zvládneš sám (tzn. ušetříš). Jednoduchý kalendář s administrací na jedné stránce (jen zadání hesla) zvládne bez problémů i začátečník.

Mimochodem, k prezentaci ubytovacího zařízení mám poznámku: oprav si diakritiku (tedy přidej meta tag do hlavičky) http://www.jakpsatweb.cz/cestina.html

___
Béé, béé.. Nípal s minulým vláknem smazal i můj příspěvek..

// Edit: Omlouvám se, fórum neumí přesouvat vlákna a vlákno v sekci PHP mi přišlo příhodnější. Nípal.
Kalendář, červeně obsazené dny, zeleně volné dny. A webový rozhraní, kde po přihlášení bude moct člověk naklikat, který dny jsou obsazený a který volný. Chápu to správně?
Tak to jsem levnější než Nípal, stačí mi za to litr :-)
<HTML>Jedno nechápu - proč se předháníte v tom, kdo to udělá levněji? Vy snad chcete tu zakázku získat? Zvyšuju na 11 tisíc.</HTML>
Za litr klidně, na tohle si klidně čas najdu. Ty snad nerad dostáváš peníze? :-)
<HTML>Právě že jo. A čím víc, tím líp. ;-) Zvyšuju na 11 367.</HTML>
R.U.R. (jsrosa.wz.cz)
1000? Naposledy, kdyz jsem videl neco za tu cenu, tak to bylo dost odflaknute. Rezervacni system jsem kdysi delal a neni to takova legrace, jak si myslis, ze jednoduchy kalendar :) A pak mas ruzne ochrany proti nezadoucimu vyplneni. Treba si predstav, ze jsem konkurence a cele si to rezervuji pro sebe na fiktivni udaje. Pak to nekdo musi odrezervovat...
Minimalne 5000.
A pokud to je nekolik pokoju, jiste bude mit nejake extra pokoje luzka a kdo vi, co si navymysli, to muze byt i prace na tyden i 2, to pak plati ceny ala Nipal.

Martin (vhajich.unas.cz)
Zkousel jsi uz redakcni system?
peta: neser a čti očima, podívej se laskavě co jsem psal a pak požádej Nípala aby smazal tvůj předchozí příspěvek protože je TOTÁLNĚ mimo (a tenhle pak klidně taky)

//EDIT: Já vás raději nechám se hádat. Dokud se držíte tématu, tak je to OK. Nípal.
Precti si, co jsem napsal ja.
Pouze rikam, ze si to predstavujes prilis jednoduse a pockej, az ti upresni zadani a pak te mesic jeste po odevzdani bude otravovat, abys zmenil to tak a tamto jinak a ze by to mohlo zrovna generovat fakturu a ze ma pokoje 2-3 luzkove a ze by se to melo nekde volit a tudiz by to melo byt pro kazdy pokoj zvlast. Pak, ze ma pokoj s vyhledem, ... :)
Klasicky kalendar totiz rezervace neresi. Ten resi jen seznam udalosti.
peta: Dosud o vytváření faktury systémem nepadlo ani slovo. Stejně tak doposud NEPADLO ani slovo o tom, že by údaje do rezervačního systému měl vkládat návštěvník. Z fotek (na webu) se očividně nejedná o velký hotel a nestarají se tedy o 100 pokojů. Já jsem to doposud chápal tak, že na způsobu "rezervace" pokoje se z aktuálního stavu nic nezmění - pořád se to bude řešit e-mailem nebo jak to doposud probíhá.

Celý skript jsem pochopil (a ocenil bych tak na 500,-) jako jednu tabulku v databázi (datum(date),obsazeno(bool)). Jeden skript na výpis (se stránkováním, výpis jako "kalendář"). Jeden skript (a formulář) pro změnu údajů v databázi - přepis obsazeno na volno a naopak - hlídané na jedno heslo, které zná administrátor. To php znalý (i blbec) zvládne udělat za jeden den.

Ať uděláš (rezervační) systém jakýkoliv, tak VŽDYCKY bude existovat možnost, jak tam dostat falešného uživatele, falešné údaje (ty tomu říkáš konkurence). A pokud nebudeš vyžadovat cvv/cvv2 platební karty, tak se tomu nevyhneš. (A vzhledem k poloze a velikosti tohoto ubytovacího zařízení si dovolím tvrdit, že si nemůžou dovolit vyžadovat info o platební kartě předem..)

___
Sám jsi na konec příspěvku napsal, že kalendář rezervace neřeší. A o tom, že by někdo vůbec rezervace řešit chtěl nikdo nemluvil.
Freeze: Díky za podporu, 99% souhlas :-) To 1% je "A o tom, že by někdo vůbec rezervace řešit chtěl nikdo nemluvil." - už samotný název tématu to minimálně lehce naznačuje ;-))
Každý kdo umí číst jistě pochopí, že můj příspěvek znamená "pokud požadavky na systém jsou takovéto (viz onen příspěvek nebo Freeze který to chápe stejně)", pak moje nabídka je takováto". Pokud Martin zjistí, že vlastně chce něco víc (například tak jak naznačuje peta), tak se pochopitelně moje nabídka změní.
"mesic jeste po odevzdani bude otravovat, abys..." - it's all about money, buď mu za nějaké peníze budu po nějakou dobu provádět dodatečné drobnější úpravy (např. spravuju jeden web, kde cca 2x do roka je potřeba změnit někde nějaký text, něco přidat nebo ubrat - práce na 5-10 minut - tak za to jednou začas dostanu čokoládu :-) ), anebo mu to dám "as is" a za další úpravy si doplatí další peníze. A dle principu tržního hospodářství nasadím takové ceny, aby to pro mě nebylo "otravovat", ale "žádat" ;-)
Trochu nepřiměřená reakce, zdá se mi. Nevím, proti jakým pravidlům (jsou-li kde nějaká), jsem se svým dotazem provinil, že mi byl ve vedlejším foru smazán. Ale budiž, moderátor je pánem diskusí.

