Příkaz COPY

Chtěl bych se zeptat: na wz.cz mi nefunguje přikaz copy jak to lze obejít ?
Měl sem uplně jednoduchej skript :

if($soubor){
copy($soubor, "kv/$soubor_name");
$cest = "$soubor_name";
}
<HTML>Pokud má copy() zajišťovat upload, jedná se o nesprávné užití - správně se má užít funkce move_uploaded_file() (lidi, přestaňte hltat Koska a jeho dosti zastaralou učebnici PHP, obojí je dnes totálně k ničemu).

Pokud má copy() kopírovat soubory v rámci Vašeho webu, jednoduše soubor načtěte (fopen(), fread(), fclose()) a cílový soubor zapište (fopen(), fwrite(), fclose()).
Můžete využít funkci copy2: <a href="http://faq.webzdarma.cz/otazka.php?61">
http://faq.webzdarma.cz/otazka.php?61</a>.

Pokud nechápete, zkuste chvíli hledat, řeší se to tu téměř pořád (i když poslední dobou už ne tolik, jako kdysi).</HTML>
Na druhou stranu je jako učebnice docela dobrá, nemyslíš? S její pomocí jsem zvládl základy PHP za víkend. Žádná jiná učebnice o PHP mi nepřipadala tak názorná. Je jasné, že těch 10 let se na platnosti mnohých funkcí docela podepsalo, ale i tak byla napsána poměrně nadčasově a didakticky.
<HTML>Kit: To je možné, ale dnes (a už cca 5 let) bych ji rozhodně nikomu nedoporučil, resp. bych případného čtenáře upozornil, že je stará a neaktuální.

Každý má rychlost učení se jinou a závisí především na předchozích zkušenostech (obvykle když předtím už znáš jiný programovací jazyk, PHP není problém) a na chápavosti a vnímavosti. Nepopírám, že i učebnice má vliv - kdysi (to mi bylo tak 9 let) jsem se díky velmi dobře napsané učebnici naučil Visual Basic 4 <small>(Černý Jaroslav, Visual Basic 4.0 snadno a dobře, Grada Publishing 1996)</small> a to, jak uvnitř funguje počítač <small>(Mandlík Petr, Za tajemstvím počítače, Grada Publishing 1993)</small>. Žádné jiné učebnice jsem později nevyužil. Některé z té hromady knih (mám cca 20 knih, některé anglicky) občas používám jako referenční příručku, ale stává se to čím dál méně. Mění se technologie, staré jazyky stárnou a zanikají, nové jsou jiné, i když podobné. A stejně je to s PHP - před 10 lety mohla Koskova kniha velmi pomoci, ale dnes je jen muzejním exponátem. Totéž je s těma dvěma mnou zmíněnýma knihama - kdyby ses před 13 lety chtěl něco naučit, doporučil bych ti je. Ale dnes už jsou prostě staré, i když musím uznat, že mají něco do sebe a málokde vídám u dnešních učebnic podobný styl výkladu.

Velký podíl na tom má samozřejmě internet - je mnohem levnějším a dostupnějším učebním materiálem. Otázka je, nakolik kvalitním - ale to máš i s knihami.</HTML>
Souhlasím, že Internet se stal levným a dostupným učebním materiálem. Kvalita se také zlepšuje. Bohužel stále převažují různé referenční manuály a příklady použití. Internetových učebnic je málo. Asi proto, že jejich tvorba je mnohem složitější, než uvedení několika příkladů.

Pokud si však v Koskově knize odmyslíš zastaralé funkce a nepříliš rozvedenou práci s objekty, co ti na ní vadí? Na novinky jsou referenční manuály. Pokud si vezmu knihu jako základ a reference z php.cz, co mi bude scházet?
<HTML>Zřejmě nic. Je však třeba o těch "novinkách" vědět, a to ti kniha neřekne a referenční materiál tě na ni neupozorní dost nahlas, musíš hledat.</HTML>
Literatura:
[1] Bakken, S. S. a kol: ...
http://www.php.net

První odkaz v literatuře je snad málo?
<HTML>Není. Ale kdo je čte? ;)</HTML>