Hrozit smazáním webu je ale dost mimo mísu. Pro pouzití webzdarma jsou zde zcela jasné Podmínky, ty jsou splněny, tak o co tady jde?
Ve vedlejším fóru byl stejný dotaz od stejného autora. Byl nadbytečný a proto byl smazán. Co je na takové reakci nepřiměřeného?
<HTML>Crossposting (psaní téhož dotazu do více skupin) se netoleruje na žádném fóru. Někde mažou všechny crossposty, jinde nechají jen ten, který se strefil nejlépe. Já držím následující pravidlo:

Crosspost do více než dvou skupin = mažu všechny crossposty.
Crosspost do dvou skupin = mažu pouze ty, které jsou ve špatné skupině a hrozím mazáním, pokud dotyčný svůj crosspost zopakuje.

Svým konáním v této věci jsem si jistý. Více o crosspostingu nebudeme diskutovat.</HTML>
Inu, nejsem příliš častým dikutérem na různých forech a tak mi dosud údajně běžné pravidlo nepovoleného crosspostingu uniklo. Pokud si ovšem nejsem jist, kde přesně nalezne dotaz odezvu, řeším to takto. Nepředpokládám totiž, že průměrný diskutér pravidelně navštěvuje všechna fora. Ale budiž, jak psal Nípal, o crosspotingu nediskutuje, já jsem se poučil ale především jak jsem psal, moderátor je pánem fora a může si mazat co chce. Tam, kde se chová příloš despoticky, přestávají tam lidé chodit. I taková fora znám.

Za minimálně nepřiměřené však považuji hrozby smazáním WEBu. Zde si myslím jsou již Pravidla přesně stanovená a pokud zde hrozí libovůle správce, který určuje oprávněnost umístění té které WEBovské stránky nikoliv podle dodržování zveřejněných Pravidel, ale podle toho, jak se mu kdo zamlouvá, je platforma WEBZDARMA pro uživetele dost tenký led.

Stejně tak poznámky o domácích úkolech jsou myslím zbytečné. Byl položen dotaz (související s tématy ve foru). Někteří adekvátně reagovali a jsem s nimi již ve spojení a to bylo cílem.
>> Pokud si ovšem nejsem jist, kde přesně nalezne dotaz odezvu, řeším to takto.
Což je právě špatný nápad. Tím si spíše škodíte sám sobě. Pokud dotaz položíte na více míst, tak jednak musíte mít přehled, kde všude jste to dal. Což zabere zbytečný čas. A hlavně tím vznikne paralelismus. Pokud na dvou místech dojde k reakcí, tak už je těžké se v tom zorientovat a hlavně reagující na jednom nemusí o existenci druhé vědět. A když to zjistí, pak se může naštvat. Zvláště pokud zjistí, že jeho reakce je podřadná.

Nipal osobně nemůže Váš web smazat. Může vydat pouze podnět. Ovšem jeho hrozba je spíše charakteru zastrašování, abyste do budoucna nedělal stejné chyby.
...a občas dojde k předčasné ejakulaci. :-D
Nípal: mohl bys zkusit (protlačit), aby na stránce "Nové téma" byly nějaké základní pokyny (je tam jen "Nové téma - Vaše jméno - Váš Email - Nadpis"). Přinejmenším by tam mělo být něco jako
*Téma - SMYSLUPLNÝ název (zakázána témata s názvy jako "chyba", "pomoc")
*Pro jeden dotaz založte pouze jedno téma, opakování dotazu ve více tématech (crossposting) povede ke smazání všech těchto témat!
R.U.R. + Nípal
Nadpis = Smysluplny nadpis / nazev
link "Pokyny k zalozeni tematu"
na otaznickove napovedy bych se vybodl, ten link musu stacit :)

A samozrejme by tam melo byt opakovani tematu, zarazeni do spravne skupiny, priklady chybnych nazvu, ...
pomoc, chyba, chyba v html, chyba v sql, nefunkci sql
priklady popisu tematu...
Ano, a samozřejmě by nemělo chybět nějaké "AntiLamingové" opatření - například: Dokud neuděláš test z češtiny alespoň za 2, nesmíš sem ani páchnout, lumpe! :-)
Lama: :-D

peta:
link je na houby, pač na něj nikdo neklikne (ok, nikdo je po zaokrouhlení, odhad je cca 10%)
otazníčková nápověda je o chlup lepší, ale pořád nic moc

Na té stránce není skoro nic, je tam spousta místa, takže bych to tam napsal rovnou, přímo, bez odkazů a otazníčků atp.